Βρειτε μας στα Social Media

ΥΓΕΙΑ

Βρέθηκε τρόπος διάγνωσης του καρκίνου του εντέρου χωρίς βιοψίες

Δημοσιεύτηκε

στις

γιατρός
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερευνητές στη Γλασκώβη εντόπισαν ένα νέο μέσο διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου του εντέρου με τεχνολογία απεικόνισης, αποφεύγοντας την ανάγκη για βιοψίες.

Οι βιοψίες απαιτούν μια επεμβατική διαδικασία με διάφορους κινδύνους για την υγεία, όπως η μόλυνση, και είναι περιορισμένες σε ό,τι μπορούν να συλλάβουν μέσα στο έντερο ενός ασθενούς.

Οι ειδικοί που συνεργάζονται με το Cancer Research UK διαπίστωσαν ότι η απεικόνιση με τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET) επιτρέπει την εξέταση ολόκληρου του εντέρου και τη μελέτη των όγκων ενώ βρίσκονται μέσα στο σώμα, σε αντίθεση με την εξέταση του ιστού αφού αφαιρεθεί.

Σύμφωνα με το Guardian οι τομογραφίες PET δημιουργούν μια τρισδιάστατη εικόνα του εσωτερικού του σώματος και οι ερευνητές πιστεύουν ότι η πραγματοποίηση πολλών τομογραφιών κατά τη διάρκεια της θεραπείας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη παρακολούθηση της νόσου.

Ο Δρ David Lewis, του Ινστιτούτου Cancer Research UK Scotland και του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας, δήλωσε: «Η ιατρική ακριβείας έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στη διάγνωση και τη θεραπεία του καρκίνου».

«Ωστόσο, η ανάπτυξη ακριβών, κατατοπιστικών και φιλικών προς τον ασθενή διαγνωστικών τεχνικών είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της».

«Η απεικόνιση PET προσφέρει μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση, με τη δυνατότητα να εξετάζει ολόκληρο το τοπίο του καρκίνου, επιτρέποντάς μας να εξετάζουμε τους όγκους με περισσότερες λεπτομέρειες ενώ αυτοί εξακολουθούν να αναπτύσσονται».

Σύμφωνα με το Cancer Research UK, περίπου 4.000 άτομα διαγιγνώσκονται με καρκίνο του εντέρου στη Σκωτία ετησίως και περίπου 1.800 άτομα που διαγιγνώσκονται με τη νόσο πεθαίνουν κάθε χρόνο.

Η ερευνητική ομάδα χρησιμοποίησε τα υπάρχοντα γενετικά δεδομένα για τον καρκίνο του εντέρου για να εντοπίσει τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του όγκου με τη χρήση απεικόνισης PET.

Κατάφεραν επίσης να ανακαλύψουν διάφορους διαφορετικούς τύπους καρκίνου του εντέρου σε ποντίκια με βάση τα γονίδιά τους.

Η Δρ Catherine Elliott, διευθύντρια έρευνας στο Cancer Research UK, δήλωσε: «Τα ευρήματα αυτά της ομάδας του Ινστιτούτου Cancer Research UK Scotland και του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης προσφέρουν μια συναρπαστική ευκαιρία να φέρουν επανάσταση στον τρόπο διάγνωσης και παρακολούθησης του καρκίνου του εντέρου χωρίς επεμβατική χειρουργική επέμβαση, μειώνοντας τον κίνδυνο και βελτιώνοντας τα αποτελέσματα για τους ασθενείς».

«Η απεικόνιση με PET είναι ένα κρίσιμο εργαλείο στη μελλοντική μας προσέγγιση για τη διάγνωση αυτής της νόσου, η οποία πλήττει τόσους πολλούς ανθρώπους στη Σκωτία».

Πηγή: healthstat.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ