Βρειτε μας στα Social Media

PLUS +

Αυτός που σκότωσε τον Στιβ Τζομπς – Το μοιραίο μυστικό πίσω από τον θάνατο του Mr Apple

Δημοσιεύτηκε

στις

steve jobs
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ήταν φυσιολογικός ο θάνατος του Στιβ Τζομπς; Στο πιστοποιητικό θανάτου, ναι! Όμως κάποιοι θεωρούν δολοφονία, ή καλύτερα αυτοκτονία, το τέλος του Mr Apple.

 

Ήταν 5 Οκτωβρίου του 2011, μια μέρα σαν σήμερα δηλαδή, όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος του Στιβ Τζομπς (Steve Jobs).

Η διάνοια των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο άνθρωπος που άλλαξε τον τρόπο συμπεριφοράς των ανθρώπων, έφυγε από τη ζωή ψιθυρίζοντας τρεις φορές την ίδια λέξη: «Ω ουάου, Ω ουάου, Ω ουάου»… Ήταν το επιφώνημα που καταδεικνύει έκπληξη και ευχαρίστηση. Ήταν το επιφώνημα που συνόδευσε ολόκληρη τη ζωή του Τζομπς από την ημέρα που άνοιξε η αυλαία μέχρι και την ώρα που έπεσε…

Ο Στιβ Τζομπς ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας, βιομηχανικός σχεδιαστής, ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης. Ήταν ο συνιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Apple, ο πρόεδρος και ο πλειοψηφικός μέτοχος της Pixar, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Walt Disney Company μετά την εξαγορά της Pixar και ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της NeXT.

Ο Στιβ Τζομπς θεωρείται – και ήταν – πρωτοπόρος της επανάστασης των προσωπικών υπολογιστών της δεκαετίας του ‘70 και του ’80.

Ο Βουδισμός, όπως λέγεται, ήταν το μυστικό που του άνοιξε το δρόμο της επιτυχίας και ο Βουδισμός ήταν – όπως λέγεται – αυτός που τον έστειλε στον άλλο κόσμο. «Αυτοκτόνησε», δήλωσε κορυφαία καθηγήτρια ιατρικής, μιλόντας για το πρόβλημα της υγείας του Τζομπς!

copyright Ap Photos

Το 1974, ο Τζομπς αποφάσισε να ταξιδέψει στην Ινδία. Παρόλο που ο Τζομπς γοητεύτηκε από την πνευματικότητα της Ανατολής, εμπνεύστηκε τη δημιουργία και την καινοτομία και ονειρεύτηκε να οδηγήσει τον κόσμο σε μια άλλη διάσταση, παρέχοντας του προϊόντα που θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο ζωής του. Ο Βουδισμός πρόσφερε στον Τζομπς έναν τρόπο να ενσωματώσει τα πνευματικά ιδανικά της απλότητας, της ενσυναίσθησης και της επίγνωσης στην αυστηρή επαγγελματική του ζωή.

Όταν επέστρεψε στην Καλιφόρνια, ο Τζομπς συνέχισε να διαλογίζεται και επί πολλά χρόνια συναντιόταν κάθε εβδομάδα, και πολλές φορές ακόμη και καθημερινά, με έναν βουδιστή μοναχό. Πτυχές της βουδιστικής φιλοσοφίας φαίνονται ξεκάθαρα στα προϊόντα της Apple και στο εργασιακό πάθος του Τζομπς· πίστευε ότι βρισκόταν σε μια αέναη αναζήτηση της τελειότητας· θεωρούσε ότι ένα προϊόν μπορούσε πάντα να βελτιωθεί και ως αποτέλεσμα, προσπαθούσε συνεχώς να εξελίσσει αυτό που είχε κατασκευάσει.

Αν και είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι ο καπιταλιστικός κόσμος της Silicon Valley απέχει πολύ από τις ασκητικές αξίες της βουδιστικής και ινδουιστικής πνευματικότητας, αυτές οι πεποιθήσεις και οι φιλοσοφίες ήταν στον πυρήνα της δημιουργικής διαδικασίας του Τζομπς, όμως ήταν και κάτι που τον… σκότωσε, όπως έχουν πολλοί υποστηρίξει.

Ο Τζομπς διαγνώστηκε με καρκίνο του παγκρέατος τον Οκτώβριο του 2003. Η πρόγνωση για τον καρκίνο του παγκρέατος είναι συνήθως πολύ κακή. Ο Τζομπς είχε έναν σπάνιο, και πολύ λιγότερο επιθετικό τύπο, γνωστό ως νευροενδοκρινικό όγκο κυττάρων. Ο Τζομπς αντιστάθηκε στις συστάσεις των γιατρών του για ιατρική παρέμβαση επί εννέα μήνες και στράφηκε στην εναλλακτική ιατρική.

Ακολουθώντας, ίσως, τις βουδιστικές πεποιθήσεις του απέφυγε την συμβατική ιατρική που πρότεινε εξαίρεση του κακοήθους όγκου σε συνάρτηση με ειδική δίαιτα και κατέφυγε σε εναλλακτικές μεθόδους.

Η επικεφαλής του Κέντρου Καρκίνου Memorial Sloan Kettering Μπάρι Κάσιλεθ είχε δηλώσει: «Η πίστη του Τζομπς στην εναλλακτική ιατρική πιθανότατα του κόστισε τη ζωή… Είχε το μόνο είδος καρκίνου του παγκρέατος που είναι θεραπεύσιμο και ιάσιμο… Ουσιαστικά αυτοκτόνησε»!

Το 2004, ο Τζομπς πείστηκε να χειρουργηθεί κάτι που έγινε: υποβλήθηκε σε παγκρεατοδωδεκαδακτυλεκτομή (διαδικασία Whipple) που φάνηκε να αφαιρεί τον όγκο με επιτυχία, όμως δυο χρόνια μετά ο καρκίνος επέστρεψε. Το 2009 ο Τζομπς υπεβλήθη σε μεταμόσχευση ήπατος, αλλά δυο χρόνια μετά κατέληξε. Ο Βουδισμός τον είχε σκοτώσει…

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ