Βρειτε μας στα Social Media
Διαφήμιση

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Βόμβα» στον νέο ΚΟΚ: Ποιες παραβάσεις φέρνουν αφαίρεση άδειας για 5 χρόνια

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις


Εδώ και καιρό έχει γίνει γνωστή η πρόθεση του υπουργείου Μεταφορών να «βάλει φρένο» στην επικίνδυνη οδήγηση, αυστηροποιώντας σημαντικά στον νέο ΚΟΚ τις ποινές για ορισμένες παραβάσεις, που σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση θανατηφόρων τροχαίων.

Στο άρθρο 61 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Μεταφορών – που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση – διευκρινίζονται για πρώτη φορά αυτές οι παραβάσεις.

Πρόκειται για:

  • την κατανάλωση αλκοόλ,
  • τις παραβάσεις της πινακίδας Ρ2 και του ερυθρού σηματοδότη,
  • τις παραβάσεις που συνδέονται με την επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμού, ανταγωνισμού ή την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και
  • τις παραβάσεων των διατάξεων με τις οποίες ορίζεται ο τρόπος προσπέρασης οχημάτων.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αν ο οδηγός επαναλάβει για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών κάποια από αυτές τις παραβάσεις, τότε του αφαιρείται η άδεια οδήγησης για πέντε (5) έτη και ο παραβάτης υποχρεούται σε εκπαίδευση και εξέταση για την επαναχορήγησή της.

Αναλυτικά το άρθρο

«6. Σε περίπτωση διάπραξης των παραβάσεων που συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ, των παραβάσεων της πινακίδας Ρ2 και του ερυθρού σηματοδότη, των παραβάσεων που συνδέονται με την επίδειξη ικανότητας, εντυπωσιασμού, ανταγωνισμού ή την τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και των παραβάσεων των διατάξεων με τις οποίες ορίζεται ο τρόπος προσπέρασης οχημάτων για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, η άδεια οδήγησης αφαιρείται για πέντε (5) έτη και ο παραβάτης υποχρεούται σε εκπαίδευση και εξέταση για την επαναχορήγησή της, κατ’ εφαρμογή της απόφασης που εκδίδεται κατ’ εξουσιοδότηση του άρθρου 107. Η κύρωση του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζεται και για τους παραβάτες οδηγούς που έχουν διαπράξει τρεις από τις προαναφερθείσες παραβάσεις μετά την έναρξη ισχύος του άρθρου 28 του ν. 4530/2018.» .

ΝΕΟΣ ΚΟΚ

 


Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση agroexpoierapetra
Διαφήμιση ypen
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση expoyachtingcrete
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση agroexpo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ