Βρειτε μας στα Social Media

ΚΡΉΤΗ

Σάρωσε η χώρα μας: Στη 2η θέση σε όλο τον κόσμο η ελληνική κουζίνα – Το Κρητικό πιάτο που είναι στην 1η θέση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ντάκος
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Taste Atlas έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της παγκόσμιας ψηφοφορίας για τις 100 καλύτερες κουζίνες και τα 100 καλύτερα φαγητά στον κόσμο για το 2023. Η χώρα μας κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ στην πρώτη θέση ισοβάθμισαν Ιταλία και Ιαπωνία.

Με «Άριστα» το 5, η ελληνική κουζίνα συγκέντρωσε βαθμολογία 4,64 και αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη παγκοσμίως. Την πρώτη θέση μοιράστηκαν η Ιταλία και η Ιαπωνία με βαθμολογία 4,65. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59. Η μεσογειακή και η ασιατική κουζίνα εξακολουθούν και αυτό τον χρόνο να είναι οι αγαπημένες του κοινού.

Ωστόσο η λίστα έχει έντονη την κρητική παρουσία καθώς ο ντάκος ήταν το πιάτο που βρέθηκε στην πρώτη θέση, ενώ ως προτεινόμενα εστιατόρια για να δοκιμάσει κάποιος την ελληνική κουζίνα, αναφέρονται η ταβέρνα «Αντικριστό» στα Χανιά και το «Πεσκέσι» στο Ηράκλειο.

Τα καλύτερα πιάτα

Ο ντάκος, είναι το ελληνικό πιάτο που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, καθώς βρίσκεται στην 17η θέση με 4,61 ενώ στην 26η θέση είναι τα παϊδάκια. Τα άλλα ελληνικά πιάτα που κατέκτησαν μια θέση στην πρώτη 100άδα είναι το γιουβέτσι (64 θέση), ο γύρος (69η θέση), το κοκορέτσι (79η θέση), το κλέφτικο (90ή θέση) και το σουβλάκι (95η θέση).

Τουρίστρια στο Ρέθυμνο τρώει πρώτη φορά Ντάκο και παθαίνει… παράκρουση!

Πώς προέκυψε η βαθμολογία

Σύμφωνα με το Taste Atlas, στην πλατφόρμα υπήρξαν συνολικά 395.205 αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 αξιολογήσεις προϊόντων και πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαγητών. Με βάση αυτές τις αξιολογήσεις βγήκε ο μέσος όρος για τις κουζίνες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο.

Δείτε την λίστα με τις 100 καλύτερες κουζίνες για το 2023
Δείτε την λίστα με τα 100 καλύτερα πιάτα για το 2023

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ