Βρειτε μας στα Social Media
 

ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε ποιος είναι και που βρίσκεται ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση XALKIADAKIS
Διαφήμιση XALKIADAKIS
151 Shares

Οδήγηση στο χείλος του γκρεμού με λακκούβες, χώμα και κατολισθήσεις. Βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων, εκεί όπου «δεν πάτησε ποδάρι Τούρκου»…

Είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους δρόμους στην Ελλάδα, αλλά όχι ο μοναδικός. Βρίσκεται στον μεγαλύτερο νομό της χώρας και ενώνει δύο ορεινά χωριά. Συχνά συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με τους πιο επικίνδυνους δρόμους στον κόσμο. Είναι στρωμένος με χαλίκια και τεράστιες λακκούβες δυσχεραίνουν τη διέλευση των αυτοκινήτων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων και έχει μήκος περίπου 12 χιλιόμετρα….
Δεν έχει προστατευτικές μπάρες και βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού, γεγονός που προκαλεί τρόμο στους ανυποψίαστους οδηγούς….

Είναι εξαιρετικά στενός, με αποτέλεσμα όταν συναντιούνται δύο αυτοκίνητα να δημιουργείται πρόβλημα. Όταν ο καιρός δεν είναι καλός, γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος. Σήμανση δεν υπάρχει -φυσικά- και οι κατολισθήσεις εντείνουν την επικινδυνότητα….

Είναι ο δρόμος που βρίσκεται στον νομό της Αιτωλοακαρνανίας και ενώνει το χωριό Πατιόπουλο με το χωριό Περδικάκι. …

DROMOS - GREMOS-PERDIKAKI

Το Πατιόπουλο είναι ένα χωριό του Βάλτου, σε χαμηλότερο υψόμετρο από το Περδικάκι….

Το Περδικάκι βρίσκεται σε πιο ορεινό σημείο, στα 740 μέτρα και φημίζεται για το γεγονός ότι επί 400 χρόνια τουρκοκρατίας παρέμεινε ελεύθερο, καθώς δεν εγκαταστάθηκε ποτέ τούρκικη φρουρά στο χωριό….

Για να φτάσει κάποιος από το Πατιόπουλο στο Περδικάκι υπάρχουν δύο επιλογές. Η επαρχιακή οδός, που είναι σε καλύτερη κατάσταση και ο επικίνδυνος χωματόδρομος. Όσοι διαλέξουν το δεύτερο και δεν τον έχουν διασχίσει ξανά, μάλλον το μετανιώνουν….

Τόσο η ανάβαση όσο και η κατάβαση του δρόμου είναι εξίσου επικίνδυνες, ενώ οι απότομοι γκρεμοί κατά μήκος του δρόμου κόβουν την ανάσα….

Ο δρόμος κινείται παράλληλα με τον ποταμό Αχελώο, που κυλάει στο βάθος του βουνού. Όσοι δεν φοβούνται τα ύψη, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ποταμό από ψηλά και τα δέντρα που τον περιβάλουν….

Φυσικά έτσι όπως είναι ο δρόμος καλύτερα να τον κοιτάνε προσεκτικά παρά να θαυμάζουν το τοπίο….

Δείτε την κατάσταση του δρόμου μέσα από την κάμερα ενός οδηγού που έκανε την ανάβαση του επαρχιακού δρόμου….

Πηγή: www.mixanitouxronou.gr

Διαφήμιση
emvolio
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
emvolio
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap