Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Σοκαριστικά στοιχεία για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στην Κρήτη

Δημοσιεύτηκε

στις

κακοποιηση παιδιων
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα εισαγγελικά περιστατικά που έφτασαν στην παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ από το 2018 έως και το 2023 όπως παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» στην ΚΡΗΤΗ TV έχουν αυξηθεί στο νησί στοιχείο που αποτυπώνει το μέγεθος του προβλήματος τα περισσότερα περιστατικά αφορούν παιδιά ηλικίας από 13 έως και 18 ετών ακολουθούν οι ηλικίες 7 έως 12 και αμέσως μετά οι ηλικίες από λίγων μηνών μέχρι 6 ετών.

Συνολικά τα τελευταία έξι χρόνια 353 είναι τα περιστατικά παιδιών που βρέθηκαν θύματα βίας ή σεξουαλικής κακοποίησης με το 2022 να είναι η χρονιά με τα περισσότερα περιστατικά συνολικά 99, ενώ το 2023 ήταν 72. Μάλιστα από το 2021 στο 2022 έχουμε αύξηση που αγγίζει το 50% με τον αριθμό να διπλασιάζεται κυρίως μετά τα χρόνια της πανδημίας.

Ωστόσο ερωτηματικό είναι το σύνολο των περιπτώσεων που δεν έφτασε ποτέ στην ΕΛΑΣ αλλά και στους ειδικούς μιας και ο φόβος του στιγματισμού πολλές φορές γίνεται η αιτία του συνεχιζόμενου εφιάλτη ανήλικων. Η κακοποίηση δεν έχει φύλο και αυτό αποτυπώνεται και από τους αριθμούς μιας και τα από το 2018 μέχρι και το 2023 173 περιπτώσεις αφορούσαν αγόρια και 181 κορίτσια.

Στην Κρήτη σημαντικό είναι το έργο που κάνει η κινητή μονάδα ψυχικής υγείας καθώς την διετία 2022-2023 παρείχε βοήθεια σε 150 παιδιά και εφήβους από τα οποία 48 ήταν τα περιστατικά βίας 32 αυτά που αφορούσαν επιθετικότητα παιδιών πως μέλη της οικογένειας τους ή προς άλλα παιδιά.16 παιδιά που είχαν δεχθεί επιθέσεις από μέλη της οικογένειάς τους ή από άλλα παιδιά και 19 παιδιά που αφορούσαν παιδιά μετά από εισαγγελική παρέμβαση.

Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή των παιδιών που πρέπει να μιλούν χωρίς φόβο μιας και ο τελευταίος είναι και ο παράγοντας της συνέχισης ενός εφιάλτη.

Δείτε το βίντεο του ΚΡΗΤΗ ΤV:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ