Βρειτε μας στα Social Media
 

LIFESTYLE

Άρης Σερβετάλης: «Αναζητούσα την ηδονή σε οποιαδήποτε μορφή της – Με έσωσε ένας μοναχός»

Δημοσιεύτηκε

στις

Άρης Σερβετάλης - ΕΡΤ
Διαφήμιση
Διαφήμιση
172 Shares

Για την συμμετοχή του στην ταινία «Ο άνθρωπος του Θεού» μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Στα άκρα», ο ταλαντούχος ηθοποιός Αρης Σερβετάλης, όπου υποδύθηκε τον Άγιο Νεκτάριο.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, αλλά και στην πίστη του στον Θεό. Μάλιστα, ο ηθοποιός αποκάλυψε πως αρχικά ήταν επιφυλακτικός για τον ρόλο, καθώς δεν ήξερε αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. «Η προσωπική μου μάχη ήταν να κατευνάσω τα φαντάσματά μου, τους δαίμονές μου, τον εγωισμό μου, την αυταρέσκειά. Αυτό έγινε πρακτικά με πολλή κούραση. Πήγαινα στα γυρίσματα ήδη εξαντλημένος», είπε αρχικά ο Αρης Σερβετάλης.

«Και πέρα από αυτό, με την ευλογία του παππούλη μου, ό,τι μπορούσα έκανα». Μιλώντας για την ταινία «Man of God», όπου χρειάστηκε να φορέσει ράσα, ξεκαθάρισε: «Φορώντας ακόμα και τα ράσα, αυτο είναι ένα παράδοξο και στα ψέματα που συνέβη, σου δημιουργεί κάτι το οποίο δεν μπορείς να το εξηγήσεις. Σου δημιουργεί μια διαφορετική αίσθηση για το πώς τοποθετήσαι μέσα στην κοινωνία και μέσα στον άνθρωπο. Κάτι “αλλοιώνεται”, δεν εξηγείται αυτό και ίσως λόγω της συναισθηματικής φόρτισης και κάπως της οικειότητας με τον βίο του Αγίου, κάπως σαν να ‘εγινε το “άδειασμα” να υπήρχε αυτή η διαθεσιμότητα» ανέφερε ο Άρης Σερβετάλης.

Άρης Σερβετάλης: «Μίλησα με τον πνευματικό μου και ύστερα αποδέχτηκα τον ρόλο»

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη στιγμή που δέχτηκε την πρόσκληση από τη Γιέλενα Πόποβιτς να συμμετάσχει στην ταινία «Man of God». «Είπα σαφέστατα θα ήθελα. Θα ήταν μεγάλη χαρά να συμμετέχω στη ταινία και μετά από κάποιο διάστημα μού εκδήλωσε την επιθυμία της να επωμιστώ τον χαρακτήρα του Αγίου Νεκταρίου. Ήμουν επιφυλακτικός γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω σε αυτόν τον χαρακτήρα. Συνομιλώντας με τον πνευματικό μου, μου έδωσε την ευλογία και μπήκα σε αυτήν τη διαδικασία. Αποδείχτηκε ότι ήταν μεγάλη ευλογία γιατί αισθάνθηκα οικεία και σαν να αποκτήθηκε μια προσωπική σχέση με το πρόσωπο αυτό».

«Αναζητούσα την ηδονή σε οποιαδήποτε μορφή της»

Ο Άρης Σερβετάλης ανέφερε πως από μικρός βρισκόταν στην προσπάθεια της αναζήτησης. Μάλιστα θυμάται πως η θεία του και η γιαγιά του, του διάβαζαν βίους αγίων και αυτό του είχε δημιουργήσει αποστροφή. «Μετά το Γυμνάσιο υπήρχε μια αποστροφή. Είπα “ok” μπορεί να υπάρχει Θεός, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν τον θέλω. Θέλω να ζήσω, να κάνω τις “αρκούδες μου”, να βιώσω το χάος. Σε αυτή την κατάσταση είχει καλλιεργηθεί ένα κενό. Αναζητούσα την ηδονή σε οποιαδήποτε μορφή της, αλλά επειδή είναι εφήμερη με οδηγούσε σε ένα αβυσσαλέο κενό, το οποίο δεν είχε πάτο και ένιωθα τρομερά αυτή τη μοναξιά. Έλεγα αυτό το πράγμα είναι τερατώδες δεν μπορώ να το αντέξω. Άρχισα να μην μπορώ να στηριχτώ στον εαυτό μου. Όταν άρχισα να ζω αυτό τον πάτο, είπα δεν μπορώ άλλο και άρχισα να ζητάω βοήθεια. Και εκεί εμφανίστηκε το πρόσωπο ενός μοναχού, που έγινε αργότερα ο πνευματικός μου».

Ο Άρης Σερβετάλης συνέχισε λέγοντας: «Μέσα από τη σύζυγό μου που ήταν ο πνευματικός της. Εκείνη είδε ότι είχα αδιέξοδο και το ζήτησα μόνος μου να πάω να τον συναντήσω. Η πρώτη φράση που μου είπε και θα μου μείνει πάντοτε ήταν “αυτή η σχέση που θα δημιουργήσουμε δεν είναι εφήμερη είναι αιώνια”. Παρεμβαίνει ο Θεός και δημιουργείται μία διαφορετική ενότητα. Αυτός ο άνθρωπος – ο θεός μέσα από αυτόν – μου άλλαξε ολοκληρωτικά το πώς μπορώ να δω τον εαυτό μου και συνειδητοποίησα ότι εγώ τα προκαλώ όλα. Και κάτι πρέπει να κάνω για αυτό».

«Ο άνθρωπος του Θεού» – Να πέφτουμε και να σηκωνόμαστε για να αποκαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε

Περισσότεροι από 170.000 θεατές όλων των ηλικιών έχουν παρακολουθήσει τη διεθνή παραγωγή «Ο Άνθρωπος του Θεού» (Man of God) σε σενάριο και σκηνοθεσία Yelena Popovic με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη και ένα εκλεκτό καστ Ελλήνων και ξένων ηθοποιών μέσα σε μόλις έντεκα μέρες προβολής στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ταινία διαθέτει ένα εκλεκτό ελληνικό και διεθνές καστ, που περιλαμβάνει ηθοποιούς, όπως οι: Άρης Σερβετάλης, Αλεξάντερ Πετρόφ (Alexander Petrov), Μίκι Ρουρκ (Mickey Rourke), Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλης Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.

Η ταινία αφορά τον βίο και τις δοκιμασίες του Αγίου Νεκταρίου. Σύμφωνα με τη δημιουργό Γελένα Πόποβιτς, μέσα από όλα αυτά τα επεισόδια που διαδραματίζονται στον βίο του Αγίου Νεκταρίου, τα μηνύματα της ταινίας είναι παγκόσμια και ισχυρά, καθώς, όπως τονίζει η ίδια, μέσα από την ιστορία διαφαίνεται ότι «ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας. Η μεγαλύτερη νίκη είναι αυτή που επιτυγχάνουμε μέσα μας. Η ιστορία του είναι παγκόσμια. Αυτό με ενέπνευσε. Ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις των ανθρώπων, τον θρησκευτικό προσανατολισμό, ο κόσμος θα ταυτιστεί μαζί του και πιστεύω ότι όλοι θα κερδίσουν, παρακολουθώντας την ιστορία του. Θα εμπνεύσει ανθρώπους. Γι’ αυτό νομίζω ότι η ταινία δεν είναι μόνο για την Ελλάδα. Η ιστορία του πρέπει να ειπωθεί παντού και θα έχει αντίκτυπο».

Ο πρωταγωνιστής, Άρης Σερβετάλης, επισημαίνει ότι η γεμάτη δοκιμασίες ζωή του Αγίου Νεκταρίου μάς υπενθυμίζει την αξία που έχει το ήθος, η ταπεινότητα και η αφοσίωση. «Το μήνυμα είναι πολλαπλό. Σε ατομικό επίπεδο, πρέπει να πέφτουμε και να σηκωνόμαστε, να συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα με πίστη για να αποκαλύψουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Είναι δύσκολο, αλλά είναι και ο μόνος τρόπος».

Πηγή: ethnos

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap