Βρειτε μας στα Social Media

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο: Ζευγάρι Γερμανών τραγουδάει σε άπταιστα ελληνικά 250 τραγούδια!

Δημοσιεύτηκε

στις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παίρνουν μπουζούκι και κιθάρα κι έρχονται από τη Γερμανία στο Ρέθυμνο να παίξουν μουσική!

Ο λόγος για τον Αχίμ και τη Κάστιν Σιλ, οι οποίοι, μιλώντας στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ ΤV, δηλώνουν πως αγαπούν τόσο πολύ την ελληνική μουσική, που τραγουδούν ρεμπέτικα τραγούδια με την ψυχή τους, χωρίς να γνωρίζουν ελληνικά!

Η μητέρα του Αχιμ είναι δασκάλα ελληνικών χορών, και ταξίδεψε σε όλη τη χώρα για να μάθει κάθε παραδοσιακό τοπικό χορό, κολλώντας το ελληνικό μικρόβιο και στον ίδιο, ενώ στην Κολονία, έχουν μια μουσική μπάντα, τα Αλάνια.

Πρώτη φορά ήρθαν στο Ρέθυμνο πριν από 30 χρόνια, και τα 4 τελευταία το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Παίζουν 250 ελληνικά τραγούδια, ενώ η επιλογή κάποιου αγαπημένου τους είναι ακατόρθωτη!

«Είπαμε ότι είναι πολύ ωραία η ελληνική μουσική, αλλά δε μπορούσαμε να τα μάθουμε όλα, οπότε διαλέξαμε το ρεμπέτικο και αρχίσαμε να το μαθαίνουμε. Ήταν δύσκολο πριν από 35 χρόνια να καταλάβεις το μπουζούκι, τις νότες, και κομμάτι κομμάτι το μάθαμε.

Ταξιδέψαμε πολύ στην Ελλάδα και είναι φυσικό να την αγαπήσουμε, τους ανθρώπους και φυσικά τη μουσική. Είναι η μόνη γλώσσα που όλοι μπορούν να καταλάβουν.

Ξέρουμε τους στίχους γιατί η μητέρα μου μιλάει ελληνικά και παίζει στη Γερμανία κοντραμπάσο, και έχουμε Έλληνα τραγουδιστή που παίζει και τουμπερλέκι και άλλον ένα που παίζει ούτι και μπαγλαμά.

Η μεγαλύτερη χαρά είναι όταν παίζουμε μουσική και έρχονται Έλληνες και μου μιλάνε ελληνικά και λέω συγγνώμη, δε μπορώ να καταλάβω και οι Έλληνες είναι πολύ περήφανοι που εμείς οι Γερμανοί παίζουμε τη μουσική τους και μας αρέσει τόσο που την παίζουμε, ελπίζω, αρκετά καλά.

Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το τραγούδι που μαθαίνω εκείνη τη στιγμή και μετά το επόμενο.

Δε θα παίζαμε για 30 χρόνια αν δεν το αγαπούσαμε και δε μας άρεσε. Κάθε τραγούδι είναι διαφορετικό και ωραίο να το μαθαίνουμε και να το παίζουμε.

Δείτε το βίντεο της KΡHTH TV:

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ακολουθήστε το Daynight.gr σε Google News, Facebook και Instagram.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Daynight.gr
Διαφήμιση
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση TAMEIO EGGYODOSIAS
Διαφήμιση ammos
Διαφήμιση CRETANPHYSIS
Διαφήμιση vision

ΔΗΜΟΦΙΛΗ