Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Η εξέλιξη υγείας της 9χρονης που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ με μηνιγγίτιδα

Δημοσιεύτηκε

στις

paidi nosokomeio
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ εξακολουθεί να νοσηλεύεται το 9χρονο κορίτσι που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα πριν από λίγα 24ωρα, με την κατάσταση της υγείας του πάντως να αποτυπώνεται βελτιωμένη.

Υπενθυμίζεται ότι το παιδί εμφάνισε συμπτώματα αδιαθεσίας και οι γονείς του το μετέφεραν άμεσα στο νοσοκομείο, όπου εκεί, μετά από εξετάσεις, διαπίστωσαν ότι έχει μηνιγγίτιδα, οπότε και αποφασίστηκε να εισαχθεί στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου. Μάλιστα όλα δείχνουν ότι το κορίτσι ανταποκρίνεται θετικά στη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνει, κάτι που προκαλεί αισιοδοξία για την ομαλή εξέλιξη της υγείας του.

Όπως, ωστόσο, ήταν φυσικό έχει υπάρξει αναστάτωση στο περιβάλλον του παιδιού, τόσο σε ό,τι αφορά τις οικογενειακές, συγγενικές ή και φιλικές επαφές της μικρής, όσο και το σχολικό περιβάλλον εντός του οποίου βρισκόταν το προηγούμενο διάστημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι προωθούνται ήδη όσα προβλέπονται και αφορούν ακόμη και στον έλεγχο των στενών επαφών.  Αυτή η διαδικασία “τρέχει” ήδη, καθώς από τον ΕΟΔΥ, που ενημερώθηκε από το νοσοκομείο, ακολούθησε η ενημέρωση τόσο της Περιφερειακής όσο και της Διεύθυνσης Υγείας Ηρακλείου.

Όπως είναι γνωστό, η μετάδοση γίνεται με άμεση επαφή από άτομο σε άτομο με σταγονίδια των αναπνευστικών εκκρίσεων. Ο μηνιγγιτιδόκοκκος δεν επιβιώνει στο περιβάλλον, ενώ πηγή εξάπλωσής του είναι ο ασυμπτωματικός αποικισμός του ανώτερου αναπνευστικού, ο οποίος ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία.

Στην περίπτωση του κοριτσιού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει δοθεί η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή στα άτομα της οικογένειας του παιδιού, αλλά και τους συμμαθητές και συμμαθήτριες της μικρής. Μάλιστα έλεγχος έγινε και στο φροντιστήριο που πηγαίνει το κορίτσι. Σε αυτή την περίπτωση, επειδή είχε περάσει δεκαήμερο από την τελευταία φορά που βρέθηκε το παιδί στον χώρο, εκτιμήθηκε ότι δεν ήταν απαραίτητο, ωστόσο για λόγους ασφαλείας δόθηκε και στα παιδιά του φροντιστηρίου όπου πηγαίνει η μικρή η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή που θα προφυλάξει και τους εκεί συμμαθητές της.

Αυτό άλλωστε είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πρωτόκολλο που ακολουθείται και χορηγείται σε χρόνο όσο πιο σύντομα γίνεται από τη διάγνωση, σε άτομα που εκτιμώνται  ανάλογα με τον βαθμό έκθεσης ως στενές επαφές.

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ