Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

ΡΕΘΥΜΝΟ: Γιατί τα καρτοτηλέφωνα κατάντησαν… σκουπιδαριό; | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

*Φωτορεπορτάζ της Ιωάννας Καψάλη για το Daynight

Μουσειακά εκθέματα αποτελούν πλέον τα καρτοτηλέφωνα στο Ρέθυμνο. Όσο  απαρατήρητα κι αν είναι, υπάρχουν, αλλά πλέον… ο μόνος λόγος που χρησιμεύουν είναι ως  πίνακες αφισοκολλήσεων. Ίσως κι αυτός να είναι ο μοναδικός λόγος που κάποιος θα στρέψει το βλέμμα τους προς ένα καρτοτηλέφωνο πλέον.

2

Στο κέντρο του Ρεθύμνου, πάντως, υπάρχουν αρκετοί κίτρινοι θάλαμοι, όπως οι  4 χαρακτηριστικοί που βρίσκονται στη σειρά στο στενάκι, κάθετα του ΟΤΕ.

1

Ακόμα ένας μπλε θάλαμος έξω από το Δημαρχείο του Ρεθύμνου, συνήθως  γίνεται ορατός για όσους ψάχνουν τα… ενοικιαστήρια. Ρωτώντας τον κ. Νίκο Σταματεράκη, κάτοχο κεντρικού περιπτέρου δίπλα από το 2ο Δημοτικό σχολείο και κοντά στο Δημαρχείο, εάν πουλάει
τηλεκάρτες, ξαφνιασμένος απαντάει: «Στον ΟΤΕ μόνο κι αν βρεις».

3
Από την άλλη, το περίπτερο στην οδό Μοάτσου, έξω από το ταχυδρομείο,  συνήθως φέρνει κάποιες, όμως η σπάνια πλέον χρήση τους γίνεται από  αλλοδαπούς κάτοικους Ρεθύμνου ή από επισκέπτες που θέλουν να  επικοινωνήσουν με την πατρίδα τους, αλλά ακόμα και αυτοί έχουν λιγοστέψει με τον καιρό.

5

Σε μερικούς άλλους τηλεφωνικούς θαλάμους πάλι, έχουν προστεθεί πίνακες  ηλιακής ενέργειας, όμως το έργο δεν ολοκληρώθηκε σωστά. Στο Λονδίνο, για παράδειγμα, οι  χαρακτηριστικοί κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι (βασικό αξιοθέατο για κάθε επισκέπτη που στέκεται μπροστά τους για να βγάλει τις selfies του), σταδιακά μετατράπηκαν σε «πράσινους» σταθμούς φόρτισης  κινητών τηλεφώνων με παροχή ηλιακής ενέργειας.

4

Με την ολοκληρωτική διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας, τα δημόσια καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ, εκείνα που τη δεκαετία του ΄90 αντικατέστησαν τους παραδοσιακούς κόκκινους κερματοδέκτες σε περίπτερα  ή επιτοίχιους, πλέον χάνονται με το χρόνο. Από την κατεστραμμένη όψη τους μέχρι την… παροικία μικροβίων που δημιουργούνται στα ακουστικά τους, είναι ξεκάθαρο ότι αυτά
τα σημεία της πόλης  χρειάζονται μια γενικότερη ανανέωση. Ίσως και  ανακαίνιση με αλλαγή χρήσης.

Άλλωστε κάποιοι θάλαμοι δε λειτουργούν καν…

7

Ακούει κανείς;

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ