Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Προκηρύσσονται οκτώ θέσεις φυλάκων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη νομική οδό θα ακολουθήσει η διοίκηση του νοσοκομείου, μετά το επεισόδιο ξυλοδαρμού σε βάρος γιατρού τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι τον εξύβρισαν, τον γρονθοκόπησαν και τον ξυλοφόρτωσαν, εκφράζοντας έμπρακτα την πλήρη στήριξή της στον εργαζόμενο του ιδρύματος.
Το «θερμό» επεισόδιο που από την πρώτη στιγμή καταδίκασαν διοίκηση, γιατροί και εργαζόμενοι έχει προκαλέσει αναστάτωση στο προσωπικό του ιδρύματος, ενώ από την πρώτη στιγμή με την διοίκηση του νοσοκομείου επικοινώνησε και ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός ο οποίος ενημερώθηκε αναλυτικά για το συμβάν και ζήτησε να γίνουν άμεσα όλες οι νομικές ενέργειες ώστε το νοσοκομείο να παράσχει πλήρη νομική κάλυψη στον ειδικευόμενο γιατρό.
Σημειώνεται, ότι σε βάρος των τεσσάρων ατόμων έχει ήδη ασκηθεί δίωξη για εξύβριση, πρόκληση απλών σωματικών βλαβών, συκοφαντική δυσφήμηση, φθορά δημόσιας περιουσίας, αντίσταση κατά της αρχής, απόπειρα κλοπής και διατάραξη οικιακής ειρήνης.
«Η διοίκηση του νοσοκομείου καταδικάζει τέτοιου είδους επεισόδια και φαινόμενα, έχει την πρόθεση να προφυλάξει το προσωπικό και τη δημόσια περιουσία του νοσοκομείου με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του στα «Ρ.Ν.» ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Φραγκιαδακης.
Το θέμα συζητήθηκε και στην χτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, όπου ο ειδικευόμενος γιατρός περιέγραψε αναλυτικά το θλιβερό συμβάν και τα όσα εκτυλίχθησαν στο διάδρομο του ΤΕΠ.
Ο πρόεδρος της ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου Γιάννης Σαριδάκης, μιλώντας στα «Ρ.Ν.» εξέφρασε την απογοήτευση και την αγανάκτησή του για το επεισόδιο αυτό, το όποιο χαρακτήρισε απαράδεκτο τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτά δεν συμβαίνουν ούτε σε νυχτερινά κέντρα».
Ο ίδιος καταδίκασε το περιστατικό, υποστήριξε ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού είναι πολύ βαρύ και άσχημο, για το σύνολο του προσωπικού, ενώ για μια ακόμα φορά κάλεσε την τοπική κοινωνία να στηρίξει το μοναδικό νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού: «Αποφασίσαμε σαν ΔΣ να ζητήσουμε από την διοίκηση, όπως θα κάνει αυτή την φορά έτσι και σε τυχόν αντίστοιχα περιστατικά να ακολουθεί την νομική οδό, εξαντλώντας κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να στηρίζει έμπρακτα γιατρούς και εργαζομένους, που έρχονται αντιμέτωποι με βίαιες συμπεριφορές, αλλά και να πράττει το ίδιο και σε κάθε περίπτωση φθοράς, που σημειώνεται στο νοσοκομείο. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο περιστατικό και η ρεθεμνιώτικη κοινωνία πρέπει να προστατέψει και να διαφυλάξει το νοσοκομείο. Τέτοιου είδους ενέργειες στρέφονται κατά του δημόσιου συστήματος υγείας και κατά του ιδίου του νοσοκομείου .Αλίμονό μας αν διαχυθεί αυτό το κλίμα και μάλιστα στους ειδικευόμενους γιατρούς, τους οποίους τους έχουμε τόση ανάγκη. και ήδη έρχονται με «το σταγονόμετρο» στο νοσοκομείο μας. Επαναλαμβάνω ότι το δικό μας μήνυμα είναι ο κόσμος που έχει τόσα χρόνια στηρίξει την λειτουργία του νοσοκομείου, να συνεχίσει να το κάνει γιατί γιατροί και εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά έναν αγώνα για να κρατήσουν όρθιο το νοσηλευτικό ίδρυμα» ανέφερε μιλώντας στα «Ρ.Ν.».
 
Ετοιμάζουν διαγωνισμό για την πρόσληψη φυλάκων στο νοσοκομείο
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο διοικητής του ΓΝΡ Γιώργος Φραγκιαδάκης το νοσοκομείο έχει προβλέψει από τον προϋπολογισμό του 2017 ένα κονδύλι της τάξεως των 120.000 ευρώ, προκειμένου να προσληφθούν οχτώ άτομα – φύλακες για το νοσηλευτικό ίδρυμα με σύμβαση έργου για ένα χρόνο.
Το νοσοκομείο τα τελευταία δυο χρόνια δεν διέθετε φύλακες  για οικονομικούς κατ’ όπως φαίνεται λόγους.
Σημειώνεται, ότι κατά καιρούς όπως αποδεικνύεται από το βιβλίο συμβάντων του νοσοκομείου, αλλά και τις μαρτυρίες γιατρών, σημειώνονται φθορές από επισκέπτες του νοσοκομείου με πιο πρόσφατες, όπως ανάφερε ο κ Φραγκιαδάκης τις ζημιές που προκάλεσαν κάποιοι σε μπάνιο των εξωτερικών ιατρείων.
Πλέον, σύμφωνα με τον ίδιο έχει γίνει η σχετική μελέτη και ο διαγωνισμός για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η όποια και θα προκηρυχτεί στο επόμενο δεκαήμερο.
Όπως είπε ο διοικητής του νοσοκομείου οι συμβάσεις των εργαζομένων θα είναι ατομικές, ανάλογες με εκείνες της υπηρεσίας καθαριότητας, ενώ βασικό κριτήριο για τους ενδιαφερόμενους είναι να έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αυτές τις ήμερες το ΔΣ του νοσοκομείου επεξεργάζεται τα επιπλέον προσόντα που θα πρέπει να διαθέτουν οι ενδιαφερόμενοι, όπως είναι η προϋπηρεσία ή και πιστοποίηση από σχετική σχολή.
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Γ. Σαριδάκης, ανέφερε ότι οι φύλακες δεν μπορούν να παρέμβουν σε τέτοιου είδους περιστατικά, «Οι φύλακες δεν είναι αστυνομικοί. Τα όσα εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου ήταν πραγματικά απαράδεκτα και δεν θα είχαν την δικαιοδοσία να παρέμβουν σε μια τέτοια συμπλοκή» είπε.
 Πηγή:rethnea

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ