Βρειτε μας στα Social Media

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στην Κρήτη η μεγαλύτερη κακαβιά του κόσμου για μία θέση στα Guinness | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

ΚΑΚΑΒΙΑ-3
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με στόχο μία θέση στο GUINNESS WORLD RECORDS, επιχειρούν να σερβίρουν τη μεγαλύτερη κακαβιά στον κόσμο!

 

kakavia-8

Ειδικότερα, πρόκειται για το δήμο Σητείας και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Σητείας (ΟΑΣ), οι οποίοι σε μία προσπάθεια κατάκτησης του GWR για τη μεγαλύτερη κακαβιά, έχουν προσκαλέσει στις 18 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία της πόλης της Σητείας, τον αξιολογητή του Οργανισμού, παρουσία επώνυμων σεφ, πολιτιστικών συλλόγων, επισκεπτών και πλήθος κόσμου να δοκιμάσουν την κακαβιά!

ikona_viber_2023-08-16_21-01-56-495

Ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο έχει η μεγάλη συμμετοχή από εθελοντές οι οποίοι θα συμβάλλουν στην επιτυχημένη διαδικασία αξιολόγησης και κατάκτησης του παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «μετά από πολύμηνη προετοιμασία και συνεννόηση με τον Οργανισμό Guinness, ο Δήμος Σητείας κατάφερε να «δημιουργήσει» το ρεκόρ, εντάσσοντας επίσημα τον όρο «Κακαβιά» στη λίστα του Παγκόσμιου Ρεκόρ Γκίνες.

kakavia-5-1

Ο Δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης, δήλωσε ότι η προσπάθεια να ενταχθούμε στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες – σερβίροντας τη μεγαλύτερη κακαβιά στη Σητεία– συμβάλει στην ανάδειξη των τοπικών ποιοτικών παραδοσιακών προϊόντων, στην τουριστική προβολή και την προώθηση της περιοχής σαν γαστρονομικός προορισμός».

kakavia-1

 Σημειώνεται ότι η κακαβιά αποτελεί ένα έδεσμα εξαιρετικής διατροφικής αξίας και αναπόσπαστο κομμάτι της μεσογειακής διατροφής μας.

Όλη η νοστιμιά της θάλασσας σας περιμένει να τη δοκιμάσετε σε  ένα πιάτο στις 18 Αυγούστου 2023,  στην κεντρική πλατεία της Σητείας. Μην το χάσετε!

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς της περιοχής και άλλους τοπικούς φορείς.

ikona_viber_2023-08-16_20-55-27-568

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ