Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Παραδοσιακή κολοκυθόπιτα
Σήμερα φτιάχνουμε τραγανή κολοκυθόπιτα να μοσχομυρίσει το σπίτι!
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη γέμιση
- 1 ½ κιλό κολοκυθάκια πράσινα
- ½ κιλό φέτα
- ½ κιλό ξινομυζήθρα
- 5 αβγά ελαφρά χτυπημένα
- Λίγα φυλλαράκια δυόσμο
- Αλάτι
Υλικά για το φύλλο
- ½ κιλό αλεύρι
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 φλιτζάνι βιτάμ ή λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Tρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε, τα στύβουμε με το χέρι και τα αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν. Στο μεταξύ, τρίβουμε τα τυριά και τα αναμειγνύουμε με τα χτυπημένα αβγά. Ανακατεύουμε τα κολοκυθάκια με το μιγμά των τυριών, ψιλοκόβουμε το δυόσμο και η γέμιση είναι έτοιμη. Ετοιμάζουμε το φύλλο ως εξής: Ανακατεύουμε σε μπολ το γιαούρτι με το βιτάμ ή το λάδι και προσθέτουμε το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη που να ανοίγει φύλλο. Όταν είναι έτοιμη, κάνουμε μία μπαλίτσα, την σκεπάζουμε με λινή πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να «ξεκουραστεί».
Μοιράζουμε το ζυμάρι σε δύο τμήματα, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο. Ανοίγουμε δύο φύλλα και απλώνουμε το μεγαλύτερο σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψί, έτσι ώστε να καλύπτονται τα τοιχώματα και το φύλλο να βγαίνει απ’ έξω. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και την καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο. Συνδέουμε καλά το πάνω με το κάτω φύλλο, λαδώνουμε την επιφάνεια, την χαράζουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.
Πηγή: incrediblecrete
-
ΚΡΉΤΗ1 ημέρα πριν
Τα 10 πιάτα της Κρήτης που ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει!
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Τρομακτικό: Αυτή είναι η ποιότητα νερού στο Ρέθυμνο
-
Ρέθυμνο1 ημέρα πριν
Τρελάθηκε ο υδράργυρος στο Ρέθυμνο: Η θερμοκρασία ανέβηκε 11 βαθμούς μέσα σε 90 λεπτά!
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Απελευθέρωσαν γύπες στην Κρήτη! | ΒΙΝΤΕΟ