Α΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός Περιβολίων: Μπήκαμε στο στολίδι του Ρεθύμνου! | ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Shares

Δυστυχώς, αρκετές φορές επικρατεί η εσφαλμένη αντίληψη ότι στους παιδικούς «δε γίνεται δουλειά» , ότι χρησιμεύουν αποκλειστικά ως χώροι φύλαξης, όπου τα παιδιά μόνο παίζουν, τρώνε και κοιμούνται. Πρόκειται για μια άδικη και επιπόλαιη άποψη, η οποία υποβαθμίζει την αξιόλογη προσπάθεια εκπαιδευτικών που εργάζονται σε παιδικούς σταθμούς και πραγματικά «καταθέτουν την ψυχή  τους» .

Γράφει η Νάντια Αλεξάκη για το DayNight.gr

Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί και ο Α’  Βρεφονηπιακός Σταθμός  Περιβολίων, που είναι ένα «στολίδι» για το Ρέθυμνο, καθώς συνδυάζει τον άψογο επαγγελματισμό των δασκάλων με την άρτια κτιριακή υποδομή. Οι εκπαιδευτικοί δεν επαναπαύονται, αλλά δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους, ώστε τα μικρά παιδιά να είναι χαρούμενα και ευτυχισμένα. Ενημερώνονται διαρκώς για τις εκπαιδευτικές εξελίξεις, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται σε όλες τις ανάγκες των παιδιών. Κατασκευές, εργασίες, παιχνίδια, παραμύθια, κουκλοθέατρο, αλλά και ψυχοκινητική εκπαίδευση εντάσσονται στο καθημερινό πρόγραμμα.

Το κτίριο τηρεί τις προδιαγραφές του νόμου (ΦΕΚ) και διαθέτει ακόμη και αναβαθμισμένο σύστημα πυρασφάλειας. Οι χώροι είναι άνετοι, ευήλιοι, καλά αεριζόμενοι και βέβαια πεντακάθαροι! Βέβαια, υπάρχει τεράστιος προαύλιος χώρος με παιχνίδια, ενώ όσον αφορά στο φαγητό, ακολουθείται το υγιεινό πρότυπο της μεσογειακής διατροφής και είναι πεντανόστιμο!

Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός δεν έχει να «ζηλέψει» τίποτα από έναν ιδιωτικό. Το αντίθετο θα μπορούσε να ισχύσει. Τι άλλο άραγε θα μπορούσε να ζητήσει ένας γονιός για το παιδί του; Να μάθει, να παίξει, να τρέφεται σωστά και όλα αυτά σε ένα άψογο περιβάλλον με εκπαιδευτικούς που αγαπούν τα παιδιά και προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας  έχει γίνει υποχρεωτική η δίχρονη φοίτηση στο νηπιαγωγείο, με αποτέλεσμα από το νέο σχολικό έτος οι παιδικοί να μην επιτρέπεται να φιλοξενήσουν προνήπια. Ωστόσο, δεν υπάρχουν οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές στα νηπιαγωγεία για να πραγματοποιηθεί αυτό το εγχείρημα, με αποτέλεσμα να υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν κοντέινερς(!)

Συναντήσαμε τις νηπιαγωγούς Σεβαστή Ρεϊση και Χρύσα Μαρκάκη, αλλά και τη διευθύντρια του σχολείου Σουζάνα Κιομουρτζίδου, με την οποία και συνομιλήσαμε:

ΥΓ: Να μην ξεχάσουμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας στον αντιδήμαρχο Γιώργο Μοτάκη για τις υπηρεσίες που έχει προσφέρει.

Δείτε τις φωτογραφίες στο άλμπουμ που ακολουθεί:

Shares

 

2 comments

  1. Pingback: Ρέθυμνο: Ξεκινούν αύριο Παρασκευή οι εγγραφές σε Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

  2. Pingback: Τα σχολεία του νομού Ρεθύμνης που θα παραμείνουν αύριο κλειστά λόγω ψύχους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *