Βρειτε μας στα Social Media

VIRAL

Πώς αυτή η χώρα εμβολίασε σχεδόν όλο τον πληθυσμό σε μία εβδομάδα!

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

μπουτάν
AP Photo/Manish Swarup

«Success Story» το χαρακτήρισε η Unicef καθώς σε μία μόνο εβδομάδα κατέστη δυνατό η χώρα να εμβολιάσει το περισσότερο από το 85% του ενήλικου πληθυσμού της.

Ο λόγος για το Μπουτάν, το βασίλειο των Ιμαλαϊων, το οποίο με μία εκστρατεία «αστραπή» παρέλαβε και χορήγησε περισσότερες από 454 χιλιάδες δόσεις εμβολίων.

Η επιτυχία της εκστρατείας οφείλεται κυρίως στη μαζική εισροή εμβολίων που έγινε μέσω δωρεών από το εξωτερικό.  Ο εκπρόσωπος της Unicef στο βασίλειο, ο Γουίλ Παρκς, χαιρέτισε τις προσπάθειες των Αρχών της χώρας και έκανε λόγο για ένα «σπουδαίο success story για το Μπουτάν».

«Έχουμε πραγματικά ανάγκη έναν κόσμο όπου χώρες που έχουν πλεονάσματα δόσεων εμβολίων να τις διανείμουν σε εκείνες που δεν έχουν ακόμη λάβει δόσεις», τόνισε ο Παρκς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σταμάτησε τις προμήθειες η Ινδία

Είχε προηγηθεί, στα τέλη Μαρτίου,  η εξίσου επιτυχής εκστρατεία για τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου της Astrazeneca, τα οποία χορήγησε στο Μπουτάν η Ινδία, πριν αναγκαστεί να σταματήσει λόγω των αυξημένων δικών της αναγκών.

Η παύση, όμως, των παρτίδων που έφταναν από την Ινδία, ανάγκασε το Μπουτάν να απευθύνει έκκληση σε άλλες χώρες ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στους εμβολιασμούς των δεύτερων δόσεων.  Στα μέσα Ιουλίου έλαβε περίπου 500.000 δόσεις του εμβολίου Moderna, που χορηγήθηκαν από τις ΗΠΑ μέσω του διεθνούς μηχανισμού Covax, και 250.000 δόσεις AstraZeneca από τη Δανία.

Σημειώνεται, σύμφωνα με το ethnos, ότι από την αρχή της πανδημίας το Μπουτάν έχει καταγράψει λίγο λιγότερα από 2.500 κρούσματα της Covid-19 και δύο θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ