Βρειτε μας στα Social Media

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Επαγγελματικό αυτοκίνητο: Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο για σένα

Δημοσιεύτηκε

στις

επαγγελματικό αυτοκίνητο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η νέα σου δουλειά σου προσφέρει τη δυνατότητα να έχεις επαγγελματικό αυτοκίνητο και δεν ξέρεις ποιο να επιλέξεις; Ή μήπως είσαι ο ίδιος ελεύθερος επαγγελματίας και αναζητάς το καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο; Η αλήθεια είναι ότι οι επιλογές είναι αμέτρητες, οπότε είναι λογικό να δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ποιο αμάξι είναι κατάλληλο για σένα. 

Γι’ αυτό κι εμείς μοιραζόμαστε μαζί σου μερικά χρήσιμα tips για να σιγουρευτείς ότι η τελική επιλογή που θα κάνεις θα είναι η ιδανική. Πάμε να τα δούμε!

Βρες το σωστό τύπο αμαξιού

Το πιο πιθανό είναι να κρατήσεις ένα επαγγελματικό αμάξι για αρκετά χρόνια. Επομένως είναι σημαντικό να σκεφτείς προσεκτικά ποιο αμάξι θα διαλέξεις, γιατί θα περάσεις αρκετό καιρό με αυτό. Για να κάνεις την τελική επιλογή, θα πρέπει να σκεφτείς όχι μόνο τις ανάγκες που έχεις τώρα, αλλά και αυτές που μάλλον θα έχεις μέσα στα επόμενα χρόνια.

Καλό είναι να μη βιαστείς να κάνεις μια παρορμητική επιλογή. Πάρε το χρόνο σου και κάνε την έρευνά σου, γιατί υπάρχουν πολύ περισσότεροι τύποι αμαξιών από αυτούς που έχεις υπόψη σου. Επίσης, θα πρέπει να συνυπολογίσεις και τους τυχόν περιορισμούς που ίσως θέτει ο εργοδότης σου ή οι επαγγελματικές σου ανάγκες, όπως για παράδειγμα το πόσες πόρτες πρέπει να έχει το αμάξι, πόσο μεγάλο πρέπει να είναι και τι χωρητικότητα πρέπει να έχει. Το να επιλέξεις ένα van με leasing απέχει πολύ από μικρό δίθυρο αμάξι. Αφού τα βάλεις όλα κάτω, θα έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα του τι ψάχνεις και έτσι η επιλογή θα γίνει πιο εύκολη!

Σκέψου τι διαδρομές θα κάνεις

Ένα από τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντήσεις πριν επιλέξεις το κατάλληλο επαγγελματικό αυτοκίνητο για σένα είναι αν σκοπεύεις να το χρησιμοποιήσεις για μακρινές διαδρομές ή για μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Για μεγάλες διαδρομές εκτός πόλης, χρειάζεσαι ένα αμάξι με δυνατή μηχανή, το οποίο να συμφέρει παράλληλα οικονομικά. Σε αυτή τη περίπτωση, η καλύτερη επιλογή είναι μάλλον ένα αμάξι που κινείται με βενζίνη, αφού ίσως είναι δύσκολο να βρίσκεις σταθμούς φόρτισης όταν τους χρειάζεσαι. 

Αντίθετα, αν οι διαδρομές που θα κάνεις με το εταιρικό αμάξι είναι μέσα στην πόλη, τότε πρέπει να επιλέξεις ένα μικρό αμάξι, το οποίο να είναι εύκολο στο παρκάρισμα. Στην περίπτωση αυτή, μπορείς να επιλέξεις ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό αμάξι, αρκεί να έχεις βρει σημεία φόρτισης που να σε βολεύουν.

Μην αμελήσεις την ασφάλεια

Μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους στην επιλογή επαγγελματικού αυτοκινήτου είναι η ασφάλεια. Μπορείς να βρεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι σχετικά με το πόσο ασφαλές είναι ένα αμάξι από τη Euro NCAP. Πλέον όμως όλα τα αμάξια διαθέτουν συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Συστήματα ενεργητικής ασφάλειας είναι, μεταξύ άλλων, το σύστημα δυναμικής επιβράδυνσης, το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος των τροχών και το σύστημα αντιολίσθησης των τροχών.  

Τα συστήματα παθητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου είναι συστήματα που ενεργοποιούνται αυτόματα σε περίπτωση σύγκρουσης, ώστε να προστατεύσουν τον οδηγό και τους επιβάτες. Παραδείγματα τέτοιων συστημάτων είναι οι ζώνες ασφαλείας, οι αερόσακοι, οι πρόσθετοι μεταλλικοί προφυλακτήρες, και τα βυθιζόμενα καθίσματα. Οι τεχνολογίες ασφάλειας γίνονται όλο και πιο εξελιγμένες όσο περνούν τα χρόνια, οπότε πλέον θα βρεις αμάξια με ψηφιακά συστήματα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας!

Λάβε υπόψη σου τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο

Στη σημερινή εποχή, η προστασία του περιβάλλοντος οφείλει να είναι μία από τις βασικές μας προτεραιότητες. Και δεδομένου ότι το καυσαέριο είναι βασικός παράγοντας περιβαλλοντικής μόλυνσης, η επιλογή αμαξιού καλό είναι να γίνεται αφού συνυπολογιστεί και ο αντίκτυπος που έχει στο περιβάλλον. Επομένως αν έχεις την επιλογή και αν είναι κάτι που σε εξυπηρετεί με βάση τις διαδρομές που σκοπεύεις να κάνεις, καλό είναι να επιλέξεις ένα ηλεκτρικό ή υβριδικό αμάξι. 

Από την άλλη, πολλές φορές είναι καλύτερο από περιβαλλοντικής άποψης να οδηγείς ένα αμάξι που υπάρχει ήδη, έστω κι αν είναι πιο παλιό, παρά να αγοράσεις ένα καινούργιο, ακόμα κι αν είναι ηλεκτρικό. Ζύγισε τα υπέρ και τα κατά και κάνε την τελική επιλογή, ανάλογα με το τι έχει περισσότερη σημασία για σένα.

Η επιλογή επαγγελματικού αμαξιού δεν πρέπει να είναι μια βιαστική απόφαση. Πριν πάρεις την τελική σου απόφαση, σιγουρέψου ότι έχεις κάνει καλή έρευνα και έχεις μελετήσει όλες τις εναλλακτικές!

Διαφήμιση
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση lioni
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση falangas
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση pitsikakis
Διαφήμιση tsouderos
Διαφήμιση katikas
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ