Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Κορονοϊός: Έτσι θα λειτουργήσουν θέατρα, κινηματογράφοι, μουσικές σκηνές

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το 30% της συνολικής χωρητικότητας τους αλλά και με πλαφόν στον μέγιστο αριθμό ατόμων που θα μπορούν να φιλοξενήσουν θα ανοίξουν, πιθανότατα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, οι κλειστοί πολιτιστικοί χώροι, δηλαδή θέατρα, κινηματογράφοι και μουσικές σκηνές ενώ κλειστά θα παραμείνουν, προς το παρόν τουλάχιστον, τα νυχτερινά κέντρα. Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές ολοκλήρωσαν την δημιουργία του νέου οδικού χάρτη λειτουργίας των παραπάνω χώρων, τα οποία θα ανακοινωθούν επισήμως από την πολιτική προστασία μέχρι το τέλος της εβδομάδα ενώ μόλις χθες ενημερώθηκαν οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

Τα νέα μέτρα  που θα ισχύσουν για τον φετινό χειμώνα εξαρτώνται άμεσα από την εικόνα που παρουσιάζει ανά περίοδο η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας. Συγκεκριμένα έχουν οριστεί τέσσερα διαφορετικά επίπεδα με βάση την εκάστοτε επιδημιολογική εικόνα σε καθένα από τα οποία τα περιοριστικά μέτρα είναι διαφορετικά.

Cinema
Με 30% πληρότητα θα λειτουργήσουν, σε πρώτη φάση, οι κλειστοί κινηματογράφοι

 

Η περίοδος που διανύουμε αυτή τη στιγμή εντάσσεται στο Επίπεδο 3 – Υψηλό και ορίζει την λειτουργία κλειστών κινηματογράφων κλειστών θεατρικών αλλά και συναυλιακών χώρων με το 30% της συνολικής χωρητικότητας τους. Παράλληλα, όμως, οι παραπάνω χώροι διαχωρίζονται σε μεγάλους και μικρούς και μπαίνει πλαφόν στον μέγιστο αριθμό ατόμων. Έτσι λοιπόν οι χώροι που διαθέτουν από 300 θέσεις και άνω δικαιούνται να φιλοξενήσουν, σε αυτή τη φάση, έως 150 άτομα ενώ εκείνοι που έχουν χωρητικότητα μικρότερη των 300 ατόμων το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο θα είναι τα 90 άτομα, καθήμενοι σε όλες τις περιπτώσεις.

Οι επιπτώσεις των παραπάνω μέτρων, πάντως, θα είναι δυσβάσταχτες για όλους και ειδικά για τους μεγάλους χώρους έως και καταστροφικές καθώς κάποιοι καλούνται να λειτουργήσουν, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, με μόλις το 10% της συνολικής χωριτικότητάς τους, ποσοστό το οποίο είναι, πασιφανώς, μη βιώσιμο. Όσο μεγαλύτερος είναι ο χώρος τόσο ακριβότερα θα κληθεί να πληρώσει το κόστος των περιοριστικών μέτρων. Το θέατρο «Παλλάς», για παράδειγμα, το οποίο είναι χωρητικότητας 1500 ατόμων, ακολουθώντας το πλαφόν θα μπορεί να φιλοξενεί έως 150 ανά ημέρα στις παραστάσεις της μεγάλης και ακριβής παραγωγής «Το Τρίτο Στεφάνι», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη με πρωταγωνίστριες τις Μαρία Καβογιάννη και Μαρία Κίτσου, που έχει προγραμματίσει να ανεβάσει τη νέα θεατρική περίοδο.

Palas
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα το θέατρο «Παλλάς» θα πρέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία του με μόλις το 10% της συνολικής χωρητικότητάς του

 

«Πάθαμε μεγάλη ζημιά τον Μάρτιο με το lockdown. Παρόλα αυτά τολμήσαμε να επενδύσουμε το Φθινόπωρο και τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ολοκληρωτική καταστροφή. Το 10% με το οποίο μάς επιβάλουν να ξεκινήσουμε τη λειτουργία μας δεν μάς αφήνει κανένα απολύτως περιθώριο, μάς οδηγεί στο να αναστείλουμε την λειτουργία μας και να μείνουν άνεργοι δεκάδες εργαζόμενοι» δήλωσε στο protothema.gr ο Διευθύνων Σύμβουλος των Θεατρικών Σκηνών Πάνος Κατσαρίδης υπογραμμίζοντας πως «το πλαφόν μέγιστου αριθμού θεατών αδικεί κατάφωρα όσους εργάζονται σε μεγάλους χώρους». Αυτό που ζητά ο ίδιος είναι να καταργηθεί ο μέγιστος αριθμός θεατών και να ξεκινήσουν όλοι με το 30% σε συνδυασμό με μια δέσμη μέτρων στήριξης από την Πολιτεία η οποία κρίνεται απαραίτητη για την επιβίωση των πολιτιστικών χώρων.

Το καλύτερο σενάριο που μπορεί να ισχύσει στο Χαμηλό – Επίπεδο 1 της πανδημίας είναι η λειτουργία των κλειστών θεάτρων, συναυλιακών χώρων και κινηματογράφων με 65% πληρότητα και ανώτατα όρια τα 500 και τα 200 άτομα για μεγάλους και μικρούς χώρους αντίστοιχα. Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως ορίζεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου προς αποφυγή του συνωστισμού στα εκδοτήρια.

romeo
Θα κέντρα διασκέδασης θα ανοίξουν μόνον αν υποχωρήσει η πανδημία

Κλειστά για αρχή κι μέχρι τα μεσάνχτα στη συνέχεια τα νυχτερινά κέντρα

Όσο για τα κέντρα διασκέδασης, αυτά θα έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν όταν η εικόνα της πανδημίας στη χώρα θα πέσει στο Επίπεδο 2 – Μέτριο και μόνον μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Συγκεκριμένα τα νυχτερινά κέντρα άνω των 300 ατόμων θα λειτουργούν με το 50% της πληρότητας τους και μέγιστο όριο τους 300 καθήμενους ενώ το αντίστοιχο πλαφόν για τα μικρότερα κέντρα θα είναι οι 150 καθήμενοι με την υποχρέωση της τήρησης απόστασης 1,8 μ. ανάμεσα στα τραπέζια.

Ο κατάλογος των νέων μέτρων περιλαμβάνει και στους ανοιχτούς χώρους, όσα ορίζει, ωστόσο, θα ισχύσουν για τις λίγες ακόμη ημέρες που θα έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν και δεν αφορούν στην θερινή περίοδο του 2021.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Για κλειστά θέατρα, συναυλιακούς χώρους και κινηματογράφους

Επίπεδο 1 – Χαμηλό
Ανοικτοί χώροι διεξαγωγής, από 300 θέσεις και πάνω, 65% πληρότητα με ανώτατο όριο 500 άτομα καθήμενοι
300 θέσεις και κάτω, 65% πληρότητα, έως 200 καθήμενοι
Υποχρεωτική χρήση μάσκας
Κλειστοί χώροι διεξαγωγής άνω 300 ατόμων, 65% πληρότητα με μέγιστο 500 καθήμενοι
Κλειστοί χώροι διεξαγωγής έως 300 άτομα, 65% πληρότητα με μέγιστο 200 καθήμενοι
Υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά και ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Επίπεδο 2 – Μέτριο
Ανοικτοί χώροι διεξαγωγής, από 300 θέσεις και πάνω, 50% πληρότητα με ανώτατο όριο 400 άτομα καθήμενοι
300 θέσεις και κάτω, 50% πληρότητα, έως 150 καθήμενοι
Υποχρεωτική χρήση μάσκας
Κλειστοί χώροι διεξαγωγής άνω 300 ατόμων, 50% πληρότητα με μέγιστο 300 καθήμενοι
Κλειστοί χώροι διεξαγωγής έως 300 άτομα, 50% πληρότητα με μέγιστο 150 καθήμενοι
Υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά και ηλεκτρονικού εισιτηρί

Επίπεδο 3 – Υψηλό
Ανοικτοί χώροι διεξαγωγής, από 300 θέσεις και πάνω, 30% πληρότητα με ανώτατο όριο 200 άτομα καθήμενοι
300 θέσεις και κάτω, 30% πληρότητα, έως 90 καθήμενοι
Υποχρεωτική χρήση μάσκας
Κλειστοί χώροι διεξαγωγής άνω 300 ατόμων, 30% πληρότητα με μέγιστο 150 καθήμενοι
Κλειστοί χώροι διεξαγωγής έως 300 άτομα, 30% πληρότητα με μέγιστο 90 καθήμενοι
Υποχρεωτική χρήση μάσκας αλλά και ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Επίπεδο 4 – Πολύ Υψηλό
Αναστολή προσέλευσης κοινού
Δυνατότητα διαδικτυακής προβολής

 

Πηγή: protothema

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Το χειρότερο ξύπνημα που μπορεί να σου τύχει! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

2 Shares

Είσαι σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα και επιτέλους φθάνει η στιγμή που θα αράξεις δίπλα στη πισίνα που έχεις και τόσο χαίρεσαι για αυτό.

Όλα καλά λοιπόν μέχρι που καθώς χαλαρώνεις ανοίγεις τα μάτια και βλέπεις πως παρέα σου στην πισίνα χαλαρώνει και μία αρκούδα που κάπως βρήκε τρόπο να μπει στην αυλή!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, δεν είναι σενάριο φαντασίας αλλά ότι έζησε ένας αμερικανός στην Καλιφόρνια που δεν πίστευε στα μάτια του καθώς η αρκούδα όχι μόνο στεκόταν μπροστά του, αλλά τον πλησίασε σαν να μην τρέχει τίποτα… 

Δείτε το βίντεο που έχει γίνει σούπερ viral:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Τσουνάμι 30 μέτρων «κατάπιε» ολόκληρο τάνκερ! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

τσουνάμι
7 Shares

Πώς είναι άραγε να πέφτει πάνω σου με όλη την ορμή της φύσης ένα κύμα 30 ολόκληρων μέτρων που δεν μπορεί τίποτα να το σταματήσει;

Δυστυχώς, είναι ελάχιστοι οι άνθρωποι που συναντήθηκαν με ένα τσουνάμι στη στεριά και έζησαν για να μπορούν να περιγράψουν την εμπειρία.

Στη θάλασσα, όμως, και ιδιαίτερα στα υπερσύγχρονα τάνκερ που είναι σχεδόν αβύθιστα -αν και όπως έχει αποδείξει ο Τιτανικός κανένα καράβι δεν είναι τελείως αβύθιστο ποτέ- τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Έτσι, στο βίντεο που ακολουθεί η κάμερα κατέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα κύμματα που έχουν καταγραφεί ποτέ στην ιστορία.
Η στιγμή μάλιστα που χτυπάει το τάνκερ είναι το λιγότερο συγκλονιστική.

Δείτε το κύμα 30 μέτρων να πέφτει πάνω στο τάνκερ

τσουνάμι
συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Ο 20χρονος που κάνει αδιανόητα πράγματα με το σώμα του! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Στην αρχή όλα όσα βλέπεις σου φαίνονται απίστευτα αλλά πρόκειται για πραγματικότητα που αγγίζει τα όρια των ρεκόρ Γκίνες Ο συγκεκριμένος 20 ετών Ινδός είναι άνθρωπος «λάστιχο» που κάνει πράγματα από ταινία φαντασίας!

Έχοντας ξεκινήσει από την ηλικία μόλις των 7 ετών τις ασκήσεις γιόγκα, σήμερα είναι ικανός να ολοκληρώσει κινήσεις και να πάρει στάσεις που ελάχιστοι στον κόσμο μπορούν.

Η ευλυγισία του είναι πέρα από κάθε φαντασία και κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο εύκολα που είναι σχεδόν εκνευριστικό για όλους εμάς τους συνηθισμένους ανθρώπους.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο που έχει γίνει φουλ viral μια σύντομη επίδειξη των ξεχωριστών ικανοτήτων του:

συνεχεια αναγνωσης

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Η στιγμή που το κτίριο γκρεμίζεται μπροστά από περαστική γυναίκα! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Δεν είναι και λίγο πράγμα να περπατάς χαλαρός στο δρόμο για να πας για ψώνια και ξαφνικά να γλιτώνεις το θάνατο για λίγα μόλις μέτρα!

Αυτό συνέβη σε μία άτυχη και παράλληλα τυχερή περαστική γυναίκα σε μία μικρή πόλη της Ινδίας και όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα κτηρίου στην άλλη πλευρά του δρόμου.

Η γυναίκα χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα για το τι θα μπορούσε να συμβεί το επόμενο λεπτό, βρέθηκε ακριβώς μπροστά από ένα διώροφο κτήριο που για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο έπεσε σαν “χάρτινο” και έσπειρε τον πανικό σε όλη τη γειτονιά

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη σκηνή:

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Κι όμως, υπάρχουν λευκά λιοντάρια! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

33 Shares

Οι λεοπαρδάλεις είναι πιτσιλωτές, οι τίγρεις έχουν μαύρες ραβδώσεις, τα λιοντάρια έχουν κρεμ χρώμα και τα αρσενικά περήφανες καφετιές λεοντές.

Είστε απόλυτα σίγουροι για την προηγούμενη φράση; Αν βάζατε στοίχημα ότι είναι 100% αληθινή τότε θα το χάνατε…

Όπως θα μπορέσετε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, πατώντας πάνω στο play, ο βασιλιάς της ζούγκλας κάποιες φορές είναι… λευκός!

Ναι, καλά διαβάσατε. Μπορεί να είναι σπάνια η συγκεκριμένη μετάλλαξη στο πιο διάσημο ανάμεσα στα αιλουροειδή, δεν είναι όμως απίθανη.

Έτσι, η κάμερα κατάφερε να αποθανατίσει αυτό το σπάνιο φαινόμενο την ώρα που «χουζουρεύει» πάνω σε ένα δέντρο.
Λίγο πριν αποφασίσει με τρόπο ατσούμπαλο να κατέβει από τα κλαδιά…

Δείτε ένα από τα ελάχιστα λευκά λιοντάρια του πλανήτη

συνεχεια αναγνωσης

VIRAL

Άγιο είχε η γιαγιά καθώς διέσχιζε απρόσεκτα τον δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Το λιγότερο τυχερή στάθηκε μία ηλικιωμένη κυριούλα που θέλησε έτσι χαλαρά να διασχίσει μία κεντρική λεωφόρο στην Ρωσία, αδιαφορώντας τόσο για την κίνηση όσο και για την νέα πεζογέφυρα που βρίσκονταν λίγα μέτρα παραδίπλα για την αποφυγή ακριβώς αυτών των ατυχημάτων.

Η ηλικιωμένη ξεκίνησε να περνάει τον δρόμο σαν να είναι πεζόδρομος και εκείνη να κάνει την βόλτα της μέχρι που μάλλον κατάλαβε πόσο επικίνδυνο ήταν…

Μέσα σε μία στιγμή αντιλήφθηκε πως είχε γλυτώσει το τρακάρισμα από θαύμα καθώς την είχε δει έγκαιρα ο οδηγός αυτοκινήτου που ευτυχώς οδηγούσε με σχετικά λίγα χιλιόμετρα και είχε καλή οπτική επαφή. H κυρία στο τσακ απέφυγε τον θάνατο ή τουλάχιστον αρκετές εβδομάδες στο νοσοκομείο!

Δείτε το απίστευτο βίντεο που κάνει τον γύρο του ίντερνετ:

συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap