Θεσσαλονίκη: Χωρίς συγκοινωνία για 11η μέρα

Shares

Για ενδέκατη συνεχόμενη ημέρα ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση των εργαζομένων του ΟΑΣΘ να συνεχίσουν την επίσχεση εργασίας, αφήνοντας την πόλη χωρίς μέσα μεταφοράς.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τριών μηνών (Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου) που αντιστοιχούν σε ποσό που ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών είχε συμφωνηθεί ένα σχέδιο δράσης μεταξύ των υπουργείων Μεταφορών και Εργασίας και της διοίκησης του οργανισμού, προκειμένου να βρεθεί λύση και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των εργαζομένων Δημήτρης Τσερμενίδης, δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, ενώ το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών δεν δίνει σαφή απάντηση. Οι εργαζόμενοι δίνουν σήμερα ραντεβού στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης (ΕΚΘ), όπου θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου με τη διοίκηση του Κέντρου, όπου θα ανακοινώσουν και τις αποφάσεις τους για τις κινητοποιήσεις. Χθες, περίπου 700 εργαζόμενοι απέκλεισαν την οδό Παπαναστασίου έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη και ζητώντας από τον πρόεδρο του οργανισμού Χρήστο Στεφανίδη να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα. «Αν μπουν τα χρήματα, τα λεωφορεία θα είναι στον δρόμο σε δέκα λεπτά», δηλώνει ένας οδηγός.

Την ίδια στιγμή, την πρόθεσή τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εξέφρασαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης, αν δεν λυθούν τα «χειρόφρενα» των αστικών λεωφορείων. Συνάντηση με τον Χρήστο Σπίρτζη ζητούν οι βουλευτές Α΄ και Β΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Θεόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης. Την επιστολή συνυπογράφει και ο πρώην πρωθυπουργός βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, Κώστας Καραμανλής. Στόχος, όπως τονίζουν, είναι να «δοθεί άμεση λύση στη συνεχιζόμενη επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ και τη συνεπαγόμενη ταλαιπωρία των πολιτών».

 

Πηγή: kathimerini

Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *