ΡΕΘΥΜΝΟ: Ξεκίνησε από τον ΑΡΧΕΛΩΝ η ενημέρωση του κοινού για τη χελώνα Καρέτα-Καρέτα | ΦΩΤΟ

Shares

Η Κρήτη αποτελεί από τις πιο σημαντικές περιοχές ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Caretta – Caretta όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Η πρώτη φωλιά της θαλάσσιας χελώνας Caretta – Caretta στο Ρέθυμνο, δείχνει το πόσο φίλη είναι με την «πατρίδα» της, αφού αναπαράγεται και δημιουργεί απογόνους στην περιοχή που γεννήθηκε και η ίδια.

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight.gr

Σε όλες τις περιοχές ωοτοκίας γίνεται εντατική ενημέρωση του κοινού, αφού όλες είναι λιγότερο ή περισσότερο τουριστικά ανεπτυγμένες. Εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ ξεκίνησαν την ενημέρωση του κοινού στα ξενοδοχεία μέσω προβολής διαφανειών, με θέμα τη βιολογία και την προστασία των θαλάσσιων χελωνών. Οι προβολές αυτές, πραγματοποιούνται σε ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές μονάδες.

Η ενημέρωση ξεκίνησε ήδη μαζί με την έναρξη ωοτοκίας της χελώνας Caretta – Caretta και συνεχίζεται συστηματικά και με ποικίλους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι σε σταθμούς ενημέρωσης που λειτουργούν σε κεντρικά σημεία στις περιοχές ωοτοκίας με ενημέρωση στην παραλία, που διεξάγεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και φύλαξη των παραλιών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η παρενόχληση των χελωνών ή των φωλιών από τις ανθρώπινες δραστηριότητες.

Παράλληλα, αποστέλνονται ειδικές οδηγίες για τις επιχειρήσεις στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να γνωρίζουν τι πρέπει να προσέξουν εάν διαθέτουν ξαπλώστρες και ομπρέλες σε κάποιο τμήμα της παραλίας.

Η καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε και οι εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τη χελώνα Caretta – Caretta να συνεχίσει να επισκέπτεται τον κόλπο του Ρεθύμνου!

Shares

2 comments

  1. Pingback: ΡΕΘΥΜΝΟ: Οι χελώνες Καρέτα-Καρέτα αγαπούν τον τόπο μας, είναι χρέος μας να τις προστατεύσουμε! | ΦΩΤΟ Daynight

  2. Pingback: Ρέθυμνο: Βγήκαν στη θάλασσα τα πρώτα χελωνάκια caretta-caretta | ΦΩΤΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *