Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Βγήκε στην επιφάνεια η «Ατλαντίδα της Κρήτης»

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις συνέπειες της ανομβρίας των τελευταίων χρόνων και ιδιαίτερα του φετινού χειμώνα, καταγράφει στο βίντεό του από το χωριό Σφενδύλι, ο Νίκος Σαράντος.

«Τα νωπά σκασίματα της γης, σημάδια του στεγνού σήμερα, μεγάλου μέρους της λίμνης του φράγματος είναι κάτι παραπάνω από εμφανή. Η δραματική μείωση των υδάτων στο φράγμα Αποσελέμη δημιουργεί προβληματισμό και απόκοσμες εικόνες από το Σφενδύλι την “Ατλαντίδα της Κρήτης” που πεισματικά αρνείται να σκεπαστεί από τα νερά του φράγματος», αναφέρει στην περιγραφή του βίντεο ο Νίκος Σαράντος.

Όταν το 2007 ξεκίνησε η κατασκευή του Φράγματος του ποταμού Αποσελέμη, με στόχο την ύδρευση της πόλης του Ηρακλείου, το Σφενδύλι βρέθηκε μέσα στον ταμιευτήρα και κάτω από την στάθμη της πλήρωσης, με αποτέλεσμα την σταδιακή του βύθιση. Εγκαταλείφθηκε μετά από αρκετά χρόνια από τους κατοίκους του, όταν τα νερά του φράγματος έφτασαν μέσα στα σπίτια τους.

Το χωριό Σφενδύλι, ωστόσο, κάθε, που η ανομβρία χτυπάει την Κρήτη και πέφτει η στάθμη του φράγματος, επανεμφανίζεται μέχρι να πυκνώσουν και πάλι οι βροχές και να ξαναβυθιστεί.

Δείτε το βίντεο:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ