Βρειτε μας στα Social Media

ΡΕΘΥΜΝΟ

O Ρεθυμνιώτης που «κρύβεται» πίσω από το Shopistas.gr! | ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη
Διαφήμιση Χαλκιαδάκης Τσικνοπέμπτη

Ο Λευτέρης Πανταλός είναι μια ωραία περίπτωση ανθρώπου: ευγενικός όσο δεν πάει, οξυδερκής, χαμηλών τόνων και φουλ εργατικός. Του αρέσει να λειτουργεί έξω από το «κουτί» και να σκαρφίζεται δημιουργικά πράγματα. Και αναμφίβολα μία από τις δημιουργίες του για τις οποίες έχει να… παινεύεται, είναι το shopistas.gr.

Συνέντευξη στον Κώστα Ηλιάδη

Μία πλατφόρμα αναζήτησης προϊόντων για online αγορές, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ αυτή τη στιγμή συμπεριλαμβάνει 1.150.000 προϊόντα σε περίπου 2.350 κατηγορίες και η οποία -θα το καταλάβεις με το που μπεις στο site- είναι η πλέον φιλική για έναν χρήστη που χρησιμοποιεί το κινητό του στις ηλεκτρονικές του αγορές.

Έχοντας ακούσει τον ντόρο γύρω από το shopistas.gr και δεδομένου ότι εμπνευστής του project είναι ένας δικός μας άνθρωπος, ένας Ρεθυμνιώτης, ήταν αυτονόητο ότι θα τον ψάχναμε, θα τον βρίσκαμε και θα τον παρουσιάζαμε στο Daynight.gr 🙂

 

Γνωρίζοντας τον ιδρυτή του Shopistas.gr

Ίσως να σε φέρνω σε αμηχανία αλλά θέλω να μας μιλήσεις αρχικά για εσένα. Ποιος είναι ο Λευτέρης, από πού ξεκινάει, ποιοι είναι οι στόχοι του; 
Γεννήθηκα το 1977 και μεγάλωσα στο Ρέθυμνο. Στην 5η Δημοτικού είχα την τύχη να αποκτήσω τον πρώτο μου υπολογιστή. Εκείνη την εποχή όλοι μιλούσαν για την Πληροφορική ως την επιστήμη του μέλλοντος. Πληκτρολογώντας τις πράσινες γραμμές εντολών στο μαύρο φόντο  στον Amstrad 6128 απέκτησα και το «μικρόβιο»! Όταν δε στη συνέχεια γνώρισα την Turbo  C τότε κατάλαβα με τι θα ασχοληθώ επαγγελματικά τουλάχιστον για τα επόμενα 30 χρόνια.

Από το 2003 ξεκίνησα να δραστηριοποιούμαι σαν ελεύθερος επαγγελματίας και μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με μεγάλες επιχειρήσεις και projects από ολόκληρη την Ελλάδα. Ειδικότερα το 2004-2009 ασχολήθηκα εντατικά, εκτός του Web Developing (περισσότερα από 150 μικρά και μεγάλα Web Sites & Applications), με υπηρεσίες  S.E.O., Internet Marketing & Analytics και λίγα χρόνια αργότερα με Mobile Apps Developing. Στον ελεύθερο χρόνο ασχολούμαι συνήθως  με κατασκευές & πειραματισμούς ηλεκτρονικής, ρομποτικής και 3D Printing σε ένα μικρό εργαστήριο που έχω φτιάξει και κάποιες φορές… VR Games.

Τα τελευταία χρόνια μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τα πεδία των E-commerce/ Predictive Analytics & Μachine Learning όπου και μου δόθηκε το έναυσμα της δημιουργίας του Shopistas.gr, αρχικά το 2015 σε μία Α4, σχεδιάζοντας κουτάκια για τα βασικά του τμήματα, ενώ μέσα σε λίγους μήνες ξεκίνησαν και οι πρώτες γραμμές κώδικα .

Τον Δεκέμβριο του 2018  βγαίνει online η beta έκδοση του και μέχρι σήμερα, καθημερινός προσωπικός μου στόχος αλλά και των συνεργατών μου είναι η συνεχής  βελτιστοποίηση του, με σκοπό να γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους…

 

Αν έπρεπε να εξηγήσεις σε κάποιον για τα περί του shopistas.gr, αλλά εκείνος χρησιμοποιούσε το ίντερνετ μονάχα για… το facebook, πώς ακριβώς θα του το έλεγες;
Θα του έλεγα ότι το  Shopistas.gr είναι το νέο σημείο που μπορεί να αναζητήσει προϊόντα από εκατοντάδες ηλεκτρονικά καταστήματα για να πραγματοποιήσει τις αγορές του.

Σε έναν επαγγελματία που δραστηριοποιείται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου θα έλεγα ότι είναι ένα νέο κανάλι στοχευμένης προβολής των προϊόντων της επιχείρησης του.

 

Αν, τώρα, έπρεπε να μιλήσεις με έναν πιο «ψαγμένο», πώς θα του επεξηγούσες το συγκριτικό πλεονέκτημα του Shopistas.gr σε σχέση με άλλες πλατφόρμες αναζήτησης προϊόντων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο;

Αρχικά, πρέπει να τονίσω ότι έχει γίνει πολύ ουσιαστική δουλειά από κάποιες πλατφόρμες σύγκρισης τιμών στη χώρα μας.

Το βασικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα του Shopistas.gr θα έλεγα ότι είναι τα εργαλεία και οι τεχνολογίες ανάπτυξης του, που σαν κύριο στόχο έχουν να κάνουν την εμπειρία του χρήστη το δυνατόν καλύτερη, όχι τόσο μέσω ενός Desktop υπολογιστή, αλλά κυρίως μέσα από το κινητό του τηλέφωνο και χωρίς να χρειαστεί να εγκαταστήσει ο χρήστης κάποια συγκεκριμένη εφαρμογή.

Η AMP (Accelerated Mobile Pages) που χρησιμοποιείται στο Shopistas.gr και που σαν ιδέα δείχνει να υποστηρίζεται από την Google, έχει ως κύριο στόχο την ταχύτερη και καλύτερη εμπειρία του χρήστη μέσω του κινητού τηλεφώνου. Αυτή τη στιγμή και από όσο γνωρίζω τουλάχιστον, το Shopistas.gr είναι το μόνο που κάνει τόσο εκτεταμένη χρήση του συγκεκριμένου framework.

Επίσης, χρησιμοποιούνται αρκετές εφαρμογές από τα πεδία των Machine Learning( κυρίως NLP) και Big Data. Τέλος, έχουν ταξινομηθεί περισσότερα από 1.150.000 προϊόντα σε περίπου 2350 κατηγορίες μέχρι στιγμής.

 

 

Γιατί επιλέγονται μονάχα Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα για την προβολή των προϊόντων τους στο Shopistas.gr
Μέσα σε 21 μήνες λειτουργίας έχουμε λάβει αιτήσεις συμμετοχής από ηλεκτρονικά καταστήματα που εδρεύουν σε αρκετές χώρες.
Από την αρχή λειτουργίας του Shopistas.gr όμως και μέχρι σήμερα τουλάχιστον, έχουμε επιλέξει να υποστηρίξουμε μέσω διαφόρων προσφορών προβολής (βλ. https://merchants.shopistas.gr) την Ελληνική επιχείρηση που λόγω της πρόσφατης οικονομικής κρίσης πέρασε δύσκολες στιγμές. Πόσο μάλλον την επιχείρηση που έχει ήδη επενδύσει επιπλέον στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού καταστήματος.

Δεν έχουν γίνει δεκτές το 30-35% των αιτήσεων που έχουμε λάβει, είτε επειδή η επιχείρηση δεν έχει έδρα στη χώρα μας είτε επειδή δεν πληρούνται οι προδιαγραφές συμμετοχής.

Επίσης, έχουν απενεργοποιηθεί κάποια ηλεκτρονικά καταστήματα στο Shopistas.gr μετά από επώνυμες καταγγελίες καταναλωτών. Φυσικά, συμπεριφορές εξαπάτησης του καταναλωτή δεν θα γίνουν ανεκτές σε καμία περίπτωση από τη μεριά μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι επιλογές μέσω Ίντερνετ είναι πάρα πολλές, οπότε η ελληνική επιχείρηση πάντα σεβόμενη την Ευρωπαϊκή & Ελληνική νομοθεσία για τα δικαιώματα του καταναλωτή, θα πρέπει να βρει και να ενισχύσει τα πλεονεκτήματα που ενδεχομένως να έχει σε σύγκριση με ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που δραστηριοποιείται εκτός Ελλάδας, πχ. ταχύτητα αποστολής και παράδοσης των παραγγελιών. Σε γενικές γραμμές όμως θεωρώ ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας βρίσκεται σε καλό επίπεδο.

 

 

Η πανδημία και το αναγκαστικό lockdown προκάλεσε ένα boom στις ηλεκτρονικές αγορές. Μεγάλο ποσοστό Ελλήνων που δεν ήταν εξοικειωμένος με το online shopping, φαίνεται τώρα πιο δεκτικός απέναντι σε αυτή την καταναλωτική συμπεριφορά. Το εισπράττεις και πόσο αισιόδοξος είσαι για την περαιτέρω εδραίωσή της;
Ναι είναι αλήθεια. Ο Covid-19 έφερε μεγάλες αλλαγές στην καθημερινότητα όλων μας και κάποιες από αυτές θα μείνουν. Οι ηλεκτρονικές αγορές κυρίως σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων παρουσίασαν σημαντική αύξηση, όπως επίσης και ο αριθμός νέων καταναλωτών μέσω διαδικτύου.

 

Με το χέρι στην καρδιά, θέλω να μου πεις την πιο επιτυχημένη αλλά και την πιο… μούφα αγορά που εσύ ο ίδιος έχεις κάνει μέσα από την πλατφόρμα σου.
Χμμ… (το σκέφτεται). Δεν θα έλεγα μούφα, απλά το χρώμα που εμφανιζόταν στις φωτογραφίες ενός T-Shirt διέφερε αρκετά από την πραγματικότητα και επίσης είχε τυπωμένο ένα λεπτό pattern που δεν φαινόταν καν στις φωτογραφίες. Ήταν μία έκπληξη μετά το unboxing, με αποτέλεσμα να το επιστρέψω και όλα ΟΚ. Σε γενικές γραμμές όλες τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές αγορές που έχω πραγματοποιήσει θα τις χαρακτήριζα αυτό που είπες, επιτυχημένες.

 

Πες μου, τέλος, κάτι που θα πρότεινες σε μία επιχείρηση που ασχολείται ή σκέφτεται να ασχοληθεί με το ηλεκτρονικό εμπόριο.
Η μεγαλύτερη παράλειψή που βλέπω να κάνει μία μικρή επιχείρηση που δραστηριοποιείται με το ηλεκτρονικό εμπόριο, είναι το να «καθησυχαστεί» μετά την κατασκευή του ηλεκτρονικού καταστήματος της, ή να μην έχει καν στο σχεδιασμό της το κόστος διαφήμισης.
Όπως είπα και πιο πριν, οι επιλογές στο Ίντερνετ για τον καταναλωτή είναι πάρα πολλές.

Η επιχείρηση θα πρέπει να έχει συνεχώς στο σχεδιασμό και την στρατηγική της, την επένδυση σημαντικού κεφαλαίου σε προβολή των προϊόντων της, μέσα από τα σωστά «κανάλια» που βελτιώνουν την Απόδοση Επένδυσης (ROI, Return on investment) της.

Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Facebook και Instagram
Σχολίασε το άρθρο
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση SYNKA
Διαφήμιση Cretanphysis Face Cream

ΣΧΟΛΙΑ:

Το Daynight.gr σέβεται απόλυτα το δικαίωμα σας στην ελεύθερη γνώμη στο πλαίσιο πάντα ενός κόσμιου διαλόγου. Τα σχόλια που ακολουθούν εκφράζουν και απηχούν αποκλειστικά τον αναγνώστη/ρια και το Daynight.gr διατητηρεί το δικαίωμα να μην αναρτά ή/και να διαγράφει απρεπή, υβριστικά και διαφημιστικά σχόλια.

ΡΕΘΥΜΝΟ

Κορονοϊός: 7 θετικά κρούσματα σε χωριό του Μυλοποτάμου

Δημοσιεύτηκε

στις

rapid test

Το ανησυχητικό στην περίπτωση αυτή είναι πως οι έξι από τους επτά είναι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Απλαδιανών που προέρχονται από διάφορα χωριά του μέσα Μυλοποτάμου. Ο ένας είναι ενήλικας, επίσης κάτοικος της περιοχής.

Στην διαδικασία, η οποία έγινε από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ της Π.Ε. Ρεθύμνου, συμμετείχαν και εξετάστηκαν συνολικά 178 άτομα.

Κλείνει το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Απλαδιανών

Ήδη από την περασμένη Δευτέρα είχε κλείσει ένα τμήμα καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό ένας εκπαιδευτικός, ο οποίος είναι και ο Διευθυντής του σχολείου.

Στην διαδικασία rapid test που έγινε σήμερα το πρωί βρέθηκαν θετικοί ακόμα έξι μαθητές, οπότε, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όταν σημειώνονται πάνω από τρία κρούσματα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, η μονάδα κλείνει. Το νηπιαγωγείο κλείνει επίσης, λόγω συστέγασης με το δημοτικό.

Τα δύο σχολεία θα είναι κλειστά για 14 ημέρες και οι μαθητές θα παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης.

 

Πηγή: rethemnosnews

rapid test
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

«Έξυπνες» ταμπέλες ταχύτητας στο Ρέθυμνο: Τι γίνεται όταν… γκαζώσεις λίγο παραπάνω;

Δημοσιεύτηκε

στις

από

ρέθυμνο
72 Shares

Εγκαταστάθηκαν τελευταία σε τρία σημεία της πόλης του Ρεθύμνου και από την πρώτη κιόλας ημέρα τράβηξαν την προσοχή των διερχόμενων οδηγών. Ο λόγος για τις συσκευές οθόνης προληπτικής ένδειξης ταχύτητας που λειτουργούν με ραντάρ και τις οποίες συναντούν οι οδηγοί στις τρεις εισόδους της πόλης, δηλαδή, στο ύψος του κόμβου Ατσιποπούλου, στα Τρία Μοναστήρια και στον κόμβο Μυσιρίων.

Το σύστημα ειδοποίησης -που εντάσσεται στο πρόγραμμα της βιώσιμης κινητικότητας του δήμου- είναι άκρως εξελιγμένο, καθώς ενημερώνει τους οδηγούς για την τυχόν αυξημένη ταχύτητα με την οποία κινούνται.

Μάλιστα όταν κάποιος κινείται βάσει των ορίων ταχύτητας του ΚΟΚ, τότε η «έξυπνη» οθόνη «επιβραβεύει» τον οδηγό και εμφανίζει την λέξη “thanks”, δηλαδή «ευχαριστώ», σε πράσινο χρώμα!

Σε περίπτωση όμως, που ο οδηγός έχει ξεχάσει το πόδι του στο γκάζι, τότε, η ένδειξη είναι κόκκινη εμφανίζοντας ένα θαυμαστικό και ένα τρίγωνο, προειδοποιώντας έτσι για την αυξημένη ταχύτητα.

Βέβαια το εν λόγω σύστημα είναι καθαρά πληροφοριακό και ουδεμία σχέση έχει με την ΕΛ.ΑΣ. και την βεβαίωση παραβάσεων για υπερβολική ταχύτητα.

Πηγή: neakriti

ρέθυμνο
72 Shares
συνεχεια αναγνωσης

GOOD NEWS

Η Κρητικιά που το έβαλε πείσμα και σπούδασε στο Ρέθυμνο με 15 χρόνια… καθυστέρηση

Δημοσιεύτηκε

στις

από

φοιτήτρια
77 Shares

Αποφοίτησε από το εσπερινό Λύκειο, έδωσε Πανελλήνιες και πέτυχε την εισαγωγή της στο Παιδαγωγικό τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, απ΄όπου και αποφοίτησε πριν λίγες μέρες!

Ο λόγος για τη Κατερίνα Σταματάκη, από το Τυμπάκι Δ. Φαιστού, σύζυγο, μητέρα δυο παιδιών και εργαζόμενη! Μια γυναίκα πρότυπο για όλους!

Η Κατερίνα για προσωπικούς λόγους, εγκατέλειψε το σχολείο, όμως ήξερε ότι κάποια στιγμή θα επέστρεφε…

Στο μεταξύ παντρεύτηκε με τον αγαπημένο της Μανόλη Κουρτάκη και έκαναν μια πολύ όμορφη οικογένεια, αποκτώντας δυο παιδιά, τον Χρήστο και την Αγάπη. Όμως το όνειρο και η λαχτάρα της να σπουδάσει δεν είχε σβήσει ποτέ!

Κατερίνα, πως γεννήθηκε η επιθυμία σου να σπουδάσεις;

Ήταν κάτι που το ήθελα από παιδί, αλλά λόγω προσωπικών επιλογών, το αποφάσισα στα …30!

Η οικογένεια σου, τι ρόλο έπαιξε στην απόφαση σου, αλλά και στην πορεία των σπουδών σου;

Από την αρχή στήριξαν την επιθυμία μου, τόσο ο σύζυγος και τα παιδιά μου, όσο και οι γονείς μου, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Όμως πολύ σημαντική ήταν και η στήριξη από τον εργασιακό μου χώρο, τους συναδέλφους, αλλά και τη διεύθυνση της επιχείρησης και τους ευχαριστώ από καρδιάς!

Σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, φοιτήτρια, πως ήταν λοιπόν η καθημερινότητα σου, αυτά τέσσερα χρόνια;

Για να είμαι ειλικρινής, η καθημερινότητα μου ήταν δύσκολη και πιεστική, υπήρξαν φορές που σκέφτηκα να τα παρατήσω, λόγω κόπωσης. Έπρεπε να τα προλάβω όλα, το σπίτι, τα παιδιά, τη δουλειά και βέβαια να είμαι συνεπής και στα μαθήματα μου, στις εργασίες, στα εργαστήρια, στις εξεταστικές! Το 24ωρο δεν ήταν αρκετό, αλλά έκλεβα ώρες από τον …ύπνο!

Πως νιώθεις σήμερα, που οι κόποι σου ανταμείφθηκαν;

Δεν το έχω ακόμη συνειδητοποιήσει, νομίζω ακόμη ότι πρέπει να δηλώσω μαθήματα και να παραδώσω εργασίες…Είμαι όμως πολύ χαρούμενη!

Το επόμενο σου βήμα;

Ανυπομονώ να βρεθώ στην τάξη, όμως μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή θα ήθελα να κάνω ένα μεταπτυχιακό, για να μπορώ να βοηθήσω ακόμη περισσότερο τους μαθητές μου!

Τι θα συμβούλευες τις γυναίκες που έχουν όνειρα, αλλά δεν τολμούν να τα διεκδικήσουν;

Σίγουρα οι ευκαιρίες δεν χάνονται, αλλά όσο πιο νωρίς τις αρπάξεις τόσο πιο εύκολο είναι να προχωρήσεις. Όμως δεν πρέπει να τα παρατάμε… πρέπει να βάζουμε στόχους, να διεκδικούμε τα όνειρα μας και τα θέλω μας!

Πηγή: familytime.gr

φοιτήτρια
77 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Κλείνουν το ένα μετά το άλλο σχολικά τμήματα στο Ρέθυμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

απολυμανση σε σχολειο ταξη
42 Shares

Συνεχίζεται η αναστάτωση στα σχολεία του Ρεθύμνου με το ένα τμήμα να κλείνει μετά το άλλο λόγω κρουσμάτων covid – 19.

Η Δευτέρα ξημέρωσε δύσκολη για άλλη μια φορά καθώς ο ΕΟΔΥ κλείνει ένα τμήμα στο 3ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου και ένα στο 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου μετά από ασθένεια μαθητών ενώ στα Ανώγεια, αν και δεν υπάρχει κλειστό τμήμα, οι μαθητές στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν πηγαίνουν για μάθημα λόγω των κρουσμάτων που ανακοινώνονται σε διάφορες οικογένειες. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκαν θετικοί ακόμα δύο μαθητές του Γυμνασίου Ανωγείων, γεγονός, που συνέβαλε στην αναστάτωση.

Στο μεταξύ κλειστά παραμένουν και τα δύο τμήματα του 6ου Νηπιαγωγείου Ρεθύμνου καθώς επίσης δύο τμήματα του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου ενώ από τη Δευτέρα το πρωί κλειστά είναι δύο τμήματα στο Δημοτικό Σχολείο Ζωνιανών λόγω ασθένειας ενός μαθητή και ενός εκπαιδευτικού καθώς και ένα τμήμα στο Δημοτικό Σχολείο Απλαδιανών λόγω ασθένειας ενός εκπαιδευτικού.

Στα δύο σχολεία του Δήμου Μυλοποτάμου έχει προγραμματιστεί απολύμανση για το απόγευμα της Δευτέρας.

Επίσης, την προσεχή Τετάρτη 3 Μαρτίου, πρόκειται να γίνει διαδικασία με rapid test σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Απλαδιανών.

Πηγή: rethemnosnews

απολυμανση σε σχολειο ταξη
42 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ασύλληπτες εικόνες στο Ρέθυμνο: Τάφοι κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από το δρόμο! | ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε

στις

νεκροταφείο
86 Shares

Οι εικόνες με τους τάφους να κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από τον δρόμο που κατέγραψε η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο, κόβουν την ανάσα.

Το βουνό υποχωρεί σταδιακά, με συνέπεια ότι υπάρχει στο εσωτερικό των τάφων, αλλά ακόμα και οι μαρμάρινες πλάκες τους να καταλήγουν στο οδόστρωμα, ενώ από καθαρά θέμα τύχης δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές.

Οι εικόνες με τους τάφους να κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από τον δρόμο που κατέγραψε η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο, κόβουν την ανάσα.

Το βουνό υποχωρεί σταδιακά, με συνέπεια ότι υπάρχει στο εσωτερικό των τάφων, αλλά ακόμα και οι μαρμάρινες πλάκες τους να καταλήγουν στο οδόστρωμα, ενώ από καθαρά θέμα τύχης δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές.

Και παρότι η επικινδυνότητα του σημείου χρόνια τώρα είναι γνωστή σε όλους τους θεσμικούς του Ρεθύμνου, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ποια είναι τελικά η αρμόδια υπηρεσία που θα βάλει οριστικό τέλος σ’ αυτό το κακόγουστο σήριαλ.

Με αφορμή τις καταστροφικές πλημμύρες του 2019 στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης, αλλά και τα έργα αποκατάστασης που ακολούθησαν, το πρόβλημα με τους τάφους επανήλθε στο προσκήνιο, προκαλώντας εκ νέου «πονοκέφαλο» σε περιφέρεια, δήμο, μητρόπολη και κατοίκους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελευταία Μονή και δήμος Ρεθύμνου βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για το πώς θα αποκατασταθεί το πρόβλημα, με την «μεταφορά» του νεκροταφείου όμως να μην αποτελεί πρόσφορη λύση, αφού οι ιδιοκτήτες των τάφων φαίνεται να μην συμφωνούν και το Μοναστήρι να ελπίζει σε κρατικό χρήμα για την όποια παρέμβαση.

Με δεδομένο όμως την σταδιακή υποχώρηση του βουνού, που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους και για την ίδια την γυναικεία Μονή, η αντιπεριφέρεια σχεδιάζει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε νέα έργα για την «θωράκιση» του βουνοπλαγιάς και κατ’ επέκταση και του ίδιου του Μοναστηριού.

Πηγή: neakriti

νεκροταφείο
86 Shares
συνεχεια αναγνωσης

ΡΕΘΥΜΝΟ

Έριξε μπαλωθιές από το σπίτι του και βρέθηκε στο Τμήμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Μπαλωθιές
29 Shares

Συνελήφθη χθες το απόγευμα, ημεδαπός σε περιοχή του Δήμου Ρεθύμνης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, ερρίφθησαν άσκοποι πυροβολισμοί από οικία ιδιοκτησίας του ανωτέρου ημεδαπού.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία, κατά την διάρκεια της οποίας βρέθηκαν 19 φυσίγγια.
Η προανάκριση διενεργείται την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

 

Μπαλωθιές
29 Shares
συνεχεια αναγνωσης
Διαφήμιση
Διαφήμιση SYNKA

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copy link
Powered by Social Snap