Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Υπό εξαφάνιση οι δάσκαλοι στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

σχολειο
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό εξαφάνιση είναι οι δάσκαλοι στο Ρέθυμνο, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην κάλυψη των κενών της παράλληλης στήριξης, τα οποία «αγγίζουν» τα 60

«Ζητούνται δάσκαλοι» στο Ρέθυμνο, αφού αρκετά είναι ακόμα τα κενά της παράλληλης στήριξης, αλλά οι εκπαιδευτικοί δε φαίνονται ούτε με κιάλια. Οι πίνακες κατάταξης διορισμών αναπληρωτών έχουν αδειάσει, με αποτέλεσμα να αναζητείται αγωνιωδώς μια λύση που θα δώσει τέλος στο πρόβλημα.

Υπό εξαφάνιση είναι οι δάσκαλοι στο Ρέθυμνο, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην κάλυψη των κενών της παράλληλης στήριξης, τα οποία αγγίζουν τα 60. Ο πίνακας των αναπληρωτών που έθεσαν υποψηφιότητα μέσω του ΑΣΕΠ που άνοιξε φέτος έχει αδειάσει, με αποτέλεσμα να ζητούνται απεγνωσμένα δάσκαλοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Το διαχρονικά υψηλό κόστος διαβίωσης στο Ρέθυμνο, και ειδικότερα το μείζον ζήτημα που προκύπτει από το στεγαστικό, λειτουργούν αποτρεπτικά για τους εκπαιδευτικούς, αποφεύγοντας να δηλώσουν το Ρέθυμνο. Η διεύθυνση της πρωτοβάθμιας ωστόσο, αναφέρει πως δεδομένου ότι το πανεπιστήμιο Κρήτης διαθέτει παιδαγωγικές σχολές, με αρκετούς ντόπιους να φοιτούν σε αυτές, ίσως το ζήτημα στέγης δεν αποτελεί τόσο σημαντικό παράγοντα στις ελλείψεις.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους φορείς, υπάρχει στα σκαριά μια ειδική προκήρυξη, ώστε άτομα που δεν είχαν δηλώσει υποψηφιότητα φέτος, να μπορέσουν να τοποθετηθούν σε θέσεις ειδικής αγωγής στο Ρέθυμνο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: neakriti

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ