Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ψάχνουν τον εμπρηστή στο Ρέθυμνο από το… καμένο μπλουζάκι! | ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πρόλαβαν τα χειρότερα οι κάτοικοι και η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νότιο Ρέθυμνο. Εθελοντές κάτοικοι της περιοχής έκαναν το θαύμα τους με την άμεση ενημέρωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για μακό μπλουζάκι που είχε λαμπαδιάσει. Το ανακριτικό τμήμα συνέλεξε τα πειστήρια τα οποία θα εξεταστούν σε ειδικευμένο εργαστήριο στην Αθήνα. Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Νίκος Λαγουδάκης, τονίζει ότι η βεβαίωση προστίμων θα είναι άτεγκτη και η επαγρύπνηση συνεχής, με τη συνδρομή υπερσύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων.

Στις 8 το βράδυ της Πέμπτης σήμανε συναγερμός στην πυροσβεστική υπηρεσία Ρεθύμνου.

Κάτοικοι των Σελλίων και του Ροδάκινου στο νότιο Ρέθυμνο αντιλήφθηκαν μακό μπλουζάκι που λαμπάδιασε σε δασική περιοχή.

Ο Σταύρος Γαλανάκης από το Ροδάκινο και ο Ιωάννης Ξερουδάκης από τα Σελλιά είναι δύο από τους εθελοντές του δήμου Αγίου Βασιλείου που ήταν σε επιφυλακή και απεσόβησαν τα χειρότερα, ειδοποιώντας αμέσως και τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας, Βαγγέλη Καπετανάκη.

Όπως τονίζει ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ρεθύμνου, Νίκος Λαγουδάκης, το ανακριτικό τμήμα συνέλεξε τα απομεινάρια από το μακό μπλουζάκι που θα αποσταλούν σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αθήνα και παρέμεινε στην περιοχή όλη τη νύχτα. Η προανάκριση συνεχίζεται, τα πρόστιμα για πρόκληση πυρκαγιάς είναι τσουχτερά και θα βεβαιώνονται αδιακρίτως.

Όλος ο μηχανισμός πρόληψης πυρκαγιάς παραμένει νυχθημερόν σε επιφυλακή.

Ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα δείχνει ανά πάσα στιγμή τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας που είναι ακροβολισμένα σε όλο το νομό Ρεθύμνου και μάλιστα με ενδείξεις για την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα σε νερό και καύσιμα.

Το δελτίο τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου:

Στις 14-06-2018 στον επαρχιακό δρόμο από Σελλιά προς Ροδάκινο, έγινε απόπειρα εμπρησμού, η οποία έγινε αντιληπτή από κάτοικο της περιοχής και ενημερώθηκε η Υπηρεσία μας και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίου Βασιλείου Ευάγγελος Καπετανάκης, οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο άμεσα. Η Υπηρεσία μας αξιολογεί ως εξαιρετικά σοβαρό το περιστατικό, το ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας πραγματοποιεί προανάκριση σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου εκτελώντας περιπολίες στην ευρύτερη περιοχή με συμβατικά αυτοκίνητα, και αναζητείται ο δράστης. Παρακαλούνται οι πολίτες οτιδήποτε αντιλαμβάνονται να ειδοποιούν την Υπηρεσία μας άμεσα στο τηλέφωνο 199.

-Ο-

Διοικητής

Νικόλαος Αντ. Λαγουδάκης

Πύραρχος

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Πηγή: cretedoc.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ