Βρειτε μας στα Social Media

GOOD NEWS

Ήρθε στην Κρήτη το drone που θα προσέχει τα πρόβατα | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

κοπάδι με πρόβατα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο ψηφιακός κόσμος φτάνει μέχρι τις βουνοκορφές των Λευκών Ορέων μέσω ενός ευρωπαϊκού προγράμματος στο οποίο συμμετέχει το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και το οποίο βάζει στη ζωή των κτηνοτρόφων τα drones!
Μη επανδρωμένο αερόχημα τέθηκε πιλοτικά στη διάθεση κτηνοτρόφων στον Αποκόρωνα παρέχοντας τους τη δυνατότητα να αναζητήσουν χωρίς κόπο και κίνδυνο τα κοπάδια τους σε δύσβατα εδάφη, ακόμη και να ελέγξει τα αποθέματα της τροφής τους!

Μπορεί να φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας στους κτηνοτρόφους που δίνουν καθημερινά και με όποιες συνθήκες τη μάχη τους στα κακοτράχαλα βουνά των Λευκών Ορέων, όμως οι νέες τεχνολογίες μπορεί να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη ,λύνοντας τους κυριολεκτικά τα χέρια.

Το drone που διατέθηκε σε κτηνοτρόφους του Αποκόρωνα στα Χανιά στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Χαμαιλέων με μέτοχο το ΜΑΙΧ, έρχεται να υποκαταστήσει τη φυσική παρουσία του κτηνοτρόφου, καθώς μπορεί να εντοπίζει και να συγκεντρώνει τα ζώα.

Oι ερευνητές του προγράμματος εξηγούν πως δεν πρόκειται απλά για ένα μη επανδρωμένο μέσο, είναι η ιδέα ενός μη επανδρωμένου βοσκού που γεννήθηκε μέσω του προγράμματος Χαμαιλέων.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με κάμερες που βοηθούν τους κτηνοτρόφους να ελέγχουν τα κοπάδια τους. Είναι δε τόσο προηγμένης τεχνολογίας που είναι δυνατή ακόμη και η τοποθέτηση μικροφώνου που θα επιτρέπει στον κτηνοτρόφο να μιλά ή να σφυρίζει στα ζώα του ενώ οι ίδιος βρίσκεται στο ποιμνιστάσιο ή και στο σπίτι του.

Ο εξοπλισμός έχει ειδικές υπερφασματικές κάμερες που μπορούν ακόμη και να μετρήσουν τη θερμοκρασία των ζώων και χρησιμοποιώντας αλγόριθμους να συγκρίνουν πληροφορίες και να εντοπίζουν τα άρρωστα ζώα, αποτρέποντας έτσι την εξάπλωση πιθανών ασθενειών στο κοπάδι.

Την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος στα βουνά των Λευκών Ορέων κατέγραψε εκπρόσωπος της Ραδιοτηλεόρασης της Πορτογαλίας.

Δείτε βίντεο:

 

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ