Ανώγεια: Ένας προορισμός που θα σου μείνει χαραγμένος στη μνήμη! | ΦΩΤΟ

Shares

Τα Ανώγεια είναι ένας τόπος που όποια εποχή και να τον επισκεφθεί κάποιος, σίγουρα θα του μείνει χαραγμένος στη μνήμη.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.gr

Πρόκειται για το πιο ξακουστό χωριό του Ρεθύμνου με τεράστια παράδοση στη μουσική και την λαϊκή τέχνη. Τα υπέροχα κεντρικά σοκάκια και οι δρόμοι του χωριού είναι μια αφορμή για μια ξεκούραστη βόλτα με καθαρό αέρα.

Το σημείο αναφοράς των ντόπιων είναι τα παραδοσιακά καφενεία του χωριού που αξίζει να σταματήσει κάποιος για μια ρακή. Στις κεντρικές πλατείες των Ανωγείων, όπως το Αρμί και ο ΑιΓιώργης, σίγουρα θα βρει κάποιος να ξαποστάσει κάπου. Άλλωστε, η φιλοξενία των Ανωγειανών είναι γνωστή και στα πιο μακρινά μέρη.

Επιπλέον, τα Ανώγεια είναι ο τόπος καταγωγής των Ξυλούρηδων και των Σκουλάδων, έτσι συνδέονται έντονα με την κρητική μουσική παράδοση του χωριού. Αλήθεια είναι βέβαια, ότι το καλύτερο που έχει κάποιος να κάνει μετά την ρακή, είναι να αναζητήσει το πατρικό σπίτι του Νίκου Ξυλούρη και το μουσείο λαϊκής τέχνης του Μιχάλη Σκουλά.

Μετά από αυτή την όμορφη επίσκεψη είναι αδιανόητο να μην συνεχίσει κάποιος με αντικριστό κρέας σε κάποια ταβέρνα. Τα περισσότερα καταστήματα που διαθέτουν φαγητό, προετοιμάζουν από νωρίς τα κάρβουνα και το κρέας, ώστε να είναι έτοιμο όταν θα υποδεχτούν τους επισκέπτες.

Μετά από ένα τόσο καλό γεύμα, βόλτα και εμπειρία στα Ανώγεια, η περιήγηση είναι μοναδική για κάθε επισκέπτη ή ντόπιο!

Δείτε φωτογραφίες από τα Ανώγεια στο άλμπουμ που ακολουθεί:

 

Shares