Βρειτε μας στα Social Media

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τι θα απογίνουν τα social media σας μετά τον θάνατό σας;

Δημοσιεύτηκε

στις

social-media
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι άνθρωποι κανονίζουν πού θα πάνε τα χρήματά τους, η ακίνητη περιουσία τους και άλλα πολύτιμα υπάρχοντα όταν πεθάνουν. Τι γίνεται όμως με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μας;

Όταν αφήσουμε τον μάταιο τούτο κόσμο, θα αφήσουμε πίσω μας ψηφιακά αρχεία, φωτογραφίες, κείμενα και λογαριασμούς στα social media. Αυτά τι θα απογίνουν;

Σε περίπτωση που δεν το ξέρετε, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι οι κληρονόμοι σας δεν θα χάσουν πρόσβαση σε φωτογραφίες, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα σημαντικά ψηφιακά στοιχεία.

Για αρχή, ορίστε μια επαφή για τους κωδικούς πρόσβασής σας. Δεν αρκεί να διατηρείτε μια λίστα με κωδικούς πρόσβασης λογαριασμού, γιατί μπορεί να ξεχάσετε να την ενημερώσετε.

Η Wall Street Journal συγκέντρωσε τι ισχύει στις διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και πλατφόρμες.

Apple

Στην Apple υπάρχει η δυνατότητα να ορίσετε μία επαφή – κληρονόμο από τις ρυθμίσεις στο iPhone, το iPad, το Mac στην κατηγορία Password & Security. Με τον τρόπο αυτό όταν φύγετε από τη ζωή, ο άνθρωπος αυτός θα έχει πρόσβαση σε φωτογραφίες, μηνύματα, σημειώσεις, αρχεία, εφαρμογές και backup στις συσκευές σας, χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζει το Apple ID. Δεν θα έχει πρόσβαση σε ταινίες, μουσική ή βιβλία που έχετε αγοράσει ή αποθηκευμένα δεδομένα στο iCloud Keychain.

Google

Μπορείτε να αποφασίσετε τι θα γίνει με τον λογαριασμό σας στην Google, αφότου θα μείνει για κάποιον καιρό ανενεργός, μέσω του “Make a plan for your account”. Από εκεί, θα κατευθυνθείτε σε εργαλείο διαχείρισης ανενεργού λογαριασμού, στο οποίο θα μπορείτε να ορίσετε επαφές και να επιλέξετε σε ποια δεδομένα θα έχουν πρόσβαση.

Facebook – Instagram

Η Meta επιτρέπει να ορίσετε επαφές, οι οποίες θα διαχειρίζονται τον λογαριασμό σας, που θα έχει μετατραπεί σε λογαριασμό «εις μνήμην». Οι επαφές που θα ορίσετε θα μπορούν να κάνουν download ένα αντίγραφο από τα όσα έχετε μοιραστεί στο Facebook, να ενημερώσουν τη φωτογραφία προφίλ και εξωφύλλου ή και να ζητήσουν τη διαγραφή του λογαριασμού. Δεν μπορούν να κάνουν log in στον λογαριασμό σας, να διαβάσουν τα μηνύματά σας, να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν φίλους.

LinkedIn – Twitter

Οι πλατφόρμες αυτές δεν προσφέρουν κάποιον τρόπο να ορίσετε επαφές που θα τις διαχειριστούν μετά τον θάνατό σας. Ωστόσο, οι δικοί σας άνθρωποι, μπορούν να ζητήσουν το κλείσιμο του λογαριασμού.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ