Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Τι κάνουμε όταν βλέπουμε έναν σκαντζόχοιρο… τέζα;

Δημοσιεύτηκε

στις

σκαντζόχοιρος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι από τα πιο συμπαθή μέλη του ζωικού βασιλείου. Οι σκαντζόχοιροι είναι αυτά τα μικρά πλασματάκια που, αν είμαστε τυχεροί, συναντάμε στον δρόμο μας, ακόμα και στην αυλή του σπιτιού μας.

Εν όψει του χειμώνα- που κάποια στιγμή θα έρθει- κυκλοφορούν στο διαδίκτυο πολλές συμβουλές με το τι πρέπει να κάνουμε όταν δούμε μπροστά μας έναν σκαντζόχοιρο… τέζα!

Ο Δρ. Πέτρος Λυμπεράκης, από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, αναφέρει στο Cretalive πως στην Κρήτη οι σκαντζόχοιροι δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη, λόγω καιρικών συνθηκών, όπως συμβαίνει σε βόρειες περιοχές της χώρας.

Ωστόσο, την περίοδο που το θερμόμετρο πέφτει, βρίσκονται σε αδράνεια, μία κατάσταση που αλλάζει σε ημέρες ηλιοφάνειας.
Ο επιστήμονας του ΜΦΙΚ αναφέρει πως δύσκολο να τους βρούμε στη μέση του δρόμου, θα είναι κατά κύριο λόγο κουκουλωμένοι σε ρίζες δέντρων, κάτω από θάμνους. Αν τους δούμε, πρέπει να τους αφήσουμε… στην ησυχία τους. Δεν κινδυνεύουν παρά μονάχα αν είναι εκτεθειμένοι σε σημείο, από όπου περνούν αυτοκίνητα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, καλό είναι να τους βάλουμε στην άκρη του δρόμου, μακριά από την κίνηση.

Το ΜΦΙΚ δέχεται ζώα που ο κόσμος πηγαίνει για περίθαλψη, πρόκειται κυρίως για γέρικους σκαντζόχοιρους που αφήνονται ξανά στη φύση. Σε κάποιες περιπτώσεις, χρειάζονται τη βοήθεια των επιστημόνων, οπότε και τους παρέχεται.

Τα συγκεκριμένα ζώα δεν απειλούνται με εξαφάνιση, τα φυτοφάρμακα τα θέτουν σε κίνδυνο, όμως, ευτυχώς υπάρχει ακόμα αρκετός χώρος «καθαρός» για να ζήσουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ