Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Σε αργία ο παπάς youtuber – Τι ποινή του επέβαλε η Μητρόπολη

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε αργία τέθηκε από τη Μητρόπολη του Ρεθύμνου ο παπάς youtuber, ο οποίος έβγαζε πύρινους λόγους κατά του Μητροπολίτη κ.κ. Πρόδρομου αλλά και του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγένιου.

Ο ιερέας της Παναγίας της Ελευθερώτριας είχε μονοπωλήσει την επικαιρότητα όταν είχε στείλει εξώδικο να μην εμφανιστεί ο Μητροπολίτης στο πανηγύρι της εκκλησίας, ενώ ειδοποίησε και την Ασφάλεια Ρεθύμνου να παραστεί για τυχόν επεισόδια στη γιορτή του ναού.

Ο εν λόγω ιερέας έχει τοποθετήσει τον εαυτό του στους αποτειχισμένους ιερείς και είχε πάψει να μνημονεύει Δεσπότη και Αρχιεπίσκοπο διαφωνώντας με τα αποτελέσματα της Συνόδου του Κολυμπαρίου.

Σήμερα (16/3) η Μητρόπολη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου ανακοίνωσε ότι απαγορεύει προσωρινά στον ιερέα να τελεί ιεροπραξίες και αναθέτοντας τα καθήκοντά του σε άλλον παππά. Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω ιερέας εν μέσω μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού είχε τιμωρηθεί με ποινή από το δικαστήριο γιατί σε σχολείο είχε προτρέψει μαθητές να μην φορούν μάσκα.

Δείτε το σχετικό βίντεο του Daynight:

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ανακοινώνει ότι, με την από 14ης Μαρτίου 2023 Απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Προδρόμου, στον Πρωτοπρεσβύτερο Εμμανουήλ Σαρρή, Εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης, επεβλήθη το διοικητικό μέτρο της προσωρινής απαγορεύσεως ιεροπραξιών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 102 του Νόμου 5383/1932 «Περί των Εκκλησιαστικών Δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας».

Γνωστοποιείται ότι οι λειτουργικές ανάγκες του Ιερού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Άνω Καλλιθέας της πόλεως Ρεθύμνης θα εξυπηρετούνται προσωρινώς από τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Νικηφόρο, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Δείτε ένα από τα βίντεο του Πρωτοπρεσβύτερου Εμμανουήλ Σαρρή:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ