Βρειτε μας στα Social Media

GOOD NEWS

Ένας «δεσμός αίματος» Ελληνίδας χάρισε ζωή σε έναν 25χρονο Ιταλό!

Δημοσιεύτηκε

στις

αίμα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
256 Shares

«Είναι υγιής», της είπαν στο τηλέφωνο. Για την Ιωάννα Λάγκα ήταν ένα μήνυμα που το περίμενε δυο χρόνια. Και ήταν το πιο ευχάριστο μήνυμα για τον «γιο» της, που όμως δεν έχει δει ποτέ. Έναν γιο που δεν τον γέννησε, δεν τον γνώρισε και δεν ξέρει καν το όνομά του. Έναν 25χρονο, σήμερα, Ιταλό, ο οποίος, η τύχη το ‘φερε, να γίνει «γιος» της μέσω «δεσμού αίματος».

Η Ιωάννα Λάγκα ήταν η μοναδική ανάμεσα σε 30.000.000 ανθρώπους που μπορούσε με τα αιμοποιητικά της κύτταρα να σώσει από τη λευχαιμία το παιδί αυτό. Από το 2017 που έδωσε το μόσχευμα, κάθε χρόνο, Απρίλιο μήνα, της τηλεφωνούσαν και το μόνο που της έλεγαν ήταν ότι ο νεαρός Ιταλός είναι εν ζωή. Πέρσι, λόγω πανδημίας, δεν είχε κανένα νέο του. Και φέτος, πριν από λίγες μέρες, της τηλεφώνησαν και της είπαν ότι είναι υγιής, δίνοντάς της τη μεγαλύτερη χαρά των ημερών.

Η Ιωάννα Λάγκα είναι δασκάλα, μητέρα δυο παιδιών που γέννησε η ίδια και από το 2017 «μητέρα» και του «Τζουζέπε», όπως η ίδια ονόμασε τον νεαρό Ιταλό, τον οποίο μπορεί να μην γέννησε αλλά τον αναγέννησε με το μόσχευμα που έδωσε.

Με αφορμή αυτό το ευχάριστο νέο, η κ. Λάγκα αφηγήθηκε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την εμπειρία της, προτρέποντας τους πολίτες να ενημερωθούν για τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων και να πάρουν την απόφαση να γίνουν εθελοντές δωρητές μυελού των οστών.

Όλα ξεκίνησαν το 2016, όταν η κόρη ενός συμμαθητή της από το Δημοτικό αρρώστησε από λευχαιμία και έπρεπε να βρεθεί μόσχευμα για να σωθεί η ζωή της. Η οικογένεια του κοριτσιού απευθύνθηκε στο Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης, ο οποίος διοργάνωσε μια δράση για συλλογή δειγμάτων σάλιου σε ένα κατάστημα κοντά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

«Μαθαίνοντας για τη συγκεκριμένη δράση έσπευσα για να δώσω κι εγώ δείγμα σάλιου για να βοηθηθεί η κοπέλα. Δεν μπόρεσα να φανώ χρήσιμη στην κόρη του συμμαθητή μου. Για εκείνη βρέθηκε από κάποιον άλλον μόσχευμα- νομίζω από το εξωτερικό. Αλλά, μετά από ενάμιση χρόνο περίπου, έλαβα ένα τηλεφώνημα από το Κέντρο Ενημέρωσης και προσέλκυσης εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών, το ΚΕΔΜΟΠ, που με ενημέρωσαν ότι βρέθηκα μοναδική συμβατή σε ποσοστό 90%, μέσα σε 30.000.000 δείγματα, με έναν νεαρό ασθενή από την Ιταλία. Με ρώτησαν αν δέχομαι να συνεχίσω τη διαδικασία και να δώσω το μόσχευμα, εφόσον οι απαιτούμενες εξετάσεις δείξουν ότι είμαι υγιής. Φυσικά, χωρίς δεύτερη σκέψη και με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, έγινε η προετοιμασία και στις 10 Οκτωβρίου 2017 έγινε η λήψη των αιμοποιητικών κυττάρων στο νοσοκομείο Παπανικολάου», αφηγείται η κ. Λάγκα.

Η διαδικασία δεν είναι επώδυνη

Στο Νοσοκομείο, όπου πήγε να δώσει αιμοποιητικά κύτταρα, τη συνόδευσαν τα παιδιά της για να δουν από κοντά και να σιγουρευτούν ότι δεν είναι κάτι επώδυνο, επικίνδυνο και δύσκολο. «Τα έβλεπα που κοιτούσαν με περιέργεια τα μηχανήματα που φυγοκέντριζαν το αίμα που έφευγε από το χέρι μου και αφού κρατούσαν μέσα σε σακουλάκι μόνο τα απαραίτητα για τον λήπτη κύτταρα επέστρεφαν τα υπόλοιπα στοιχεία του αίματος από το άλλο χέρι στον οργανισμό μου. Με ρωτούσαν συνέχεια πώς νιώθω, αν πονάω. Ήμουν μια χαρά. Χαρούμενη και συγκινημένη. Ούτε λόγος ότι εκείνη την μέρα θα πήγαιναν στο σχολείο τους. Ήταν πολύ ενθουσιασμένα που η μαμά τους θα έδινε μόσχευμα για να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή. Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου 2,5 ώρες και κατόπιν επιστρέψαμε με το αυτοκίνητο σπίτι. Αισθανόμουν υπέροχα. Καμία ζάλη, κανένας πόνος, καμία απολύτως ενόχληση. Ένιωθα ότι ήταν το καλύτερο δώρο που μου έκανε ο Θεός, να βοηθήσω ένα νέο παιδί να ξαναχαμογελάσει γεμάτο υγεία. Όλοι μού έλεγαν συγχαρητήρια για την πράξη μου. Για μένα, όμως, ο μεγάλος ήρωας είναι ο νεαρός λήπτης. Εγώ τον βάφτισα “Τζουζέπε”. Δεν γνωρίζω το όνομά του, ούτε κάτι γι αυτόν. Αυτός είναι που έδωσε τη μάχη και βγήκε νικητής. Αυτός πέρασε ώρες αγωνίας και παρακαλούσε το Θεό να δεχτεί το μόσχευμα ο οργανισμός του, ώστε να αρχίσει να δουλεύει και να τον κάνει ξανά υγιή και δυνατό. Αυτό που έκανα εγώ ήταν το εύκολο κομμάτι του θέματος και τελείωσε μέσα σε λίγες ώρες. Εκείνος έπρεπε να είναι δυνατός και να υπερβεί τα εμπόδια που θα παρουσιάζονταν σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας που θα ακολουθούσε. Και τα κατάφερε!».

Ο «Τζουζέπε» τα κατάφερε

«Τον Απρίλιο του 2018 πήρα το πρώτο τηλεφώνημα από το ΚΕΔΜΟΠ ότι ο λήπτης του μοσχεύματος ήταν εν ζωή. Μόνο αυτό και τίποτε άλλο!», συνεχίζει η κ. Λιάγκα και προσθέτει: «Τον Απρίλιο του 2019 ήρθε το δεύτερο τηλεφώνημα. Ο λήπτης είναι εν ζωή! Τον Απρίλιο του 2020 δεν πήρα κανένα τηλεφώνημα. Τα μεγάλα προβλήματα της Ιταλίας με τον κορονοϊό δεν επέτρεψαν μάλλον να γίνει η ειδοποίηση. Και πριν λίγες μέρες ήρθε το τρίτο τηλεφώνημα που με ενημέρωσαν ότι αυτή τη στιγμή ο λήπτης του μοσχεύματος είναι υγιής. Απερίγραπτη η χαρά μου! Επιτέλους μέσα στον εγκλεισμό και ένα χαρούμενο νέο! Αρκετή μαυρίλα υπήρχε στη ζωή μας με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Ο “Τζουζέπε” μου τα κατάφερε! Είναι καλά και ίσως σύντομα να συναντηθούμε. Το εύχομαι. Είναι για μένα το τρίτο μου παιδί. Αυτό που δεν γέννησα αλλά το βοήθησα να ξαναγεννηθεί! Αν μού δινόταν ξανά η ευκαιρία, σίγουρα θα το ξαναέκανα. Χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Νιώθεις ότι με την πράξη αυτή γίνεσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Δεν μετριέται με χρήματα. Μόνο με συναισθήματα. Κι εγώ νιώθω πλούσια!».

Ο καθένας, εφόσον είναι υγιής, μπορεί να γίνει δότης

«Ο καθένας μας, από τη στιγμή που ενηλικιώνεται και είναι υγιής, μπορεί να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών. Το δείγμα σάλιου που παίρνεται με μια μπατονέτα είναι αρκετό για να γίνουν τα απαραίτητα τεστ, να καταγραφεί το δείγμα, και να μπει στην παγκόσμια δεξαμενή δειγμάτων. Από εκεί και πέρα, αν γίνει ταυτοποίηση με κάποιον λήπτη σού τηλεφωνούν και ξεκινά η διαδικασία. Εύχομαι πραγματικά, όσοι δεν ξέρουν για τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων να ενημερωθούν και να πάρουν την απόφαση να γίνουν εθελοντές δωρητές μυελού των οστών. Δεν υπάρχει καμία παρενέργεια, απεναντίας η χαρά και η ευτυχία που νιώθεις, όταν γίνεσαι τόσο χρήσιμος σε κάποιον που κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του, δίνει και σε σένα δύναμη να αντιμετωπίσεις όποια δυσκολία στη ζωή», καταλήγει η κ. Λάγκα.

αίμα
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Σχολίασε το άρθρο
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

GOOD NEWS

Η Βρετανία «ξεμπερδεύει» με τον κορονοϊό!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

Βρετανία
23 Shares

Ο νέος κορονοϊός δεν θα κυκλοφορεί πλέον στη Βρετανία έως τον Αύγουστο, δήλωσε χθες στην Daily Telegraph ο απερχόμενος πρόεδρος της κυβερνητικής ειδικής ομάδας για τα εμβόλια, Κλάιβ Ντιξ.

«Κάποια στιγμή τον Αύγουστο, δεν θα υπάρχει πλέον κυκλοφορία του ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο Ντιξ, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι το πρόγραμμα ενισχυτικού εμβολιασμού ενδέχεται να μετατεθεί για τις αρχές του 2022.

Η κυβέρνηση εξετάζει ποια εμβόλια κατά της Covid-19 θα προσφέρουν τον καλύτερο ενισχυτικό εμβολιασμό ευάλωτων ατόμων αργότερα φέτος.

Ο Ντιξ είπε στην Telegraph ότι αναμένει ότι όλοι στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οπότε «θα έχουμε πιθανώς προστατεύσει τον πληθυσμό από όλες τις παραλλαγές που είναι γνωστές».

Η Βρετανία έχει χορηγήσει πάνω από 51 εκατομμύρια εμβόλια και είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο με την ταχύτερη εκστρατεία εμβολιασμού έχοντας χορηγήσει τουλάχιστον μία δόση σε πάνω από το ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού της χώρας.

Χθες η αρμόδια για τα εμβόλια επιτροπή της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι άτομα κάτω των 40 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν εναλλακτικό εμβόλιο σε αυτό της AstraZeneca όπου αυτό είναι εφικτό, λόγω μικρού κινδύνου για την σπάνια εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων.

Η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) ανέφερε στην γνωμοδότησή της ότι η σύσταση συνδέεται με τα χαμηλά επίπεδα μετάδοσης της επιδημίας της Covid-19 στην Βρετανία και με την διαθεσιμότητα των εναλλακτικών εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna.

Ο Ντιξ, ο οποίος διορίστηκε προσωρινός πρόεδρος της ειδικής ομάδας τον Δεκέμβριο, παραιτήθηκε από το πόστο του την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: cretalive

Βρετανία
συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Ρένος Φουντουλάκης: O Έλληνας που έχτισε σχολείο για τα παιδιά στην Αφρική

Δημοσιεύτηκε

στις

ζανζιβάρη
1.1K Shares

Ο υπέροχος άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στο να βελτιώσει τη ζωή των παιδιών στην Αφρική, χτίζοντας μεταξύ άλλων ένα σχολείο στη Ζανζιβάρη.

Η ζωή του μοιράζεται μεταξύ Ντουμπάι και Ζανζιβάρης. Είναι ιδρυτής του CR HOPE Foundation και αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο μεγάλο του όνειρο, να χτίσει ένα σχολείο για τα παιδιά ενός μικρού και απομακρυσμένου χωριού της Ζανζιβάρης. Ο Ρένος Φουντουλάκης έδωσε τον δικό του αγώνα και τα κατάφερε. Ακόμη κι όταν έχασε τον αδερφό του δεν το έβαλε κάτω. Οπλίστηκε με κουράγιο και αποφάσισε να αφιερώσει το έργο του στη μνήμη του.

Ήταν αρκετά δύσκολο να πείσει όμως τους κατοίκους της Ζανζιβάρης για τις προθέσεις του. «Είναι μουσουλμάνοι και αρχικά πίστευαν πως εγώ όντας χριστιανός έχω σκοπό να τους εκχριστιανίσω. Δούλεψα πάρα πολύ σκληρά για καταφέρω εμπράκτως να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους αλλά πλέον νιώθω δικαιωμένος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρένος Φουντουλάκης.

Το σχολείο που κατάφερε να χτίσει με πολλή αγάπη αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 53 παιδιά ηλικίας 3-7 ετών. «Οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους είναι υπερ-χαρούμενοι που βρίσκονται μαζί μας και μας το αποδεικνύουν καθημερινά. Κάποιοι γονείς μας φέρνουν φρούτα ως ένδειξη αγάπης. Αυτά τα παιδιά για εμένα είναι η κληρονομιά που αφήνω σε αυτόν τον κόσμο ελπίζοντας σε ένα καλύτερο “αύριο”. Νιώθω υπέροχα όταν είμαι ανάμεσα τους σε βαθμό που πραγματικά θα χρησιμοποιήσω τον όρο “ευλογία” για να περιγράψω το συναίσθημα αυτό» τονίζει στο newsbeast.gr.

σχολειο ζανζιβαρη

 

«Θυμάμαι σε μία από τις επισκέψεις μου στο νησί με ένα γκρουπ από το Ντουμπάι κάναμε δωρεές ρούχων στο χωριό όπου έχει χτιστεί το σχολείο μας. Οι περισσότεροι από εμάς ήταν Δυτικοί που σημαίνει πως τα ρούχα που είχαμε συλλέξει δεν άρμοζαν στην κουλτούρα και τον τρόπο ένδυσης των ντόπιων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστούν λανθασμένες εντυπώσεις όσον αφορά τις προθέσεις μας» σημειώνει.

Όλα όπως διηγείται ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2016. «Με μια παρέα πέντε ατόμων αποφασίσαμε να ξεφύγουμε για λίγες ημέρες από τον καύσωνα του Ντουμπάι για να επισκεφτούμε το μαγευτικό νησί της Ζανζιβάρης. Την πρωτοβουλία για αυτό το ταξίδι την είχε ο αδερφός μου Γιάννης, στον οποίο θα είμαι για πάντα ευγνώμων» λέει εξηγώντας πως ο τρόπος που ξεκίνησε το CR HOPE Foundation, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός (ΜΚΟ) με έδρα την Ζανζιβάρη, του οποίου ο πρωταρχικός στόχος είναι η παροχή δωρεάν παιδείας για παιδιά ηλικίας 3-7 ετών με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας καθώς και του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων, «ήταν πολύ… τυχαίος».

Αφρική

«Για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα την απόλυτη φτώχεια»

«Μία μέρα, αφήσαμε την καταγάλανη παραλία του ξενοδοχείου μας για να επισκεφθούμε ένα -απομακρυσμένο από τους τουρίστες- χωριό στην περιοχή Kiwengwa. Εκεί, για πρώτη φορά στη ζωή μου είδα την απόλυτη φτώχεια… όπως σπίτια φτιαγμένα κυριολεκτικά από λάσπη και άχυρα στα οποία διέμεναν πολυμελής οικογένειες, παιδιά που έπαιζαν ξυπόλυτα φορώντας φθαρμένα ρούχα και πολλές άλλες εικόνες που με έκαναν να αναλογιστώ ότι είμαι πραγματικά ευνοημένος. Αυτό που μου κίνησε κυρίως το ενδιαφέρον ήταν το γεγονός ότι παρόλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι εκείνου του χωριού, είχαν όλοι τους ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους» δηλώνει ο Ρένος Φουντουλάκης.

«Εκείνη την στιγμή ένιωσα έντονη την επιθυμία να τους προσφέρω βοήθεια ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Εάν και η πρώτη μου σκέψη ήταν να τους δώσω χρήματα στη συνέχεια πίστεψα πως αυτή κίνηση δεν θα άλλαζε κάτι ουσιαστικά στις ζωές τους. Η τελική μου ιδέα ήταν να χρηματοδοτήσω έναν δάσκαλο για να διδάξει δωρεάν αγγλικά τα παιδιά του χωριού – ελπίζοντας πως εκείνα στη συνέχεια θα μπορέσουν να βρουν εργασία σε ένα από τα πολλά ξενοδοχεία του νησιού» αναφέρει.

Η γνωριμία με τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος και η πρόταση που του άλλαξε τη ζωή

Η ζωή του όπως τονίζει ο Ρένος Φουντουλάκης άλλαξε μόλις γνώρισε τον ιδιοκτήτη ενός μαγαζιού, του ατόμου που αργότερα δημιουργήσαν από κοινού το CR HOPE.

«Καθώς βρισκόμασταν σε ένα μαγαζί με σουβενίρ, ο ιδιοκτήτης του με πλησίασε και προσπάθησε να με πείσει να αγοράσω μερικά δείγματα από το μαγαζί του με σκοπό να τα μεταπουλήσω στο Ντουμπάι. Δέχτηκα την πρόταση του με τον όρο ότι οποιοδήποτε κέρδος από αυτό το εγχείρημα θα διατεθεί στη χρηματοδότηση ενός δασκάλου για να διδάξει δωρεάν αγγλικά τα παιδιά του χωριού. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού (ο Mr. Cosiano) έμεινε έκπληκτος από αυτή την ιδέα και αμέσως συμφώνησε. Λίγο καιρό αφού επέστρεψα στο Ντουμπάι, ο Mr. Cosiano μου έστειλε ένα μήνυμα για να δει πως πάνε οι πωλήσεις μας. Του απάντησα πως δεν έχω καταφέρει να πουλήσω κάποια από τα σουβενίρ, ωστόσο η επιθυμία μου να χρηματοδοτήσω έναν δάσκαλο είναι ακόμα έντονη. Και εκείνος απάντησε “έχω ένα κομμάτι γης, εάν θες μπορώ να στο προσφέρω για χτίσουμε ένα σχολείο μαζί”» περιγράφει στο newsbeast.gr.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το CR HOPE που σημαίνει Cosiano & Renos Hope… to enlighten the children of Zanzibar.

«Ο λόγος που έκανε αυτή την προσφορά είναι επειδή κάποτε ο ίδιος ήταν πλανόδιος μέχρι που ένας ευγενικός Καναδός τουρίστας προσφέρθηκε να του δώσει χρήματα για να βελτιώσει τα αγγλικά του. Η ζωή του Mr. Cosiano από τότε άλλαξε τόσο ώσπου κατάφερε από πλανόδιος να ανοίξει το δικό μαγαζί χάρη στα μαθήματα αγγλικών» εξηγεί.

Ο θάνατος του αδερφού που τον πείσμωσε

Λίγο καιρό αργότερα ο Ρένος έχασε τον αδερφό του και αποφάσισε να κάνει τα πάντα ώστε εάν αυτός τον βλέπει από ψηλά να είναι περήφανος.

«Όταν έχασα τον αδερφό μου αφιέρωσα αυτό το έργο στη μνήμη του για να τον κάνω περήφανο όταν με βλέπει από ψηλά. Αυτό μου έδωσε αμέτρητο κουράγιο και κατά κάποιο τρόπο με πείσμωσε για να συνεχίσω τις προσπάθειες μέχρι την υλοποίηση του. Πραγματικά, από εκείνη τη στιγμή έως και σήμερα πιστεύω στους αγγέλους» επισημαίνει.

Η χωρισμένη στα δύο ζωή και οι αντιθέσεις μεταξύ Ντουμπάι – Ζανζιβάρης

Αν και η βάση του είναι το Ντουμπάι ο Ρένος Φουντουλάκης περνάει αρκετό χρόνο και στη Ζανζιβάρη. Η ζωή του είναι μοιρασμένη μεταξύ δύο περιοχών με αρκετές αντιθέσεις.

«Όταν βρίσκομαι στο Ντουμπάι ζω σε συνθήκες πολυτέλειας και παράλληλα εργάζομαι σε ένα περιβάλλον που είναι αρκετά απαιτητικό και ανταγωνιστικό. Επίσης, περιβάλλομαι από γνωριμίες με υψηλό μορφωτικό και οικονομικό υπόβαθρο. Στη Ζανζιβάρη πηγαίνω σχεδόν κάθε μήνα και απολαμβάνω την τροπική φύση καθώς την απλότητα και ομορφιά των ανθρώπων. Όταν βρίσκομαι εκεί ο ρόλος μου είναι να συνεισφέρω στην κοινωνία ενισχύοντας το πρόγραμμα μας, πράγμα που μου δίνει απόλυτη χαρά. Δηλώνω εκπληκτικά τυχερός και ευγνώμων που έχω τη δυνατότητα να ταξιδεύω τόσο συχνά ενώ παράλληλα δουλεύω» σημειώνει.

«Ο στόχος μας μελλοντικά είναι να επεκτείνουμε το σχολείο μας από νηπιαγωγείο και δημοτικό σε γυμνάσιο. Αυτό απαιτεί την κατασκευή περισσότερων τάξεων καθώς και την εύρεση των κατάλληλων εκπαιδευτικών» αναφέρει τονίζοντας πως ακόμη κι αν συνάντησε πολλές δυσκολίες δεν σκέφτηκε ποτέ να τα παρατήσει.

«Οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίζω τη βλέπω ως πρόκληση για να συνεχίσω το έργο μας. Έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτό και δεν πρόκειται να αφήσω τίποτα και κανέναν να το εμποδίσει» τονίζει.

 

Πηγή: newsbeast

ζανζιβάρη
συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Συγκινητικές στιγμές: Ψέλνουν έξω από νοσοκομείο και οι ασθενείς βγαίνουν στα παράθυρα | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

205 Shares

Σε κλίμα συγκίνησης στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η Αγία Βαρβάρα», έξω από την κλινική Covid όπου νοσηλεύονται 60 ασθενείς, η Βυζαντινή χορωδία του Δήμου Αγίας Βαρβάρας έψαλλε βυζαντινές ψαλμωδίες.

Οι σκηνές ήταν ιδιαιτέρως συγκινητικές…

Στα παράθυρα του νοσοκομείου διακρίνονται ασθενείς, που τις Άγιες αυτές ημέρες βρίσκονται μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους κι από τις οικογένειες τους και δίνουν τη δική τους μάχη απέναντι στον κορονοϊο.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της αναπληρώτριας διοικήτρια του νοσοκομείου, Φωτεινής Βρύνα και του δημάρχου Λάμπρου Μίχου για τις άγιες ημέρες του Πάσχα που δημιούργησε ένα κλίμα αισιοδοξίας έστω και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

 

συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Κρητικοί έχτισαν, έβαψαν, περιποιήθηκαν και παρέδωσαν στην τοπική κοινωνία τον Σταυρό

Δημοσιεύτηκε

στις

σταυρός
934 Shares

Πριν μερικά χρόνια με μια παρέα φίλων φτιάξαμε μια ομάδα και της δώσαμε το όνομα “Παρεό”. Πέρα από τις συναντήσεις για γλέντι και διασκέδαση αρχίσαμε να κάνουμε περίπατους για να γνωρίσουμε την περιοχή. Αγαπάμε τον τόπο μας όπως και το περιβάλλον.

Σε έναν περίπατο μας λοιπόν στο λόφο του Κοψά, κάποιος από μας έκανε μια πρόταση. Να συντηρήσουμε και να φωτίσουμε το Σταυρό που βρίσκεται στο εμφανέστερο σημείο του Λόφου, ώστε να του δώσουμε την αίγλη και τη λάμψη που του αξίζει. Να τον βλέπουν όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι περαστικοί της παλιάς και νέας εθνικής οδού. Να αναδείξουμε δηλαδή αυτό το μνημείο και σύμβολο του τόπου μας.

Η ιδέα μας άρεσε και σιγά σιγά αρχίσαμε να το οργανώνουμε με στόχο ο φωτισμός να γίνει την Μεγάλη εβδομάδα του 2021. Το σχέδιο στην αρχή ήταν να φωτίζεται μόνο τις μέρες του Πάσχα και μετά τα εξαρτήματα να αποθηκεύονται για τον επόμενο χρόνο. Τελικά όμως αποφασίσαμε να γίνει μια μόνιμη κατασκευή η οποία θα φωτίζει το Σταυρό με κόκκινο φως την Μ. Εβδομάδα και με λευκό από την Ανάσταση και όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Ο λόφος του “Κοψά” είναι ιστορικός. Αποτελεί ένα κομμάτι από τη Μάχη της Κρήτης το Μάιο του 1941 τότε που οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές εισέβαλαν στο νησί μας.

Αρκετά χρόνια αργότερα το 1960 σύμφωνα με τις πηγές που ψάξαμε και βρήκαμε, η Αμερικάνικη εκκλησία της βάσης έκανε αυτό το σταυρό δώρο προς τον κρητικό λαό, όπως μαρτυρεί η μαρμάρινη επιγραφή που βρίσκεται στη βάση του, την οποία φτιάξαμε και τοποθετήσαμε ως ακριβές αντίγραφο της πρωτότυπης. Επίσης τοποθετήσαμε πολλές φωτογραφίες εκείνης της εποχής για να θυμίζουν σε όλους της ιστορία του.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο φίλο Βαγγέλη που ανέλαβε όλη την προετοιμασία, τις παραγγελίες και τον προγραμματισμό των εργασιών.

Οι εργασίες που έγιναν ήταν: το βάψιμο του Σταυρού και της βάσης, η περίφραξη για την τοποθέτηση των μηχανημάτων. Η τοποθέτηση ηλεκτρολογικού πίνακα, πάνελ, συναγερμού , φωτιστικών led. Η μαρμάρινη πινακίδα και ο ιστορικός πίνακας που προαναφέρθηκαν.

Όλοι μας συνεισφέραμε σε αυτή την προσπάθεια οικονομικά, διαθέσαμε χρόνο, προσφέραμε εθελοντική εργασία, βρήκαμε κι άλλους εθελοντές, βοηθούς και χορηγούς ώστε να μαζέψουμε ένα αξιοσέβαστο ποσό και τους ευχαριστούμε θερμά.

Ενημερώσαμε το Δήμο Χερσονήσου, το Αεροδρόμιο Ηρακλείου και την Αρχιεπισκοπή Κρήτης για της προθέσεις μας και τους ευχαριστούμε θερμά.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά όλους, εθελοντές και χορηγούς που συμμετείχαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η ιδέα.

Φίλοι μου, πάρα πολύ σημαντική είναι η αξία της φιλίας αλλά και η αξία της συνεργασίας. Μέσα από μια συνεργασία χωρίς ιδιοτέλεια αλλά μόνο με καλή πρόθεση μπορεί ο άνθρωπος να πετύχει πάρα πολλά πράγματα. Αυτό το βλέπαμε κάθε στιγμή που εργαζόμασταν σαν ομάδα και κατορθώσαμε να υλοποιήσουμε αυτό το έργο.

Νιώσαμε την χαρά και την ευχαρίστηση και σήμερα ήρθε η ώρα να το καμαρώσουμε.

Παραδίδουμε λοιπόν αυτό το έργο στην τοπική κοινωνία αλλά και σε όλους τους επισκέπτες με την ευχή να αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές της περιοχής.

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και η δύναμη του Σταυρού να είναι πάντα μαζί μας.

Κλείνω λοιπόν με την μαντινάδα που βγάλαμε και γράψαμε στη βάση Του, και λέει:

Δώρο Σταυρέ σε κάμανε
Σε τούτονε τον τόπο
Να’σαι τσ’αγάπης σύμβολο
Μες τσι καρδιές τ’ ανθρώπω.

ΠΑΡΕΟ: Ο Γιώργος, ο Νίκος, ο Κώστας, ο Διαμαντής, ο Θοδωρής, ο Δημήτρης, ο Μάνος, ο Παναγιώτης, ο Γιώργος, ο Βαγγέλης.
ΧΟΡΗΓΟΙ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ: Ζαχαριουδάκης Κώστας, Σμυρνάκης Νίκος, Βασιλάκης Κώστας, Κουρτικάκης Γιάννης, Σηφάκης Στέλιος, Digital Security Μαζαράκης Γιάννης, Σωμαράς Αδάμ, Μαυρογιάννης Νίκος, Marble works Παπαλεωνίδας, Vision Group – Μυλωνάκης Γιάννης, και η Νεα Γενιά, Αδάμ και Δημήτρης!

Δείτε το σχετικό post:

σταυρός
συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Άγνωστος «ήρωας» ξαπλώνει στο δρόμο για να ηρεμήσει αυτιστικό αγόρι σε κρίση | ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

από

αυτισμός
402 Shares

Μια μητέρα στη Μ. Βρετανία θέλησε να ευχαριστήσει έναν άγνωστο «ήρωα» που πήρε την πρωτοβουλία να βοηθήσει τον αυτιστικό γιο της να διαχειριστεί και να ανακουφιστεί από το ξέσπασμά του, ενώ περπατούσαν κοντά στην παραλία.

Η Natalie Fernando, 44 ετών, από το Essex και ο γιος της Rudy, 5 ετών, περπατούσαν όταν εκείνος ξέσπασε επειδή έπρεπε να επιστρέψουν πίσω, κάτι με το οποίο συχνά δυσκολεύεται. Η Natalie περιέγραψε ότι ο Rudy ξάπλωσε στο έδαφος ενώ οι περαστικοί άρχισαν να τους κοιτούν περίεργα και να σχολιάζουν το θέαμα ενοχλημένοι, παρά το γεγονός ότι η Natalie απολογούταν για το θόρυβο.

Όμως, ένας άγνωστος, που αργότερα έμαθε ότι τον έλεγαν Ian, σταμάτησε να ρωτά αν όλα είναι εντάξει και ξάπλωσε στο έδαφος μαζί με τον Rudy. Στη συνέχεια, τους συνόδευσε μέχρι το αμάξι τους.

Η μητέρα του μικρού δημοσίευσε την ιστορία στο προφίλ της «Better to be Different» (Καλύτερο που είσαι διαφορετικός), όπου μοιράζεται τις καλές και δυσάρεστες στιγμές της ζωής με τον αυτιστικό γιο της.

Στην ανάρτησή της αναφέρει ότι η πράξη του Ian την έσωσε από μια μεγαλύτερη κρίση του Rudy που διαρκεί μέχρι και πάνω από μία ώρα: «Εύχομαι να υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι σαν αυτόν και είμαι παραπάνω από ευγνώμων».

Natalie explained that Ian (pictured with Rudy) walked her and her son all the way back to the car and saved Rudy from having a 'meltdown lasting up to an hour or more'

Η μητέρα εξήγησε ότι ο Rudy λατρεύει το περπάτημα, αλλά απεχθάνεται να γυρνά πίσω, κάτι που μπορεί να του προκαλέσει μεγάλη σύγχυση και αποδείχτηκε ότι είναι δυσκολότερο για τη Natalie, αφού ο γιος της δεν πηγαίνει στο σχολείο εδώ και δύο εβδομάδες λόγω των γιορτών του Πάσχα.

Ο Ian ρώτησε τον μικρό το όνομά του, όταν η Natalie του εξήγησε ότι ο γιος της είναι αυτιστικός και θα δυσκολευτεί να του απαντήσει. Στη συνέχεια λοιπόν ο περαστικός αποφάσισε να ξαπλώσει μαζί με τον μικρό στο έδαφος και μίλησε μαζί τους μέχρι ο Rudy να ηρεμήσει και να μπορέσουν να επιστρέψουν στο αυτοκίνητο.

Στο τέλος της ανάρτησής της, η Natalie, που έχει επίσης μια κόρη 14 ετών και δύο υιοθετημένα κορίτσια, συμβούλεψε τον κόσμο να μην «κρίνει» αν δουν ένα γονέα να παλεύει να ηρεμήσει το παιδί του. «Αν δείτε έναν γονέα να δυσκολεύεται, ίσως ρωτήστε αν είναι καλά, μην τον κρίνετε, αλλά ούτε και το παιδί. Να έχετε καλοσύνη».

Natalie, who also has a daughter Eden, 14, and stepdaughters Eva and Layla, urged other people not to 'judge' if they see a parent struggling and take the time to ask if they are OK

Πηγή: dailymail

 

αυτισμός
συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Τέλος από σήμερα στην υποχρεωτική χρήση της μάσκας στο Ισραήλ!

Δημοσιεύτηκε

στις

από

κορονοϊός
160 Shares

Από σήμερα στο Ισραήλ, η χρήση προστατευτικής μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας που ωστόσο ανακοίνωσε 142 νέα κρούσματα. Επτά κρούσματα της ινδικής παραλλαγής του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Jersusalem Post.

Στο μεταξύ, οι θάνατοι άλλων δεκαέξι ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 6.331 νεκρούς μέχρι εδώ.

Όπως αναφέρει το cretalive, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε – οριακά – από τους 201 στους 202 από το σύνολο των 334 που συνεχίζουν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 2.587. Ο δείκτης αναπαραγωγής (R0) του ιού μειώθηκε από το 0,72 στο 0,69.

Πάνω από 5,34 εκατ. άνθρωποι, το 57,2% του πληθυσμού, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου αφότου άρχισε με ρεκόρ ταχύτητας η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα την 20ή Δεκεμβρίου 2020.

κορονοϊός
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap