Βρειτε μας στα Social Media

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι πρόστιμο θα πληρώνουν όσοι κρατάνε θέσεις πάρκινγκ με αντικείμενα

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν είναι λίγες οι γειτονιές που ταλαιπωρούνται από επιτήδειους οι οποίοι προκειμένου να έχουν μόνιμη θέση πάρκινγκ, κλείνουν το συγκεκριμένο σημείο με διάφορους τρόπους.

Όλοι μας έχουμε δει κατά καιρούς καφάσια, καρέκλες, τραπέζια και γλάστρες δίπλα από τα πεζοδρόμια και έχουμε απορήσει, ωστόσο πλέον υπάρχει συγκεκριμένο άρθρο του Κ.Ο.Κ. που θα κάνει όσους έχουν αυτό το συνήθειο, να το ξανασκεφτούν.

Τι αναφέρεται στο Άρθρο 48 του Κ.Ο.Κ.

Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.

Η κατάληψη επιφάνειας πεζόδρομου για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός γι’ αυτήν που έχει κατασκευαστεί, απαγορεύεται, εφόσον παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών, ως και η είσοδος – έξοδος οχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παροδίων. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο 400 ευρώ.

Για να γίνει αντιληπτό το ύψος του προστίμου, αναφέρουμε ότι όσοι κλείνουν την είσοδο ενός πάρκινγκ τιμωρούνται με 80 ευρώ, με τον οδηγό να χάνει το αυτοκίνητό του από γερανό και τις πινακίδες κυκλοφορίας για 10 μέρες.

Πάντως η κατάληψη θέσης στάθμευσης επιτρέπεται σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις ή σε ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών μόνο μετά από άδεια των Δημοτικών/Κοινοτικών ή Αστυνομικών Αρχών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ