Βρειτε μας στα Social Media

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΥ: «Απαράδεκτες οι απειλές του Άδωνι Γεωργιάδη στους γιατρούς»

Δημοσιεύτηκε

στις

αδωνις γεωργιαδης
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους ιδιώτες γιατρούς που δεν στηρίζουν τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής τους, τα οποία έχουν ανάγκες αλλά όχι προσωπικό, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Τους απείλησε ευθέως ότι θα τους κόψει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μίλησε ακόμη και για επίταξη, αν δεν συνεργαστούν με δομές του ΕΣΥ κάνοντας εφημερίες, έναντι αμοιβής .

Σε ανακοίνωσή της η Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ελλάδας , αναφέρει ότι «η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας στον ασθενή και όχι προνόμιο του γιατρού.

Ο γιατρός θα αμειφθεί, θα συστήσει την αρμόζουσα θεραπεία και στη συνέχεια, αφού δεν θα μπορεί να κάνει ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο ασθενής θα πρέπει να βρει από μόνος του πως θα αποζημιωθεί για τη φαρμακευτική του δαπάνη».

Οι γιατροί κάνουν λόγο για οριζόντια τιμωρητικά μέτρα των ιατρών που υπερβαίνουν τον μέσο όρο στην συνταγογράφηση.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του κλινικού έργου των Παθολόγων, αλλά και την απώλεια του δικαιώματος του ασθενούς σε νεότερες διαγνωστικές τεχνικές και θεραπείες υψηλού κόστους.»

Για ανεπίτρεπτες απειλές έκανε λόγο ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Αλέξανδρος Πατριανάκος ,τονίζοντας ότι ο υπουργός οφείλει να φτιάξει το ΕΣΥ που με τον τρόπο που λειτουργεί,διώχνει τους υγειονομικούς.

Ωστόσο, σήμερα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υγείας, φάνηκε περισσότερο διαλλακτικός και δήλωσε «εμείς δεν αντιδικούμε με την ιατρική κοινότητα, ούτε έχουμε κανένα λόγο να υποχρεώσουμε κανέναν να κάνει κάτι που δεν θέλει. Όμως σε ένα πλαίσιο καλόπιστης συνεννόησης πρέπει όλοι να μπορούμε να συνεννοούμαστε .

Τι λέμε εμείς στο υπουργείο Υγείας; Είσαι ιδιώτης γιατρός, καμία αντίρρηση, το σεβόμαστε, όμως δεν μπορείς να αδιαφορείς για το αν λειτουργεί το νοσοκομείο και για το αν οι συνάδελφοί σου δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο».

Πηγή: ekriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ