ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Η συνταγή της ημέρας: Κρεμμυδόπιτα με απάκι
Μια αγαπημένη παραδοσιακή συνταγή!
Yλικά
- 2 φύλλα χωριάτικα
- 1 κιλό κρεμμύδια
- 200 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 100 γρ. γραβιέρα
- 2 αβγά
- 300 γρ. απάκι σε φετούλες
- αλάτι, πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας σουσάμι
- 1 κουτ. σούπας μαυροκούκι
Eκτέλεση: Τσιγαρίζουμε το απάκι για 2 λεπτά. Σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα στο ελαιόλαδο για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τα αβγά, αλάτι, πιπέρι, το απάκι, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά. Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μέσα το ένα χωριάτικο φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε καλά. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και ραντίζουμε με σουσάμι και μαυροκούκι. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 20 λεπτά επιπλέον.
Πηγή: thetravelbook
-
ΚΡΉΤΗ1 ημέρα πριν
Τα 10 πιάτα της Κρήτης που ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις δοκιμάσει!
-
Ρέθυμνο3 ημέρες πριν
Τρομακτικό: Αυτή είναι η ποιότητα νερού στο Ρέθυμνο
-
Ρέθυμνο2 ημέρες πριν
Τρελάθηκε ο υδράργυρος στο Ρέθυμνο: Η θερμοκρασία ανέβηκε 11 βαθμούς μέσα σε 90 λεπτά!
-
ΚΡΉΤΗ2 ημέρες πριν
Απελευθέρωσαν γύπες στην Κρήτη! | ΒΙΝΤΕΟ