Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Τι καιρό θα κάνει στην Κρήτη παραμονή κι ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Δημοσιεύτηκε

στις

Ρεθυμνο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ήπιο καιρό, ανάλογο των Χριστουγέννων, θα ολοκληρωθεί το 2022 και θα μπει το 2023.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Μιχάλη Καρακατσάνη στην εκπομπή ΣΚΑΪ Τώρα και στην Φαίη Σφακιωτάκη, από σήμερα έως και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγάλα και οι θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή, δηλαδή 17-18 βαθμούς Κελσίου κι οι άνεμοι θα είναι ασθενείς, μεταβλητών διευθύνσεων, που δε θα ξεπερνούν σε ένταση τα 3-4 μποφόρ. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, λόγω περιορισμένης ορατότητας από την αυξημένη υγρασία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Καρακατσάνη, αυτή η εικόνα του καιρού δε φαίνεται να αλλάζει τουλάχιστον μέχρι και τα Φώτα, στις 6 Ιανουαρίου. «Διανύουμε μια μεγάλη περίοδο αντικυκλωνικών κινήσεων στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Αυτό σημαίνει ότι έχουν εγκλωβιστεί οι θερμές αέριες μάζες που μας έχουν επισκεφθεί από τις ακτές της βορείου Αφρικής, δημιουργώντας σχεδόν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες με τον αεροχείμαρρο να εξακολουθεί να εμποδίζει την έλευση των χαμηλών βαρομετρικών συστημάτων της βόρειας και βορειοδυτικής Ευρώπης προς την περιοχή. Έτσι, προκύπτουν οι ήπιες συνθήκες σχεδόν στο σύνολο της νότιας-νοτιοανατολικής Ευρώπης».

«Υπερβολικό να χαρακτηρίζεται ο Δεκέμβριος του 2022 από τους θερμότερους»

Σχολιάζοντας το χαρακτηρισμό του φετινού Δεκεμβρίου, ως του θερμότερου των τελευταίων ετών, ο κ. Καρακατσάνης υπενθύμισε ότι την Πρωτοχρονιά του 2009, ο υδράργυρος είχε σκαρφαλώσει έως και τους 28 βαθμούς Κελσίου, λόγω ισχυρού νοτίου ρεύματος. «Είναι ένας Δεκέμβριος που για τουλάχιστον 15-20 μέρες θα έλεγα ότι συνεχίζουμε να βιώνουμε αλκυονίδες ημέρες. Ωστόσο, το ιδιαίτερο στοιχείο αυτής της χρονιάς είναι ότι οι ορεινοί όγκοι του νησιού, αλλά και της χώρας συνολικά, δεν έχουν ποσότητες χιονιού. Αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να θυμηθούμε την τελευταία φορά. Συνήθως, από τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά, έχουμε φαινόμενα έντονου χιονιά. Επομένως, έχουν χαθεί δύο μέχρι στιγμής πολύτιμοι υδρολογικά μήνες. Κι αξίζει να σημειώσουμε ότι το χιόνι κι όχι τόσο η βροχή, είναι ο κύριος τροφοδότης του υδροφόρου ορίζοντα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ