Βρειτε μας στα Social Media
 

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο άνθρωπος που έφτιαξε το εντυπωσιακό κέρινο ομοίωμα του Μίκη Θεοδωράκη

Δημοσιεύτηκε

στις

κέρινο ομοίωμα Μίκυ Θεοδωράκη


227 Shares

Με αφορμή το θάνατο του τεράστιου Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος λατρεύτηκε σε όλο τον πλανήτη εν ζωή, θυμόμαστε ένα ιδιαίτερο «δώρο» που είχε δεχτεί εν ζωή.

Ένα δώρο το οποίο βρίσκεται στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Θεόδωρος Κοκκινίδης και φιλοτεχνήθηκε από τον Θεόδωρο Κοκκινίδη ο οποίος χρειάστηκε έξι μήνες για να ολοκληρώσει το ομοίωμα του μεγάλου Κρητικού.

 

Όπως είχε γράψει τον Αύγουστο του 2018 ο ίδιος για το έργο τέχνης του και το Μίκη Θεοδωράκη:

«Τιμώ τον Μίκη Θεοδωράκη φιλοτεχνώντας το κέρινο ομοίωμά του.

Αποτυπώνοντάς τον στο κερί γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ΄70 με αρχές του ΄80. Τα χέρια του ανοιχτά  όπως όταν διευθύνει την ορχήστρα. Μοιάζουν με φτερούγες υπερήφανου αετού. Το βλέμμα ευθύβολο ,αποφασιστικό .Το ύψος του τον κάνει ακόμη πιο επιβλητικό.

Έξι μήνες χρειάστηκαν για  να δημιουργηθεί η κέρινη φιγούρα  του, μελετώντας συνεχώς βίντεο με συνεντεύξεις του ιδίου προσπαθώντας να προσεγγίσω το πνεύμα πέρα απ’ την όψη. Παρατηρούσα  την κάθε λεπτομέρεια στην κίνηση, στις εκφράσεις και ταυτόχρονα  γινόταν  το πλάσιμο των υλικών, η τιθάσευσή  τους, ώστε να βγει το αποτέλεσμα που επιθυμούσα.

Τιμώ τον Μίκη για την τεράστια πολιτιστική αξία του έργου του. Γιατί μέσα από την μουσική του εμφύσησε στις καρδιές του λαού αγάπη για τον Ελύτη, το Ρίτσο, το Σεφέρη και πόσους ακόμη κορυφαίους ποιητές.

Γιατί είναι ένας από τους σπουδαιότερους νεοέλληνες. Γιατί αποτελεί ένα λαμπρό κεφάλαιο αυτού του τόπου. Για το αγωνιστικό και πάντα νεανικό του πνεύμα.

Τιμώ τον Μίκη γιατί είναι ένας υπερήφανος Έλληνας. 

Με αμέριστο θαυμασμό,

Θεόδωρος Κοκκινίδης».

κέρινο ομοίωμα Μίκυ Θεοδωράκη
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
etem
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap