Χωρίς κατηγορία
Η συνταγή της ημέρας: Μανιτάρια στιφάδο
Ένα γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό, εξαιρετική επιλογή για τις μέρες της νηστείας.
Υλικά: 1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1 μεγάλο κρεμμύδι
½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο
½ κιλό ντομάτες ώριμες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κουταλάκι δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Αφού πλύνουμε τα μανιτάρια, κόβουμε το κοτσάνια τους και τα χαράζουμε. Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι.
Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα σβήνουμε με το κρασί και, όπως είναι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα. Πριν σβήσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε και, αν τα μανιτάρια είναι ακόμα σκληρά, ψήνουμε λίγη ακόμα ώρα.
Πηγή: rethymnoguide
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Ηράκλειο: Έκκληση από την μητέρα της ανήλικης που έπεσε από την γέφυρα στον ΒΟΑΚ
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Ηράκλειο: Μυστήριο με την εξαφάνιση του δικηγόρου ο οποίος βρέθηκε να κοιμάται στα παγκάκια της ιχθυόσκαλας
-
XANIA3 ημέρες πριν
Κρήτη: Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του 37χρονος
-
ΗΡΑΚΛΕΙΟ3 ημέρες πριν
Ανατροπή με την πτώση της 17χρονης από τη γέφυρα στο ΒΟΑΚ – Αυτοκτονία εξετάζουν οι αρχές