Βρειτε μας στα Social Media

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το τεράστιο ποσό που έχαναν ανά λεπτό Facebook και Instagram από το χθεσινό μπλάκαουτ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαρύ θα είναι το οικονομικό πλήγμα για τον Mark Zuckerberg από το μπλάκαουτ το απόγευμα της Τρίτης όπου οι δημοφιλείς πλατφόρμες της Μeta, το Facebook, το Instagram και το Messenger κατέρρευσαν, με τους χρήστες να μην έχουν καν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους, ενώ επίσης αναφέρθηκε πως υπήρξε πρόβλημα και εσωτερικά στη λειτουργία των συστημάτων της εταιρείας.

Το χθεσινό πρόβλημα αναμένεται να κοστίσει στην Meta του Zuckerberg ένα εντυπωσιακό ποσό κάθε λεπτό.

Όπως αναφέρει το indy100, το Facebook, το Instagram και το WhatsApp κατέρρευσαν τον Οκτώβριο του 2021. Εκείνη την εποχή, ο YouTuber και podcaster Chris Williamson έκανε την ακόλουθη ερώτηση σχετικά με τα κέρδη της πλατφόρμας: «Μπορεί κανείς να υπολογίσει πόσα χρήματα θα χάνει το Facebook ανά λεπτό ενώ όλα τα sites του είναι εκτός λειτουργίας;»

Σε απάντηση σε αυτό το tweet, ο λογαριασμός Twitter @whatdope έκανε την παρακάτω εκτίμηση:

«Τα έσοδα από διαφημίσεις του περασμένου έτους (για τους ιστότοπους του Facebook) ήταν 84,2 δισ. δολάρια. Έτσι, για κάθε λεπτό που πέφτει, χάνουν περίπου 160.000 δολάρια. Ή, 2.670 δολάρια ανά δευτερόλεπτο».

To Fortune εκτίμησε επίσης ότι, από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επανέλθει στο διαδίκτυο, το Facebook θα είχε χάσει περίπου 99,75 εκατομμύρια δολάρια σε έσοδα.

Ο ιστότοπος βασίστηκε στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου του Facebook, τα οποία σημείωσαν έσοδα 29,08 δισ. δολαρίων σε μια περίοδο 91 ημερών. Αυτό μεταφράζεται σε 319,6 εκατ. δολάρια την ημέρα ή 13,3 εκατ. δολάρια την ώρα. Το Facebook παρουσίασε επίσης μια σημαντική διακοπή 14 ωρών το 2019 που κόστισε περίπου 90 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με μια μελέτη της Gartner το 2014, το «μέσο κόστος διακοπής λειτουργίας είναι 5.600 δολάρια ανά λεπτό».

Σχετικά με το χθεσινό πρόβλημα, το Downdetector, μια υπηρεσία που παρακολουθεί τις διακοπές λειτουργίας σε όλο τον κόσμο, εμφάνισε πάνω από 150.000 αναφορές αποτυχίας του Facebook, ενώ άλλες 26.000 αναφορές αφορούσαν το Instagram.

Η πρώτη ανακοίνωση του Facebook για τα προβλήματα της πλατφόρμας

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ