Βρειτε μας στα Social Media
 

ΥΓΕΙΑ

Τρίτη δόση εμβολίου: Ποιο θα επιλέξετε και πώς θα κλείσετε ραντεβού

Δημοσιεύτηκε

στις

τρίτη δόση εμβολίου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
15 Shares

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έδωσε η Επιτροπή Εμβολιασμών. Μαζί με τις οδηγίες, μάλιστα, δόθηκαν και παραδείγματα για να ξέρουν οι πολίτες με ποιο σκεύασμα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση έχει αρχίσει να γίνεται τόσο σημαντικός όσο κι ο εμβολιασμός με την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Άλλωστε, με βάση τα νέα μέτρα που ισχύουν από χθες (22.11.2021), οι άνω των 60 ετών δεν θα μπορούν να μπαίνουν στους κλειστούς χώρους (εστίαση, σινεμά, θέατρα) από τις 13 Δεκεμβρίου αν δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Γι’ αυτό και σήμερα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών εξέδωσε οδηγίες με παραδείγματα, σχετικά με την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid.

Δείτε ποιο εμβόλιο να επιλέξετε για την τρίτη δόση.

Δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου, είναι:

Όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών έχουν το δικαίωμα στην αναμνηστική δόση.

Πιο συγκεκριμένα:

Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλια PfizerModerna ή AstraZeneca, η αναμνηστική δόση θα είναι με εμβόλιο Pfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 6 μήνες.

Για τα άτομα που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους με εμβόλιο Johnson & Johnson, η αναμνηστική δόση θα πραγματοποιείται με το εμβόλιο της Johnson & JohnsonPfizer ή μισή δόση Moderna, μετά από 2 μήνες.

Για τα άτομα που έκαναν πρώτη δόση με εμβόλιο Pfizer ή Moderna και δεύτερη δόση με Johnson & Johnsonδε συστήνεται να πραγματοποιήσουν αναμνηστική δόση.

Εμβολιασμός με αναμνηστική (τρίτη) δόση

 

Εμβολιασμός με αναμνηστική (τρίτη) δόση και νόσηση

  

Για τον προγραμματισμό του ραντεβού σας για την αναμνηστική δόση, ακολουθείστε την ίδια διαδικασία που ακολουθήσατε για την πρώτη και την δεύτερη δόση.

τρίτη δόση εμβολίου
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap