Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Τεράστια επένδυση στην Κρήτη ετοιμάζουν Εθνική Πανγαία και Dimand

Δημοσιεύτηκε

στις

επένδυση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα τουριστική επένδυση στην Κρήτη δρομολογεί η Εθνική Πανγαία από κοινού με την εταιρεία ανάπτυξης Dimand. Για τον σκοπό αυτό η AEEAΠ, λίγο πριν εκπνεύσει ο Μάιος, αγόρασε το 40% των μετοχών της εταιρείας Alpha Επενδυτική Περιουσία Χανίων (ΑΕΠ Χανίων) προς περίπου 3,5 εκατ. ευρώ.

Το υπόλοιπο 60% της εταιρείας, που αποτελεί μέλος του τραπεζικού ομίλου Alpha, έχει περιέλθει στo κοινό σχήμα που έχει ιδρύσει η Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ύψος της επένδυσης κυμαίνεται από 40 έως 50 εκατ. ευρώ και θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακά συγκροτήματα και κατοικίες.

Αυτή τη στιγμή, Εθνική Πανγαία και Dimand βρίσκονται στο στάδιο της εξασφάλισης των απαιτούμενων αδειών, ενώ οι προδιαγραφές του έργου θα προσδιοριστούν επακριβώς μέσα στους επόμενους μήνες.

Το σύνθετο τουριστικό συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε δύο εκτάσεις 11,4 στρεμμάτων, που διαθέτει σε προνομιακή τοποθεσία στα Χανιά η ΑΕΠ Χανίων και έχουν αποτίμηση 14 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την οικονομική έκθεση της εταιρείας για το έτος 2017. Η ΑΕΠ Χανίων, το 2015, απέκτησε με σύμβαση απόσχισης και εισφοράς τον κλάδο δραστηριότητας της εμπορίας ακινήτων της Grecian Sun & Sea Developments.

Η σχεδιαζόμενη επένδυση της Εθνική Πανγαία και της Grivalia είναι η μεγαλύτερη στον τουριστικό κλάδο της Κρήτης.

 

Νέες επενδύσεις 150 εκατ. ευρώ

Η Dimand σχεδιάζει την υλοποίηση, κατά το προσεχές διάστημα, επενδύσεων της τάξης των 150 εκατ. ευρώ στον τομέα των ξενοδοχείων και του τουρισμού, έχοντας ολοκληρώσει, πρόσφατα,  τo πρώτο ξενοδοχείο του brand Moxy του αμερικανικού ομίλου Marriott στην Ελλάδα, που βρίσκεται στη θέση του πρώην ξενοδοχείου Μωρέας στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα. Η Dimand αποτέλεσε τον project manager του έργου, μία επένδυση 10 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος κτήσης του ακινήτου που ανήκει στην Εθνική Πανγαία.

Τα επόμενα σχέδια της Dimand περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός ακόμη ξενοδοχείου Moxy, 200 δωματίων, στην Ομόνοια, στη θέση του Σαρόγλειου Μεγάρου, στην οδό Σταδίου 65.

Υπολογίζεται ότι το Moxy της Αθήνας, που θα αποτελεί επένδυση 18 εκατ. ευρώ, θα έχει ολοκληρωθεί Δεκέμβριο 2020-Μάρτιο 2021, με το στόχο να είναι η δημιουργία συνολικά τεσσάρων ξενοδοχείων του συγκεκριμένου brand στην ελληνική πρωτεύουσα.

Την μίσθωση του κτηρίου, συνιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού και της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων με ποσοστά 62% και 38%, αντίστοιχα, που παρέμενε κλειστό, για πολλά χρόνια, ανέλαβε, ύστερα από διαγωνισμό η Dimand για χρονικό διάστημα 25 χρόνων.

Εκτός από την Κρήτη η Dimand σχεδιάζει επενδύσεις στον τουρισμό σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη, όπως και σε άλλα μεγάλα νησιά. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της κοινοπραξίας της Dimand με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η τελευταία θα έχει συνεισφορά με ποσοστό 35% και κεφάλαια έως 21,5 εκατ. ευρώ, με το υπόλοιπο 65% -αντιστοιχεί σε κεφάλαια 40 εκατ. ευρώ-  να καλύπτεται από την Dimand.

Πηγή: capital

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ