Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Η Ρεθυμνιώτισσα Χριστίνα Τριποδιανάκη είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ ο άνθρωπος που μπορείς να εμπιστευτείς! | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι εποχές αλλάζουν και μέσα σε αυτές και οι ίδιες οι ανάγκες μας. Από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, καλούμαστε να ακούσουμε όχι μόνο τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της καθημερινότητας αλλά και τις δικές μας, τις οποίες τις περισσότερες φορές θεωρούμε δευτερεύουσες. Η αλήθεια όμως είναι μία. Όλα ξεκινούν από τον ίδιο τον άνθρωπο, τα “θέλω” του, τις αξίες και τις προσωπικές του ανάγκες. Όταν ο άνθρωπος ξέρει ποιος είναι, τότε όλα γίνονται ευκολότερα- στην κυριολεξία. Ο καθένας είναι από μόνος του ένα brand. Μια ιστορία.

Και αν είναι δύσκολο να βρεις εκείνα τα στοιχεία που σε κάνουν μοναδικό, εσένα και την επιχείρησή σου, υπάρχουν άνθρωποι που συμβάλλουν σε αυτό. Εσύ να είσαι μόνο ο εαυτός σου.

Ως ένα επόμενο βήμα του ήδη υπάρχοντος project που είχε ξεκινήσει, η Χριστίνα Τριποδιανάκη  παρατηρώντας την κοινωνία και το πώς αυτή αλλάζει και εξελίσσεται, συνειδητοποίησε πως οι άνθρωποι μέσα σε αυτήν δυσκολεύονται να πουν την δική τους ιστορία ή να επικοινωνήσουν τις αξίες της επιχείρησής τους. 

Πώς μπορεί κάποιος να επιβιώσει και να συνεχίσει να προχωρά μέσα στην ολοένα απαιτητική σύγχρονη ζωή; Το Public Relations by Christina Tripodianaki μας συστήνεται και μαζί με αυτό μαθαίνουμε πολλά γύρω από το τι είναι οι δημόσιες σχέσεις στον 21ο αιώνα.

 

Χριστίνα, πώς πήρες την απόφαση να κάνεις ένα ακόμη επόμενο βήμα;
Η απόφαση για το καινούριο βήμα διαμορφώθηκε αφενός γιατί είναι κομμάτι των σπουδών μου, αφετέρου μέσα από τα μονοπάτια του προηγούμενου επαγγελματικού βήματος (βλέπε CT’ STYLEPROJECT.com), αφού διαπίστωσα επιπλέον ανάγκες. Το CT’ STYLEPROJECT εξυπηρετούσε την αναγκαιότητα της τακτοποίησης της ντουλάπας, wardrobe management και την διαμόρφωση της εικόνας – εταιρικής ή μη, image making/personal branding. Αυτό όμως που διαπίστωνα διαρκώς είναι ότι οι έχοντες εταιρική ταυτότητα, κοινώς άτομα με επαγγελματική ιδιότητα, από γιατρούς μέχρι επιχειρηματίες, κ.α., χρειάζονται κάποιον καθοδηγητή-σύμβουλο-επικοινωνιολόγο που να τους καθοδηγήσει ως προς τα μέσα που θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιχείρησή τους ψηφιακά και όχι μόνο. Έτσι λοιπόν γεννήθηκε το Public Relations by Christina Tripodianaki.

 

Πώς είναι η εμπειρία μιας start up επιχείρησης με έδρα μια πόλη μακριά από την πρωτεύουσα;
Μια σωστά δομημένη start up επιχείρηση, με business plan, στόχο και σκοπό, που μελετάει τις συνθήκες της αγοράς και χτυπάει στην καρδιά και στις ανάγκες της, μπορεί να λειτουργήσει από παντού, ακόμα κι αν η έδρα της βρίσκεται σε μια μικρή πόλη. Το ζητούμενο στον παρόντα χρόνο, αλλά και μεταγενέστερα, είναι ότι ζούμε στην εποχή της ψηφιοποίησης, γεγονός που αλλάζει τα δεδομένα. Tα περισσότερα, εάν όχι όλα, παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από την εικόνα. Ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων που είναι εξοικειωμένοι με την ηλεκτρονική αναζήτηση, θα ψάξουν να μάθουν διαδικτυακά πριν κάνουν κάτι. Η εργασία από το σπίτι, η e-learning εκπαίδευση, γίνονται ένα με την καθημερινότητά μας.

Επομένως, ίσως δεν έχει σημασία, από πού εργάζεσαι ή πού είναι η βάση σου, αλλά πόσους μπορείς να εξυπηρετήσεις, πόσο καλά μπορείς να το κάνεις, πώς στήνεις την επιχείρησή σου και πόσο ξεκάθαρο και χρήσιμο είναι το είδος της υπηρεσίας που μπορείς να προσφέρεις.

 

Ποιες οι επαγγελματικές ευκαιρίες  αλλά και οι απαιτήσεις που υπάρχουν σήμερα;
Οι επαγγελματικές ευκαιρίες και απαιτήσεις σχηματίζονται ανά εποχή, δεν υπάρχει κάτι προκαθορισμένο. Ωστόσο, τις ευκαιρίες, κάποιες φορές, τις δημιουργούμε εμείς, επιδεικνύοντας την εργατικότητά μας, την δημιουργικότητά μας, την στοχοπροσήλωσή μας, την συμπεριφορική μας διαφοροποίηση από τους άλλους, την διαρκή διάθεση για εξέλιξη.

Γιατί να έχετε υπόψη ότι όταν εμείς θεωρούμε ότι είτε οι εργοδότες, ή πελάτες, είτε συνεργάτες δεν βλέπουν, δεν αναγνωρίζουν ή δεν ξέρουν τι γίνεται, τότε να είστε βέβαιοι ότι η αναγνώριση έρχεται εκεί που δεν το περιμένουμε και ξεκινάει η άνοδος, την οποία οφείλουμε να διαχειριστούμε με σύνεση. Αναφορικά με τις απαιτήσεις, δεν υπάρχουν πιο «σκληρές» από αυτές που μπορούμε να έχουμε εμείς για εμάς, καθώς οι προσωπικές μας απαιτήσεις, εάν το σκεφτείτε και εσείς καλύτερα, ενδέχεται να μας κάνουν πιο ευέλικτους στις απαιτήσεις του «έξω κόσμου», ακριβώς γιατί ο άνθρωπος είναι ο πιο αυστηρός κριτής για τον ίδιο του τον εαυτό.

 

Μίλησε μας για τις υπηρεσίες του νέου βήματος…
To Public Relations by Christina Tripodianaki παρέχει υπηρεσίες δημιουργίας εταιρικής ονομασίας, επικοινωνιακού – στρατηγικού πλάνου, παρουσίαση αίσθησης online, προτάσεις για websites themes και σύνταξη κειμένων, από Δελτία Τύπου μέχρι κείμενα για sites.

 

Έχεις μαζί σου συνεργάτες στο νέο σου αυτό βήμα;
To team των συνεργατών μου είναι γραφίστες, digital marketeers, website designers και είναι όλα άτομα εξειδικευμένα ως προς το γνωστικό τους αντικείμενο και κυρίως χτυπούν σύμφωνα με τον παλμό της αγοράς.

 

Τι συμβουλές θα έδινες σε όσους θέλουν να κάνουν  ένα νέο επιχειρηματικό βήμα;
Σήμερα είναι η επιτυχία για το αύριο που θέλεις να χτίσεις…γι’ αυτό:

  1. Να διαβάζεις κάθε μέρα!
  2. Η υγεία σου να είναι πάντα προτεραιότητα!
  3. Να μαθαίνεις από τους ανθρώπους που θαυμάζεις!
  4. Οργάνωσε την ημέρα σου από το προηγούμενο βράδυ!
  5. Έχε μπροστά τους στόχους σου!
  6. Δράσε, ακόμα κι αν αυτό σε φοβίζει!
  7. Καθημερινά να έχεις ευγνωμοσύνη!

 

Μέσα από την συνομιλία μας με την Χριστίνα και αφού μας εξήγησε σημαντικά πράγματα που αφορούν την αγορά, το πώς λειτουργεί καταλυτικά η εικόνα στα επιχειρηματικά βήματα, συνειδητοποιήσαμε πόσο δυνατό εργαλείο είναι η επικοινωνία. Να μπορείς να πεις ποιος είσαι, ποιες είναι οι αξίες της επιχείρησής σου. Όσον αφορά στην εικόνα, το logo αλλά και τα πλάνα του marketing καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως αποτελούν το άλφα και το ωμέγα, γιατί στην τελική… μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις!

 

Οι τρόποι επικοινωνίας για τις υπηρεσίες του Ctstyleproject  ή των δημοσίων σχέσεων Public Relations By Christina Tripodianaki είναι οι εξής:

Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται και με την μορφή τηλεδιάσκεψης. Οι συνεδρίες μπορούν να γίνονται είτε με group calls είτε one-to one.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ