Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Τα χριστουγεννιάτικα μπαλκόνια στο Ρέθυμνο και ο στολισμός δέντρου στις αυλές της Κεντρικής Ελλάδας! | ΦΩΤΟ

Διαφήμιση

Δημοσιεύτηκε

στις

Ημέρες εορτών και η χαρά είναι ιδιαίτερη για τους περισσότερους στο Ρέθυμνο και όχι μόνο, σε ό, τι αφορά τον χριστουγεννιάτικο στολισμό. Κάποιοι ευχαριστιούνται τόσο πολύ αυτές τις ημέρες χαράς που εκτός από τα δέντρα που τοποθετούν εντός του σπιτιού τους φροντίζουν να στολίσουν τα μπαλκόνια τους με εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Γράφει η Ιωάννα Καψάλη 

Κάποια μπαλκόνια στο Ρέθυμνο είναι φαντασμαγορικά, ενώ άλλα πιο λιτά, όμως η χαρά όσων έχουν ασχοληθεί είναι μεγάλη. Αυτή η νοοτροπία του στολισμού έξω από τις κατοικίες απαντάται σε κάθε πόλη της Ελλάδας και όχι μόνο. Παρ’ όλα αυτά κάθε τοποθεσία στην Ελλάδα φαίνεται να έχει τις δικές τις διαφορετικές συνήθειες που τηρούνται από τους κατοίκους της.

Στην κεντρική Ελλάδα, συγκεκριμένα στο χωριό Ματαράγκα, οι κάτοικοι έχουν συνηθίσει προφανώς την πλούσια φύση και τα δάση τους που το χριστουγεννιάτικο δέντρο το στολίζουν και το τοποθετούν στην αυλή τους, μάλιστα συνήθως δίπλα από την εξώπορτα του σπιτιού τους!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι του χωριού να βλέπουν απευθείας τον στολισμό των δέντρων από το κάθε σπίτι, χωρίς να είναι απαραίτητο να επισκεφθούν τους συγχωριανούς τους…

Οι συνήθειες που έχει κάθε τοποθεσία ακόμη και στην ίδια χώρα διαφέρουν μακράν μεταξύ τους και αυτό είναι που κάνει την κάθε πόλη μοναδική ιδιαίτερα τις μέρες των εορτών!

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν διάφορους στολισμούς από το Ρέθυμνο αλλά και από διάφορες  γωνιές της Ελλάδας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση vision
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ