Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τα Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα του Ρεθύμνου! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Γράφει η Ιωάννα Καψάλη για το Daynight.com.gr

Μέρες γιορτινές, μέρες χαράς και Χριστουγέννων και ευτυχώς αυτό το διάστημα η μόνιμη συνήθεια των νοικοκυρών στο Ρέθυμνο, είναι η παραγωγή κουραμπιέδων και μελομακάρονων. Τα must γλυκά των γιορτών που βρίσκονται σε κάθε σπίτι ή χώρο εργασίας τέτοιες μέρες, δεν λείπουν από πουθενά. Mέχρι και ο οδοντίατρός μου είχε και τον μάλωσα…

Βέβαια, αν κυκλοφορήσεις στην αγορά, συνειδητοποιείς ότι κυκλοφορούν και άλλα γλυκά για τις γιορτές που δεν γνώριζες, όπως ας πούμε  χριστουγεννιάτικα σπιτάκια για τα παιδιά. Μια ωραία χειροτεχνία που φτιάχνεται εύκολα και στο σπίτι με μπισκότα και σοκολάτα.

Τι γίνεται όμως εάν τα γλυκά αυτά είναι πολύ χρονοβόρα για κάποιες νοικοκυρές – εργαζόμενες και αναγκαστούν να τα αγοράσουν από ζαχαροπλαστεία; Γι’ αυτό το λόγο το Daynight βγήκε στην αγορά του Ρεθύμνου και κοίταξε τις τιμές για να έχουμε μια γνώμη.

Τους κουραμπιέδες μπορεί κανείς να τους βρει από 9,95 έως και 11 ευρώ το κιλό, τα μελομακάρονα τα βρίσκεις από 9,80 έως και 11 ευρώ το κιλό.

Αυτό δε σημαίνει ότι αδικούμε καθόλου όλες τις κυρίες που προτιμούν να τα φτιάχνουν μόνες στο σπίτι. Άλλωστε αυτά τα γλυκά τέτοιες μέρες τρώγονται πολύ, γιατί οι περισσότεροι τα έχουν στερηθεί έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά όπως και να έχει είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κρατάς σε μια επίσκεψη.

Τέλος, όσον αφορά τα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια που αληθεύει ότι τα παιδιά λατρεύουν να έχουν στο σπίτι και να το “εξαφανίζουν” αργά και κρυφά , είναι ιδιαίτερη στιγμή το να τα φτιάχνουν μόνα τους. Άντε και με λίγη βοήθεια από τους γονείς. Αλλά και στην περίπτωση που κάποια παιδιά προτιμούν μόνο το δεύτερο στάδιο, αυτό του φαγώματος, υπάρχουν στην αγορά από 18 έως και  21 ευρώ το σπιτάκι.

Καλές Γιορτές!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ