Βρειτε μας στα Social Media

PLUS +

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 13 Μαΐου

Δημοσιεύτηκε

στις

εορτολόγιο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δευτέρα 13 Μαΐου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας γιορτάζουν η Αγία Γλυκερία η Μάρτυς (Πολιούχος Γαλατσίου Αττικής), ο Όσιος Σέργιος ο Ομολογητής και ο Όσιος Παυσίκακος ο Επίσκοπος Συνάδων.

«Χρόνια πολλά» λέμε σήμερα σε: Γλυκερία, Γλυκερή, Σέργιο, Σεργία, Σεργιανή.

Η Αγία Γλυκερία

Η Αγία Γλυκερία γεννήθηκε στην Τραϊανούπολη το 2ον μ.Χ. αι., όταν αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος ο Ευσεβής (138 – 161 μ.Χ.). Σε μικρή ηλικία, ασπάσθηκε το Χριστιανισμό. Ο ηγεμόνας Σαββίνας την οδήγησε με τη βία σε ειδωλολατρικό ναό για να προσευχηθεί και να θυσιάσει στα είδωλα. Εκεί η Γλυκερία αφού προσευχήθηκε θερμά, συνέτριψε το άγαλμα του Δία. Εξοργισμένοι οι ειδωλολάτρες, την έσυραν έξω και τη λιθοβόλησαν με μανία. Όμως ούτε μία πέτρα δεν άγγιξε την Αγία, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστέψουν στο Χριστό. Ο τύραννος διέταξε να τη βασανίσουν εκ νέου και να τη ρίξουν στο άγρια θηρία.

Ο Όσιος Σέργιος

Ο Όσιος Σέργιος καταγόταν από επίσημη και ευσεβή οικογένεια και ήταν πατέρας του ιερού Φωτίου (τιμάται 6 Φεβρουαρίου) και αδελφός του Πατριάρχου Ταρασίου (784-806 μ.Χ.). Τον κατήγγειλαν ως εικονολάτρη και ο αυτοκράτορας Θεόφιλος δήμευσε όλα τα υπάρχοντά του και τον φυλάκισε. Κατόπιν εξορίστηκε μαζί με τη γυναίκα του Ειρήνη και τα παιδιά του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ