Βρειτε μας στα Social Media

PLUS +

Η άγνωστη πινακίδα του ΚΟΚ που όλοι αγνοούν -Τι απαγορεύει

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ελληνικό οδικό δίκτυο βρίθει από από πινακίδες οδικής σήμανσης που τοποθετούνται σε καίρια σημεία και ρυθμίζουν την κυκλοφορία των πεζών των οχημάτων, συνδράμοντας καθοριστικά στην αποτροπή πρόκλησης τροχαίων ατυχήματων.

Κάθε οδηγός, λοιπόν, οφείλει να γνωρίζει τι σημαίνει η κάθε πινακίδα, κάτι για το οποίο φροντίζουν οι σχολές οδηγών οι οποίες «μυούν» τους εκπαιδευόμενους… στα μυστικά της οδικής σήμανσης.

Όσο συνεπής, ωστόσο, και αν ήταν κανείς κατά τη διάρκεια της θεωρητικής του εκπαίδευσης, είναι αδύνατον να θυμάται όλες τις πινακίδες.

πινακίδα απαγόρευσης προσπεράσματος

Αν, ωστόσο, υπάρχουν κάποια σήματα τα οποία οφείλει να «φυλάσσει» καλά στη μνήμη του, αυτά είναι οι ρυθμιστικές πινακίδες που τοποθετούνται για να πληροφορούν αυτούς που χρησιμοποιούν τις οδούς για ειδικές υποχρεώσεις, περιορισμούς ή απαγορεύσεις προς τις οποίες αυτοί πρέπει να συμμορφώνονται.

Μία από τις σημαντικότερες πινακίδες που ενισχύουν την οδική ασφάλεια είναι η ρυθμιστική πινακίδα P-30 που απαγορεύει σε όλα τα οχήματα, εξαιρουμένων των δίτροχων μοτοσικλετών χωρίς καλάθι, να πραγματοποιήσουν προσπέρασμα.

τέλος απαγόρευσης προσπεράσματος

Η απαγόρευση προσπεράσματος ισχύει μέχρι να κάνει την εμφάνισή της η πινακίδα Ρ-38 η οποία σημαίνει τέλος απαγόρευσης προσπεράσματος το οποίο έχει επιβληθεί με απαγορευτική πινακίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου απαντάται και η πινακίδα P-31 που απαγορεύει στους οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων, μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους που υπερβαίνει τους 3,5 τόνους, να προσπερνούν άλλα οχήματα.

απαγόρευση προσπεράσματος για φορτηγά

Αξίζει να σημειωθεί ότι αναγραφή στην πινακίδα Ρ-31 ή πρόσθετη πινακίδα, που τοποθετείται κάτω από την πινακίδα Ρ- 31, μπορεί να μεταβάλει το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος, πάνω από το οποίο ισχύει η απαγόρευση αυτή.

Το πρόστιμο σε όσους δεν συμμορφώνονται στις υποχρεώσεις που επιβάλλονται με τις ρυθμιστικές πινακίδες P-30 ή Ρ-31 ανέρχεται σε 80 ευρώ.

 

Πηγή: carandmotor

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ