Βρειτε μας στα Social Media

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ

Με πρόστιμο 750 φλερτάρουν όσοι κάνουν «καμάκι» στην Γαλλία

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Γαλλία ποινικοποιεί την παρενόχληση γυναικών στους δημόσιους χώρους, καθώς υπερψηφίστηκε στο κοινοβούλιό της σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει πρόστιμο για τους παραβάτες της τάξεως των 750 ευρώ, ενώ οι αρχικές σκέψεις της κυβέρνησης Μακρόν ήταν το πρόστιμο για το «καμάκι»  να ξεκινά από 90 και να φτάνει μέχρι τα 697 ευρώ.

Το νομοσχέδιο αφορά σε οτιδήποτε «παραβιάζει την ελεύθερη κυκλοφορία των γυναικών σε δημόσιους χώρους και υπονομεύει την αυτοεκτίμηση και το δικαίωμα στην ασφάλεια» και στόχος είναι η προστασία του γυναικείου πληθυσμού.

Στο απόσπασμα μπαίνουν «σχόλια, συμπεριφορές ή πίεση σεξουαλικής ή σεξιστικής φύσης που υποβαθμίζουν, ντροπιάζουν, απειλούν ή είναι επιθετικές».

Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται «πνευματικό παιδί» της υπουργού Ισότητας Μαρλέν Σιάπα. «Μιλάμε για τη στιγμή που ο άνδρας πλησιάζει από πίσω μια γυναίκα, της μιλάει και η γυναίκα δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί είναι μόνη της. Δεν καλεί σε βοήθεια γιατί πιστεύει ότι “θα συνεχίσω να περπατάω και θα ξεφύγω”. Οι άνδρες πιστεύουν ότι είναι οι “Γάλλοι εραστές” και ότι “σιγά μωρέ, απλά σπάμε πλάκα”. Εμείς λέμε “όχι”», δήλωσε η υπουργός.

Να σημειωθεί ότι είναι ανησυχητική η αύξηση των επιθέσεων σε βάρος γυναικών στη Γαλλία είτε στους δρόμους είτε σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Μάλιστα, λέγεται ότι πολλές γυναίκες προτιμούν πια να κυκλοφορούν μόνο με παντελόνια για να γλιτώσουν από τους εφαψίες και τους ανοιχτομάτηδες.

Οι επικριτές του νομοσχεδίου για το  «καμάκι» κάνουν λόγο «ταφόπλακα» του έρωτα αλά γαλλικά.

Πηγή: adapokrites.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ