Βρειτε μας στα Social Media

Κόσμος

Διακοπές στη… Βόρεια Κορέα: Τι είδαν τα ματάκια τουριστών που τόλμησαν! | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βόρεια Κορέα θεωρείται και είναι η πλέον κλειστή χώρα στον κόσμο. Οι απαγορεύσεις, ο κίνδυνος να κάνεις κάτι λάθος και να θεωρηθείς κατάσκοπος ή ό,τι άλλο, είναι στα όρια της παράνοιας.

Τα οποία είναι δεδομένο ότι έχει ξεπεράσει οΜέγας Ηγέτης, ισόθεος Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος πετάει στρατηγούς θείους του στα άγρια σκυλιά, αγαπά τις εκδηλώσεις λατρείας, εκτελεί «πρωθυπουργούς» στο γόνατο και εκτοξεύει πυρηνικούς πυραύλους για πρωϊνό.

Κι όμως εν έτει 2016 υπάρχουν ταξιδιώτες που φτιάχνουν τις βαλίτσες τους και πάνε ταξίδι αναψυχής στη Βόρεια Κορέα. Μάλιστα υπάρχουν και αρκετά κρατικοδίαιτα ταξιδιωτικά πρακτορεία που αναλαμβάνουν  να τους δείξουν τα αξιοθέατα. Τα πάντα είναι σκηνοθετημένα.

Ουδείς μπορεί να ξεμυτίσει από την πεπατημένη του καθεστώτος και να δει την πείνα, την καταπίεση, την αφόρητη θλίψη που ζει ο λαός. Όλα είναι αόρατα, ούτε καν σφραγίδα βίζα δεν σου βάζουν στο διαβατήριο.

Μπήκαμε στο tripadvisor και σταχυολογήσαμε φωτογραφίες των θαρραλέων, μαζί  με κριτικές τους για τα όσα έβλεπαν. Αν σας εμπνεύσουν, άντε και του χρόνου διακοπές στην Πιονγιάγκ!

a

a

Chongnyon Hotel Burger Restaurant: Τα… Goodie’s της Πιονγιανγκ!

<p>Αυτό είναι το ξενοδοχείο Yanggakdo, πρώτο στις προτιμήσεις των χρηστών του tripadvisor, και εν πολλοίς το ξενοδοχείο που μένουν οι περισσότεροι ξένοι. Το πεντάστερο -για εκείνους διάστερο για τους

Αυτό είναι το ξενοδοχείο Yanggakdo, πρώτο στις προτιμήσεις των χρηστών του tripadvisor, και εν πολλοίς το ξενοδοχείο που μένουν οι περισσότεροι ξένοι. Το πεντάστερο -για εκείνους διάστερο για τους δυτικούς- θηρίο των 30 ορόφων έχει όλα τα «κομφόρ», που για την Πυον Γιάνγκ θεωρούνται το τέρμα της πολυτέλειας. Έχει μέχρι και τηλεόραση στο δωμάτιο, μόνο που μεταδίδει μόνο ξένα κανάλια. Για βορεο-κορεάτικα ούτε λόγος….

<p>Η θέα από και στο Yanggakdo Hotel: Κάνουν οικονομία στο ρεύμα; «Το γεγονός ότι έχουν ηλεκτρικό 24/7 και ότι υπάρχει πάντα ζεστό νερό είναι κάτι που θα εκτιμήσεις αν μείνεις σε οποιοδήποτε άλλ

Η θέα από και στο Yanggakdo Hotel: Κάνουν οικονομία στο ρεύμα; «Το γεγονός ότι έχουν ηλεκτρικό 24/7 και ότι υπάρχει πάντα ζεστό νερό είναι κάτι που θα εκτιμήσεις αν μείνεις σε οποιοδήποτε άλλο ξενοδοχείο της Βόρειας Κορέας.» γράφει ένας χρήστης.

<p>Αυτό το γεύμα είναι ο παράδεισος για έναν Βορειοκορεάτη. «Το τραπέζι μου είχε κλειστεί για τις επτάμισυ. Και τις δύο μέρες, κάποια από τα επονομαζόμενα ζεστά πιάτα είχαν ήδη σερβιριστεί πριν

Αυτό το γεύμα είναι ο παράδεισος για έναν Βορειοκορεάτη. «Το τραπέζι μου είχε κλειστεί για τις επτάμισυ. Και τις δύο μέρες, κάποια από τα επονομαζόμενα ζεστά πιάτα είχαν ήδη σερβιριστεί πριν πάω και με περίμεναν. Τα λαδοπνιγμένα κρύα πιάτα είναι αηδιαστικά για τον δυτικό ουρανίσκο» εξιστορεί χρήστης. Και άλλος προσθέτει: «Ο καφές στο λόμπι είναι αξιοπρεπής. Αλλά μπορείς να αγοράσεις και Nescafe (!) στα μαγαζιά»

<p>Ευπρεπές το δωμάτιο αν και θυμίζει κάπως νεοσταλινικά δεδομένα. «Room service, εξυπηρέτηση δωματίου δεν διατίθεται. Όταν όμως πήγα να πεθάνω από μεγαδόση snake-vodka (βιετναμέζικη βότκα στην

Ευπρεπές το δωμάτιο αν και θυμίζει κάπως νεοσταλινικά δεδομένα. «Room service, εξυπηρέτηση δωματίου δεν διατίθεται. Όταν όμως πήγα να πεθάνω από μεγαδόση snake-vodka (βιετναμέζικη βότκα στην απόσταξη της οποίας χρησιμοποιούν ολόκληρο φίδι!) κάποιος από το προσωπικό με κάλεσε στο τηλέφωνο να δει αν είμαι καλά και μου είπε αν χρειαστώ γιατρό…».

<p>Κάποτε οι βορειοκορεάτες ήταν πιο αυστηροί με τις φωτό, τώρα... έχουν ανοίξει στον έξω κόσμο! Απλώς μπορείς να πας ΜΟΝΟ εκεί που σε πάνε....</p>

Κάποτε οι βορειοκορεάτες ήταν πιο αυστηροί με τις φωτό, τώρα… έχουν ανοίξει στον έξω κόσμο! Απλώς μπορείς να πας ΜΟΝΟ εκεί που σε πάνε….

Πηγή: www.newsonly.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ