Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Χαμηλές προσδοκίες των εμπόρων στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο που θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Πέμπτη 1η Νοεμβρίου, στρέφει τις ελπίδες του ο εμπορικός κόσμος για «αναθέρμανση» της αγοράς , μετά από έναν Σεπτέμβριο που κινήθηκε πτωτικά και εν όψει μιας ακόμη δύσκολης χειμερινής περιόδου.
Αν και οι εκπτώσεις στα χρόνια της ύφεσης δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και η κίνηση παραμένει ισχνή , η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, αλλά και η εορταστική περίοδος που ακολουθεί «γεννούν» ελπίδες για αύξηση της καταναλωτικής κίνησης που θα δώσει την πολυπόθητη «ανάσα» στις επιχειρήσεις.
ΧΑΜΗΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ
Όπως επεσήμανε μιλώντας στην «Κ.Ε» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνης Γιώργος Πολιουδάκης ο εμπορικός κόσμος δεν έχει μεγάλες προσδοκίες , ωστόσο ευελπιστεί πως η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα συμβάλλουν στην βελτίωση της εικόνας.
Ο ίδιος πρόσθεσε μάλιστα πως παρά την αυξημένη κίνηση στην εμπορική αγορά τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ο Σεπτέμβριος κινήθηκε πτωτικά , γεγονός που δημιουργεί αβεβαιότητα και απογοήτευση. «Ο Σεπτέμβριος κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και δυστυχώς η καλή κίνηση των τριών μηνών του καλοκαιριού δεν είναι αρκετή για να συντηρήσει τα καταστήματα στη διάρκεια του χειμώνα. Η χειμερινή περίοδος είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων» επεσήμανε ο ίδιος.
Οι αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις των καταναλωτών και των επαγγελματιών τους επόμενους μήνες σε συνδυασμό με την επιβάρυνση που έχουν δεχτεί οι επιχειρήσεις στα χρόνια της κρίσης, διατηρούν αρνητικό το κλίμα στην αγορά. Ωστόσο οι ελπίδες για αναθέρμανση, όπως τόνισε ο κος Πολιουδάκης , παραμένουν και στρέφονται το επόμενο διάστημα στις στοχευμένες αγορές από πλευράς των καταναλωτών , αλλά και την εορταστική περίοδο που ακολουθεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου θα διαρκέσει έως τις 15 Νοεμβρίου ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Νοεμβρίου θα διαδεχτεί η ημέρα προσφορών γνωστή και ως “Black Friday” η οποία δεν αποκλείεται σύμφωνα με δημοσίευμα του αθηναϊκού τύπου να επεκταθεί τη φετινή χρονιά σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Β. ΚΟΡΚΙΔΗΣ: «Η ΑΓΟΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ»
Σε δηλώσεις του με αφορμή την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης επεσήμανε: «Αν και μέχρι σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι δεν έχουν αποδειχθεί αποδοτικές, εντούτοις η αγορά βρίσκεται σε διαδικασία αναπροσαρμογής, οπότε ευελπιστούμε οι προσεχείς φθινοπωρινές εκπτώσεις να έχουν καλύτερα αποτελέσματα και να δώσουν μια σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων. Το έχουν ανάγκη όλες οι μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας».
Υπενθυμίζεται πως κατά τη διενέργεια εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένη, ενώ συμπληρωματικά μόνο δίνεται η δυνατότητα αναγραφής ποσοστού έκπτωσης.
Σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ . Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Στην περίπτωση ανακριβών ή παραπλανητικών εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Πηγή: goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ