Βρειτε μας στα Social Media
 

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η πρώτη παρενέργεια που θα έχετε αν σταματήσετε να τρώτε ψωμί

Δημοσιεύτηκε

στις

ψωμί
Διαφήμιση
Διαφήμιση
24 Shares

Το ψωμί και γενικά οι υδατάνθρακες έχουν κακή φήμη. Ωστόσο είναι η καλύτερη πηγή καυσίμου για το σώμα σας και η πρώτη πηγή ενέργειας του εγκεφάλου.

Και ενώ μπορεί να αποφεύγετε το ψωμί εάν θέλετε να χάσετε κιλά, αυτή η αποφυγή μπορεί να έχει μία σοβαρή παρενέργεια στον οργανισμό σας. 

Πιο συγκεκριμένα μελέτες έχουν δείξει ότι εάν αποφεύγετε τους υδατάνθρακες, άρα και το ψωμί, μπορεί να έχετε πτώση έως και 10% στα επίπεδα ενέργειάς σας. Επίσης η διατροφή σας δεν περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως οι φυτικές ίνες, κάποιες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Σε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, το 40-60% των θερμίδων πρέπει να προέρχεται από τους υδατάνθρακες και αυτό μπορεί να περιλαμβάνει το ψωμί και τα δημητριακά. Η κατανάλωση υδατανθράκων με μέτρο βοηθάει το σώμα σας να έχει την απαραίτητη ενέργεια, ειδικά αν ακολουθείτε μια έντονη σωματική δραστηριότητα. Έτσι λοιπόν δεν χρειάζεται να απαλλαγείτε από το ψωμί ή από άλλα δημητριακά.

Διαβάστε επίσης: Ποιο είδος ψωμιού είναι πιο υγιεινό;

Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που εξαλείφετε μια ολόκληρη ομάδα τροφίμων, είναι σημαντικό να την αντικαταστήσετε με κάποια άλλη, διαφορετικά δεν θα λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Έτσι όταν αφαιρείτε το ψωμί και τα δημητριακά από τη διατροφή σας και δεν συμπληρώνετε αυτό το έλλειμμα με άλλους υδατάνθρακες, υπάρχει πιθανότητα να αισθανθείτε κουρασμένοι και χωρίς καθόλου ενέργεια όλη την ημέρα.

Επίσης η κατανάλωση των σύνθετων υδατανθράκων, όπως ψωμί ολικής άλεσης, καστανό ρύζι, κριθάρι, βρώμη, σίκαλη, δημητριακά ολικής αλέσεως, ζυμαρικά ολικής άλεσης, θα σας προσφέρει αρκετές φυτικές ίνες, σίδηρο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο κ.α. και θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε ικανοποιημένοι και γεμάτοι ενέργεια.

Τέλος θυμηθείτε ότι δεν υπάρχουν «καλές» ή «κακές» τροφές, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή.

Πηγή: jenny

ψωμί
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap