Τσέρνομπιλ: Πετώντας σε απόσταση αναπνοής από τους «ραδιενεργούς» αντιδραστήρες ! | ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες που κόβουν την ανάσα από το Τσέρνομπιλ | ΒΙΝΤΕΟ

Shares

Στο βίντεο που ακολουθεί, πρωταγωνιστής είναι ο Mykola Volkozub, ένας άντρας που κατάφερε να πετάξει πάνω από το Τσέρνομπιλ της εποχή του πυρηνικού ατυχήματος.

Όχι απλά να πετάξει πάνω από τον φονικό αντιδραστήρα αρ.4 και να ζήσει -ως εκ θαύματος- για να αφηγηθεί την ιστορία του.

Ο αστικός θρύλος (ή η ωμή πραγματικότητα) όπως το δει κανείς λέει ότι ακόμα και ένα βλέμμα στον αντιδραστήρα θα μπορούσε να σου κοστίσει τη ζωή.

«Κάποιοι άνθρωποι λένε πως δε φοβούνται» αφηγείται ο τότε νεαρός πιλότος στην κάμερα του Reuters, βρισκόμενος 33 χρόνια μετά το ατύχημα του 1986 στον τόπο του εγκλήματος. «Δεν υπάρχει όμως κάτι τέτοιο. Απλά υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν τον φόβο διαφορετικά».

Για τον Mykola Volkozub αυτή η βόλτα πίσω στην περιοχή του ατυχήματος, εκεί όπου πέταξε πάνω από τους ραδιενεργούς αντιδραστήρες, ήταν μία ευκαιρία για να διώξει κάποια φαντάσματα του παρελθόντος.

Ο αριθμός των νεκρών άλλωστε για τους οποίους είναι υπεύθυνο το Τσέρνομπιλ, ακόμα μέχρι σήμερα αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής συζήτησης.

Δείτε τον πιλότο που πέταξε πάνω από τους ραδιενεργούς αντιδραστήρες του Τσέρνομπιλ

Shares

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *