Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

«Ξεσηκωμός» στο Ρέθυμνο για την υγεία: Κοσμοπλημμύρα στο συλλαλητήριο! | ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με μια διαδήλωση – κοσμοπλημμύρα, η τοπική κοινωνία έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, απαιτώντας την άμεση στήριξη της λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και των δημόσιων δομών υγείας του νομού με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό, την σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και κάθε άλλη αναγκαία παρέμβαση για την ασφαλή παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες και τους επισκέπτες μας.

Φωτογραφίες-Βίντεο: Daynight.gr

Ο χώρος και οι δρόμοι έξω και γύρω από το δημαρχείο Ρεθύμνου κατακλύστηκαν από κόσμο, στο μεγάλο υγειονομικό συλλαλητήριο.

Αρχές, φορείς, σωματεία, συλλογικότητες και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο απαιτώντας τη στελέχωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με τον απαραίτητο αριθμό προσωπικού

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Οι προσπάθειές μας τώρα ξεκινούν»

Ο Μανώλης Χνάρης, βουλευτής Ρεθύμνης του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε:

«Η κοινωνία του Ρεθύμνου, με την παρουσία της, αντιστέκεται για ακόμη μία φορά στην υποστελέχωση του νοσοκομείου του νομού μας! Έχει γίνει πλέον σε όλους κατανοητό ότι οι διαχρονικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού από τις σημαντικές κλινικές του νοσοκομείου μας είναι απόρροια του στρατηγικού σχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ, να υποβαθμίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να οδηγήσει τους πολίτες στην ιδιωτική Υγεία.
Είναι υποχρέωση όλων μας να διεκδικήσουμε την άμεση προκήρυξη όλων των θέσεων, με ισχυρά οικονομικά και εκπαιδευτικά κίνητρα, στηρίζοντας τις δημόσιες δομές του νομού μας και κατ’ επέκταση το κοινωνικό κράτος!
Το ΠΑΣΟΚ, η παράταξη η οποία οραματίστηκε, σχεδίασε και υλοποίησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως κοινωνικό αγαθό, θα συνεχίσει να υπερασπίζεται ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό και προσβάσιμο σε όλες και όλους ΕΣΥ!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Γιάννης Σαριδάκης, πρόεδρος της Ένωσης γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, μιλώντας στα ΜΜΕ υποστήριξε:

«Είναι μία μέρα γιορτής για τη δημόσια Υγεία! Μιλάμε για μία ακόμα εντυπωσιακή και μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Ρέθυμνο που θα ξεπεράσει ακόμα και την περσινή. Η δημόσια Υγεία βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Και η κοινωνία παίρνει την υπόθεση στα χέρια της, για τη διάσωσή της!»

Η Αναστασία Καπελέρη, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου, σε δηλώσεις της ανέφερε πως οι προσπάθειες για ένα «δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα Υγείας» ξεκινούν… «τώρα»:

«Προσπαθήσαμε με σωστή ενημέρωση να συσπειρώσουμε τους πολίτες του Ρεθύμνου και να δηλώσουν την ενεργή συμμετοχή τους για τη διεκδίκηση αυτού που δικαιούνται ως αγαθό και όχι εμπόρευμα: ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα Υγείας, ένα νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο, που να ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών και να προσέρχονται σε αυτό με ασφάλεια και αξιοπιστία. Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες. Οι προσπάθειες τώρα ξεκινούν!».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο Μανούσος Μανουσογιάννης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Ρεθύμνης, είπε:

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, στον Ιατρικό Σύλλογο, σε όλα τα σωματεία και τους φορείς που οργάνωσαν αυτή τη μεγαλειώση συγκέντρωση! Κατάφεραν να ενώσουν όλο το ρεθεμνιώτικο λαό κάτω από ένα πολύ σοβαρό, πολύ επεξεργασμένο πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο δίνει απάντηση ουσιαστική στο πρόβλημα της ζωής του και της διαφύλαξης της Υγείας του!
Αυτό το πλαίσιο αιτημάτων δεν χωρά αμφισβήτηση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δήμαρχοι Αμαρίου, Αγ. Βασιλείου και Ρεθύμνου έχουν ήδη διατυπώσει δημόσια την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των υγειονομικών.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Και οι μηχανικοί στο συλλαλητήριο «υπεράσπισης του ΕΣΥ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ