Βρειτε μας στα Social Media

Χωρίς κατηγορία

6 συμβουλές από νοσοκόμες για να μην αρρωστήσετε

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Eπιτελούν κοινωνικό έργο γιατί το επάγγελμά τους επικεντρώνεται στην προστασία του κυριότερου αγαθού όλων, την ανθρώπινη ζωή.

Οι νοσοκόμοι (γυναίκες και άνδρες) είναι αρμόδιοι (μαζί με άλλους επαγγελματίες υγειονομικής περίθαλψης για την ασφάλεια και την αποκατάσταση των χρόνια ή έντονα ή τραυματισμένων ανθρώπων την συντήρηση υγείας του υγιούς ατόμου. Είναι καθημερινά εκτεθειμένοι σε μικρόβια και μολύνσεις και είναι ζωτικής σημασίας για εκείνους να καταφέρνουν να παραμένουν υγιείς. Η καθημερινότητά τους είναι δύσκολη και απαιτεί πολλές ώρες δουλειάς που μπορεί να ξεφεύγουν από ένα προκαθορισμένο ωράριο. Το ανοσοποιητικό τους σύστημα πρέπει να θωρακίζεται για να μπορούν να διεκπεραιώνουν τα καθήκοντά τους; Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό; Τι κάνει μια νοσοκόμα και δεν αρρωσταίνει εύκολα αν και τίθεται συνεχώς σε όχι τόσο ευνοϊκές συνθήκες;

Πέρα από το να πλένουν τα χέρια τους και να κάνουν αντιγριπικά εμβόλια, οι νοσοκόμες με επτά τρόπους καταφέρνουν να παραμένουν υγιείς.

1) Oι νοσοκόμες δεν πιάνουν με τα χέρια τους το πρόσωπό τους:Σύμφωνα με έρευνες, οι ασθένειες μεταδίδονται συχνότερα μέσω των χεριών, της μύτης, των ματιών και του στόματος. Οι νοσοκόμες αποφεύγουν να αγγίζουν το πρόσωπό τους με τα χέρια τους. Αν χρειαστεί να το αγγίξουν για τον οποιοδήποτε λόγο, το κάνουν με ένα χαρτομάντιλο.

2) «Δεν επαναπαύονται για την υγιεινή ακόμα κι όταν δεν είναι στη δουλειά»: Χώροι όπως το γυμναστήριο, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ατμ, καταστήματα που έχουν πολυκοσμία συγκεντρώνουν πολλά μικρόβια. Οι νοσοκόμες προσέχουν τις χειραψίες, τις συναλλαγές, το πού ακουμπούν όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

4) Παρά τις πολλές ώρες δουλειάς, δεν σταματούν να περπατούν, να έχουν σωματική άσκηση: Κατά γενική ομολογία, η σωματική άσκηση είναι πρωτεύουσας σημασίας για να ενισχύεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Ακόμα και μετά από μια κουραστική ημέρα, μην παραλείπεις το περπάτημα. Σύμφωνα με έρευνα, 30 με 45 λεπτά γρήγορου περπατήματος, μπορούν να μειώσουν τις πιθανότητες να ασθενήσεις κατά 40 %.

5) Οι νοσοκόμες παίρνουν ρεπό και ξεκουράζονται: Μετά από πολλές ώρες ή ημέρες δουλειάς έρχονται για εκείνες days off. Το burnout που προέρχεται από ατελείωτες ώρες εργασίας είναι αυτό που οδηγεί σε ασθένειες πολλές φορές.

6) Έχουν αισιοδοξία – εκφράζουν τα συναισθήματά τους: Τα θετικά συναισθήματα και η έκφρασή τους ενισχύουν ανοσοποιητικό σύστημα. Πολλά αυτοάνοσα νοσήματα εκδηλώνονται κάτω από συνθήκες πίεσης.

 

 

 

Πηγή: bovary

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ